پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر آموزش عالی و پژوهشهای علمی جمهوری سوریه برای تقویت همکاریهای علمی پژوهشی با ایران با معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم و وحید حدادی اصل قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، وحید حدادیاصل قائم مقام وزیر در امور بینالملل در ملاقات با فادیه یوسف دیب قائم مقام و معاون وزیر آموزش عالی سوریه با اشاره به توانمندیهای جمهوری اسلامی ایران در عرصه علم و فناوری، همکاری با کشورهای حوزه مقاومت و به ویژه جمهوری عربی سوریه را از خط مشیهای مهم در دولت سیزدهم و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دانست.
وی با اشاره به روابط گرم و صمیمانه میان دو کشور، توسعه و تعمیق همکاریهای علمی بین المللی میان طرفین را ضروری دانست. همکاری در زمینههای آموزشی، پژوهشی، فناوری و دانشجویی را از جمله مهمترین محورهای همکاری ذکر کرد.
دکتر فادیه ضمن اذعان بر توانمندیهای جمهوری اسلامی ایران در پیشرفتهای علمی، انتقال تجربیات علمی ایران به کشور سوریه را بسیار مهم دانست.
وی آمادگی کامل وزارت آموزش عالی سوریه را برای دریافت این تجربیات اعلام کرد.
معاون وزیر آموزش عالی سوریه در برنامه دیدار با مسئولان وزارت علوم کشورمان، در راستای تقویت همکاریهای فناورانه و نوآورانه با کشورمان، با سجاد محمد علی نژاد معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم دیدار و گفتگو نمود.
در دیدار فادیه یوسف دیب با معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم با توجه به علاقمندی طرف سوری برای تقویت همکاریها در حوزه فناوری، معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم گزارشی از وضعیت پارکهای علم و فناوری و مراحل تاسیس آن را ارائه کرد. سجاد محمد علی نژاد گفت: اولین سطح لازم برای تاسیس پارکهای علم و فناوری، مراکز کارآفرینی در دانشگاهها هستند در مرحله بعد مراکز رشد فناوری را داریم که در همه دانشگاهها وجود دارند و وظیفه آنها تربیت تکنیسین برای فعالیت در شرکتهای دانش بنیان است؛ در مرحله بعدی با همکاری دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری پردیس فناوری ایجاد میشود.
وی افزود: پارکهای علم و فناوری آخرین مرحله این زنجیره و مهمترین محل برای تبدیل دانش تولید شده در دانشگاهها به محصول یا خدمات کاربردی هستند و هم اکنون ۵۴ پارک در سراسر ایران فعالیت میکنند.
معاون فناوری و نو آوری وزارت علوم اظهار داشت: ۲۷۹ مرکز رشد فناوری، ۱۲ هزار و ۳۰۰ واحد فناوری و ۲۵۰۰ شرکت دانش بنیان در وزارت علوم فعالیت میکنند و ۱۱۳ هزار فناور و فارغ التحصیل دانشگاهی در این موسسات مشغول کار میباشند.
محمد علی نژاد تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران بدون اتکا به هیچ کشوری، برای ایجاد پارکهای علم و فناوری اقدام کرده و آنها را تا مرحله کنونی ارتقا داده است و آمادگی دارد تجربیات خودرا در اختیار کشور دوست و برادر سوریه قرار دهد.
فادیه یوسف دیب، معاون وزیر آموزش عالی و پژوهشهای علمی جمهوری سوریه نیز ضمن قدردانی از تونضیحات معاون وزیر علوم ایران؛ خواهان این شد گزارشی از فرآیند تاسیس پارکهای علم و فناوری در اختیار ایشان قرار گیرد و امکان آموزش این فرآیند و تشریح سیاستگذاریها برای توسعه پارکهای علم و فناوری، نشست آموزشی برای مدیران علم و فناوری سوریه در ایران یا سوریه فراهم شود.
گفتنب است، نخستین کمیته مشترک همکاریهای علمی با حضور هیئت سوریهای در وزارت علوم تشکیل شد و نمایندگان معاونتهای مختلف وزارت علوم و وزارت بهداشت، دیدگاههای خودرا برای توسعه روابط مطرح کردند.