پخش زنده
امروز: -
نیروگاه رامین اهواز در سال جاری با افزایش ۱۸ درصدی تولید برق توانسته در مسیر برنامه دولت سیزدهم در راستای رفع ناترازی تولید و مصرف برق در کشور گام بردارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، مدیر عامل نیروگاه رامین اهواز با اشاره به اینکه شبکه برق خوزستان و اهواز به شدت به ولتاژ و مگاوات نیروگاه رامین وابسته است و تاثیر به سزایی در پایداری برق این استان ایفا میکند گفت : این نیروگاه، برق حدود ۴۲ درصد استان خوزستان و ۶ درصد کشور را تولید میکند.
حسن حافظی بیرگانی افزود : نبود مشکل در تامین برق تابستان سال جاری به اذعان مدیران توزیع برق و برق منطقهای حاکی از عملکرد خوب و درست نیروگاه رامین بوده به طوری که در پیک برق تابستان سال جاری، میزان تولید برق ۱۸ درصد یعنی به میزان ۴۰۰ مگاوات ساعت افزایش پیدا کرد و به یک هزار و ۴۰۰ مگاوات رسید.
مدیر عامل نیروگاه رامین افزود : همه واحدها و برجهای این نیروگاه طی یک تا ۲ سال اخیر مورد تعمیر قرار گرفته و با انجام اقدامات شبانهروزی در سال جاری افزایش ۴۰۰ مگاوات را نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ثبت رساند و در نتیجه به عنوان یکی از چهار نیروگاه برتر کشور معرفی شد.
وی به هدفگذاری این نیروگاه برای سال آینده نیز اشاره کرد و گفت: برنامه تولید نیروگاه برای تابستان پیش رو رسیدن به یکهزار و ۶۰۰ مگاوات است.
مدیر عامل نیروگاه رامین اهواز افزود: سال گذشته از این نیروگاه هفت میلیون و ۷۸۴ هزار و ۹۶ مگاوات ساعت برق و در هشت ماهه سال جاری نیز پنج میلیون و ۸۴۹ هزار و ۸۶۲ مگاوات ساعت برق تولید شده است.
حافظی بیرگانی تعمیرات اساسی واحد شماره پنج، تعمیرات میان دورهای واحدها، تعمیرات و رفع محدودیت برجها و رفع محدودیت استارت بویلر را از جمله اقدامات مهم تعمیراتی انجام شده در نیروگاه طی یکسال گذشته عنوان کرد.
وی در ادامه به بومیسازی قطعات نیروگاه با استفاده از توان و دانش داخلی به منظور بینیازی به خارج از کشور اشاره و تاکید کرد: تعامل و همکاری با شرکتهای دانش بنیان از جمله اولویتهای شرکت به ویژه در زمینه تولید قطعات و بومیسازی آنها است.
حافظی بیرگانی ساخت بوستر پمپ بویلر را یک اتفاق مهم در زمینه قطعهسازی برای نیروگاهها عنوان کرد و گفت: بومیسازی این قطعه در نیروگاه رامین اهواز با همکاری شرکتهای دانش بنیان در حال انجام است و ساخت آن اتفاقی مثبت برای نیروگاههای کشور به شمار میرود و میتواند پس از آن وارد چرخه تولید شود.
مدیر عامل نیروگاه رامین اهواز ادامه داد: سال گذشته در مجموع هفت هزار قطعه و در هشت ماهه سال جاری نیز چهار هزار و ۳۴۹ قطعه ساخته و بازسازی شد.
وی همچنین به ساخت دستگاه "تصفیه روغن سیستم کنترل" به عنوان یکی از اقدامات شاخص نیروگاه اشاره کرد و افزود: با ساخت این دستگاه از محل تصفیه روغن انجام شده ۳۵۰ میلیارد ریال صرفهجویی ریالی صورت گرفت؛ این دستگاه با هزینهای حدود پنج میلیارد ریال ساخته شد در حالی که ارزش آن بیش از یکصد میلیارد ریال است.
حافظی بیرگانی در خصوص استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه گفت: سال گذشته حدود ۳۰ روز در یکی از واحدها از سوخت مازوت استفاده شد، اما در سال جاری تاکنون از سوخت مازوت استفاده نشده و همکاری شرکت گاز برای تامین سوخت نیروگاه بسیار موثر واقع شده است.
وی یادآور شد: سوخت اصلی واحدهای نیروگاهی گاز طبیعی است و مازوت درواقع به عنوان سوخت دوم در شرایط خاص و براساس صدور دستورالعمل شورای امنیت ملی که اجرای آن الزامی است مورد استفاده قرار میگیرد.
مدیر عامل نیروگاه رامین اهواز ادامه داد: ما به هیچ عنوان تمایلی به استفاده از سوخت مازوت نداریم چراکه مصرف مازوت آسیبهای زیادی به تجهیزات نیروگاه وارد میکند.
وی با اشاره به جذب نیرو و تبدیل وضعیت کارکنان گفت: ۲۷ نفر از میان نخبگان دانشگاهی از طریق آزمون استخدامی طی سالهای ۱۴۰۰ تا۱۴۰۲ استخدام شده است همچنین ۳۰۵ نفر از کارکنان نیروگاه در طول سالهای ۱۴۰۰ تاکنون تبدیل وضعیت شدهاند.
حافظی بیرگانی توضیح داد: جذب نیرو به صوت فصلی به منظور تعمیرات تجهیزات جانبی و اساسی انجام میشود، اما جذب نیرو به صورت رسمی تنها از طریق آزمون امکانپذیر است.
وی به طرحهای برنامهریزی شده در نیمه دوم سال جاری اشاره کرد و گفت: تعمیرات اساسی واحد شماره ۲، تعمیرات نیمه سنگین واحد شماره سه، پنج و یک، پروژه انتقال آب حیات، استقرار سیستم RO، اجرای برنامههای بهینه سازی و تعمیرات و مدرنیزه کردن سه برج خنک کننده که نقش اساسی در تولید مگاوات واحدها در سال ۱۴۰۳ دارند از جمله اقدامات در دست انجام است.
حافظی بیرگانی عمر بیش از ۴۰ سال نیروگاه و فرسودگی دستگاهها و تجهیزات و کیفیت پایین آب کارون را یکی از چالشهای عمده نیروگاه برشمرد و آن را نیازمند توجه ویژه دانست تا براساس شعار سال بتواند در زمینه رشد تولید مجددا به نقطه اوج خود برسد.