پخش زنده
امروز: -
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اهواز از افتتاح ۲ پژوهشکده علوم پایه و سلامت در این دانشگاه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، مهرنوش ذاکر کیش با گرامیداشت هفته پژوهش گفت: از جمله مهمترین دستاوردهای این مجموعه در زمینه توسعه زیرساختهای پژوهشی، افتتاح ۲ پژوهشکده علوم پایه و سلامت، افتتاح اتاق عمل جراحی خرگوش در بیمارستان امام خمینی اهواز، تکمیل زیرساختهای پارک علم و فناوری شماره یک بوده است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اهواز افزود: پارک علم و فناوری در حال حاضر کامل و قابل بهرهبرداری است که قرارداد آن امضا شده و قصد داریم در هفته پژوهش به بهرهبرداری برسد و به فناورها تحویل داده شود.
وی گفت : همچنین تصویب تأسیس شهرک تحقیقاتی دارویی و فرآوردههای تزریقی جنوب غرب کشور از دیگر دستاوردها است که مصوبه آن را در سفر دوم ریاست جمهوری به خوزستان به صورت اصولی از مقام عالی وزارت اخذ کردهایم، زیرا هدف ما این است تا پارک را به یک شهرک تحقیقاتی دارویی و فرآوردههای تزریقی تبدیل کنیم که حداقل یک کارخانه تولید دارو برای مردم استان داشته باشیم.
ذاکر کیش در خصوص تجهیزهای آزمایشگاهی خوزستان بیان کرد: برای آزمایشگاههای جامع، آزمایشگاه مرکز تحقیقاتی و آزمایشگاههای مراکز رشد که محل تحقیق و تولید علم هستند، تجهیزهایی لازم است؛ لذا هزینهای بالغ بر چهار میلیارد تومان برای توسعه خدمات قابل ارائه در این آزمایشگاهها انجام شده است. همچنین در این مدت ساماندهی مرکز تکثیر حیوانات آزمایشگاهی نیز انجام شده است.
وی با اینکه قصد داریم مثل دانشگاههای دیگر برج پژوهشی در دانشگاه علوم پزشکی اهواز داشته باشیم، تصریح کرد: این کار ابتدا نیازمند یک مکان خوب است و پس از آن باید تخصیص قابل توجهی صورت گیرد تا بتوانیم همه مراکز تحقیقاتی را در این برج مستقر کنیم، هم اکنون مکانی برای این کار در دسترس است و برای تخصیص اعتبار در حال اقدام هستیم.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به چالش کمبود سرمایه انسانی گفت: هدف ما این بوده که هیأت علمی پژوهشی را که نیروهای هیئت علمی تحقیقات و معاونت فناوری هستند، جذب کرده تا از نظر تعداد و ارتقای رتبهای بیشتر شوند. همچنین در سال گذشته ۹ هیأت علمی پژوهشی جذب شده به مراکز تحقیقاتی مختلف از جمله مرکز تحقیقاتی علوم دریایی، فناوریهای زیست محیطی، عفونی گرمسیری، آلودگی هوا و بیماریهای تنفسی، گیاهان دارویی، نارسایی کلیه، مرکز تحقیقات چشم و مرکز تحقیقات فیزیولوژی تزریق شدهاند.
ذاکرکش با اشاره به تفاهمنامههای همکاری پژوهشی اظهار کرد: با دانشگاههای کلان منطقه ۴ تفاهمنامه کامل امضا کردهایم، با معاونتهای مستقر در دانشگاه مثل معاونت غذا و دارو، معاونت درمان، معاونت بهداشت و معاونت توسعه و آموزشی نیز تفاهمنامههایی بسته شده که کارهای تحقیقاتی هیأتهای علمی برای حل مشکلات به این زمینهها هدایت شده است.
وی اضافه کرد: تفاهمنامههایی با سایر ارگانهای خارج از دانشگاه مثل سازمان آب و برق، صنایع، شهرداری و مناطق نفت خیز جنوب نیز امضا شده و کارهای تحقیقاتی در رابطه با صنعت به این سمت هدایت شده است. همچنین اصلاح قرارداد حقوقی طرحهای تحقیقاتی انجام شده و فعالیتهای واحد آر سی سی بازنگری شده است.
ذاکر کیش بیان کرد: جذب اعتباری بالغ بر ۶ میلیارد تومان از منابع وزارت بهداشت با رایزنیهای صورت گرفته برای انجام پروژههای تحقیقات فناوری، جذب اعتبار ۱۴ میلیارد تومانی از مدیریت و برنامهریزی استان خوزستان برای توسعه و تجهیز زیرساختهای فناوری و رشد پنج برابری درآمد آزمایشگاه جامع تزریق همان درآمد برای خود آزمایشگاه در راستای توسعه فعالیتهای آن از جمله اقداماتی بوده که در این زمینه صورت گرفته است.