تخصیص اعتبار ۱۲ درصدی برای عملیات آبخیزداری
معاون آبخیزداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۱۲ درصد بودجه ِهزار و سیصد میلیارد تومانی، برای اجرای عملیات آبخیزداری اختصاص داده شده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ معاون آبخیزداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: با نزدیک شدن به پایان سال، از ابتدای امسال تاکنون ۱۲ درصد بودجه ِهزار و سیصد میلیارد تومانی برای اجرای عملیات آبخیزداری داده شده است که با آن میتوان حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار هکتار را پوشش داد.
وحید افزود: با این ۱۲ درصد اعتبار فقط در ۳۰ هزار هکتار از حوضههای آبخیز کشور، عملیات آبخیزداری انجام شده است.
در ۷ سال اخیر ۱۷ هزارو ۵۶۳ میلیارد تومان بودجه به عملیات آبخیزداری در کشور اختصاص داده شده که از این میزان سهم بودجه آبخیزداری در برنامه ششم ۶۲ درصد بوده است.
آقای عباسی نایب رئیس کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی گفت: در برنامه ششم از ده میلیون هکتار آبخیزداری، حدود ۶ تا ۶ و نیم هکتار یعنی در ۶۵ درصد عملیات آبخیزداری محقق شده است.
عباسی در اهمیت آبخیزداری تصریح کرد: آبخیزداری علاوه بر جلوگیری از فرسایش خاک و هدر رفت آب و مشکلات ناشی از سیلاب ها، به افزایش ذخایر سفرههای آب زیرزمینی کمک میکند.
آقای درویش کارشناس آبخیزداری و کنترل سیلاب نیز با اشاره به اینکه: هزینه اجرای طرحهای آبخیزداری، نسبت به هزینه خسارات تحمیل شده پس از سیل، بسیار اندک بوده و این هزینهها نوعی سرمایه گذاری است، گفت: با اقدامات آبخیزداری میتوان خسارتهای سیل را بیش از ۷۰ تا ۸۰ درصد کاهش داد.
معاون آبخیزداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری میگوید: برای جبران عقب ماندگی در این حوزه، تفاهمنامهای با قرارگاه امام حسن (ع) منعقد شده که قرار است درطی سه سال این عقب ماندگی جبران شود.
سالانه ۱۰۰ میلیارد متر مکعب از حجم ۴۰۰ میلیارد متر مکعبی نزولات جوی در بخش کشاورزی، صنعت و شرب مصرف میشود و ۳۰۰ میلیارد مترمکعب مابقی یا تبخیر یا با سیل و روان آب از دسترس خارج میشود.
بر اساس آمار دفتر مدیریت بحران وزرات جهاد کشاورزی در یک دهه اخیر، سیل بیش از ۵ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان به بخش کشاورزی خسارت وارد کرده، اما در مناطقی که عملیات آبخیزداری اجرا شده، خسارت سیل به طور متوسط ۷۰ درصد کاهش داشته است.