پخش زنده
امروز: -
رئیس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی گفت: به جای نگاه ثروتآفرین به فرهنگ، رویکرد کمک و یارانه به حوزه فرهنگ داشتهایم و این رویکرد باید تغییر کند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، محمد حسین ایمانی خوشخو رئیس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی درباره ظرفیتهای فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی گفت: باید توجه کنیم که امروزه قدرت کشورها براساس قدرت نرم ارزیابی میشود و قدرت سخت در اختیار قدرت نرم است. در ۴۰ ساله گذشته از ظرفیتهای اقتصاد خلاق، فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی غفلت کردهایم و علیرغم ظرفیتهایی که داشتهایم، از این قدرت نرم غافل بودیم.
خوشخو افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی به این نتیجه رسید که اگر ما بتوانیم استفاده از توانمندیهای قدرت نرم را بر اساس اصولی که ما در فرهنگ خودمان داریم، قانونمند کنیم، شاید بتوانیم کار عمدهای را انجام دهیم که برمبنای آن، سند تهیه و ابلاغ شد البته قرار است که با رصدی که دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی میکند، تاثیرات این سند را بیش از گذشته ارزیابی کند.
وی همچنین گفت: اگر این سند به اجرا در بیاید و مفاد آن در بخشهای مختلف کشور مورد توجه قرار گیرد، این اتفاق رخ خواهد داد چرا که ما از ثروت عظیمی که داخل کشور داریم، غافل بودیم و آن هم فرهنگ است؛ همه دنیا ایران فرهنگی را دارای مزیتی میداند که در بسیاری از موارد، این یک مزیت مطلق است و نه نسبی. اما در ۴۰ ساله گذشته از آن غافل بودهایم و اگر نگاه عمیقتری به ظرفیتهای فرهنگیمان داشته باشیم و بدانیم که این ظرفیتها میتواند قدرت نرم ما را در دنیا بیشتر کند، قطعا به نتایج بهتری میرسیم.
رئیس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی افزود: اگر به داشتههای فرهنگی خودمان بیشتر توجه کنیم، یقینا در چهل سال دوم میتوانیم گامها را خیلی محکمتر و استوارتر برداریم و در رقابت با دیگران جلوتر پیش ببریم. در بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری، اصول آن را ترسیم فرمودند و باید سرلوحه برنامهریزی کشور و اهداف تمام برنامهریزان قرار گیرد. اگر دقت کنیم در بطن این بیانیه رویکرد، فرهنگی است که ما باید پیشرفت فرهنگمحور داشته باشیم که به درستی ایشان این قضیه را بیان کردند. زیرا مزیت ما در پیشرفت نسبت به دیگر کشورها مزیت فرهنگی است.
وی گفت: هم اکنون مراجعه برای استفاده از تجارت عملی و نظری به پارک ملی علوم، فناوری نرم و صنایع فرهنگی بسیار زیاد است و خیلی از پارکهای موجود علم و فناوری در تلاش هستند تا صنایع خلاق را در مجموعه خودشان فعال یا تقویت کنند. به این ترتیب با این جهت گیری پس از یک دهه دستاوردهای پارک ملموستر خواهد شد.
خوشخو گفت: وقتی از صنایع فرهنگی صحبت میکنیم به گستره فرهنگ میتواند موضوع طراحی کرد، هرچند ما در چهارسال اخیر موضوعاتی که به اقتصاد نزدیکترند، بیشتر موردتوجه قرار دادیم مانند مد و لباس، پویانمایی (انیمیشن)، بازی (گیم)، گردشگری و اینها که سابقه بازار داشتهاند مود نظر بوده، اما اگر ایدههای جدیدی در حوزه فرهنگ باشد، ما از آن استقبال میکنیم.
به گفته وی در هر دوره فراخوان، تعداد زیادی از علاقمندان را که صاحب ایده هستند، مراجعه میکنند به ما و متاسفانه محدودیت مکانی داریم و نمیتوانیم خیلی پاسخگوی درخواستها باشیم، البته به دنبال مکانهای دیگری هستیم. عرصه فرهنگ یک ویژگی دارد که شاید دیگر بخشها نداشته باشد، یک آدم صاحب ایده فرهنگی نیاز به مکان بزرگ ندارد و ما الان خیلی از ایدهپردازان که حتی شرکت دارند، عضو ما هستند، ولی در پارک مستقر نیستند. ممکن است در منزلشان باشند و کارکند که تعداد قابل توجهی هستند.