پخش زنده
امروز: -
در ۶۰۰ هزار هکتار از زمینهای در معرض خطر استان طرحهای آبخیزداری و ابخوانداری اجراشده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز کردستتان، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان در کار گروه مدیریت جامع حوزههای آبخیز کردستان، با اشاره به اینکه زمین در حال حاضر با مخاطرات فرونشست، بیابانی شدن و فرسایش روبرو است، گفت: آبخیزداری گامی مهم برای جبران خسارتها و جلوگیری از خطرات احتمالی دیگر است.
حبیبی با اشاره به اینکه فرو نشست های زمین تهدیدی جدی برای ابنیه فنی به شمار میآیند افزود: باید همه دستگاههای اجرایی با همکاری مراکز علمی و تحقیقاتی تمهیدات لازم را برای سرعت دادن به پژوهشهای علمی برای جلوگیری از مخاطرات احتمالی در حوزه زمین بکارگیرند.
وی همچنین با اشاره به تهیه اطلس مخاطرات سیل، توسط مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان به عنوان یک تحقیق کارآمد و علمی، از عدم تخصیص سهم برخی دستگاههای اجرایی به بخش پژوهش انتقاد کرد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان هم با اشاره به اینکه در ۶۰۰ هزار هکتار از زمینهای در معرض خطر استان طرحهای آبخیزداری و ابخوانداری انجام شده است گفت: این مهم موجب کاهش فرسایش خاک به میزان ۵ تن در هکتار در سال میشود.
شریفی پور با بیان اینکه طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری توانسته ۷۰ درصد خطر سیلاب در کردستان را کاهش دهد عنوان کرد: طرح مطالعاتی در ۹۴۰ هزار هکتار از حوضه آبخیز استان به اتمام رسیده و در ۱۹۷ هزار هکتار هم احداث سازهها و بندهای خاکی برای حفظ پوشش گیاهی به اجرا درآمده است.