در برنامه جهان امروز مطرح شد؛
آمار کشته های صهیونیست ها ، سه برابر بیشتر از آمار اعلام شده
به گفته کارشناسان ، هر چه جنگ در غزه طولاني تر شود آمار تلفات صهیونیست ها بیشتر می شود و ضربات حماس و مقاومت اسلامي فلسطين دقيق تر و مؤثرتر خواهد بود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، آقای سید هادی سیدافقهی،کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با برنامه جهان امروز شبکه خبر درباره آمار واقعی کشتههای صهیونیست گفت: هرچه جنگ در غزه طولانیتر میشود، نظامیان صهیونیست بویژه نفربرها و تانکها طعمه خوبی برای نیروهای ورزیده حماس و جهاد اسلامی میشوند، چون این نیروها کاملا با نوار غزه آشنایی دارند.
سؤال: به نظر شما چرا هر چه بیشتر میگذرد از این درگیری، تعداد کشته شدههای رژیم صهیونیستی و به طور ویژه نظامیان آنها افزایش پیدا میکند؟
سیدافقهی: همان گونه که توقع میرفت و پیش بینی میشد بعد از ورود جنگ زمینی، ابتدا نیروهای رژیم صهیونیستی از مناطق باز و نسبتاً مزروعی که تراکم مسکونی کمتری داشت وارد شدند، اما هر چه به مرکز و هسته شهرها؛ چه غزه و چه برخی از اردوگاهها مانند الشاطی، جبالیا و مخصوصاً الآن که منطقه خان یونس یا منطقه الشجاعیه رسیدند وارد کوچه پس کوچهها شدند و طعمه خوبی برای نیروهای ورزیده و نخبه هم حماس و هم جهاد اسلامی و گروههای دیگر شدند.
این نیروها شکار تانک، نفربر و زرهی میکنند، حتی تجمع پیاده اینها در مقرهایشان حملات جهنمی به قول یکی از عربها در جهنم را به روی اینها باز کردند. شکار اینها خیلی راحت است، چون نیروهای جهاد و حماس کاملاً با این منطقه آشنایی دارند و حدود بیست سال است نسل اندر نسل، شیوههای دشمن را میشناسند، کوچه پس کوچهها و وجب به وجب نوار غزه را میشناسند.
در حالی که سربازهایی که وارد جنگ میشوند، کل اینها حداکثر هر دو تا سه سال یک بار عوض میشوند و اصلاً هیچ اشراف و شناختی روی زمین و شیوههای جنگ چریک شهری و زیرزمینی ندارند، بنابراین سطح تلفات زمانی بیشتر میشود که اینها وارد کوچه پس کوچهها میشوند و چه از لا به لای ساختمانهایی که توسط رژیم بمباران شده و چه از زیر زمین که اینها خارج میشوند خیلی راحت میتوانند اینها را شکار کنند. بنابراین هر چه مدت جنگ طولانیتر شود و هر چه درگیریها از مسافت صفر به قول خود حماس انجام شود، آمار تلفات بالاتر میرود و ضربات حماس و مقاومت اسلامی فلسطین کلاً خیلی دقیقتر و مؤثرتر خواهد بود.
سؤال: همواره این گمانه وجود داشته که صهیونیستها آمار واقعی کشته هایشان را اعلام نمیکنند، اما این که الآن رقم سه برابر دارد مطرح میشود، این که سه برابر آمار اعلامی هست، این عدد را چه مستنداتی تأیید میکند و حتی ممکن است میزان کشته شدهها بیشتر از این هم باشد؟
سیدافقهی: بله، از روی تعداد زخمیها براورد میکنند. در عرف نظامی یک نسبت و تناسب ریاضی است بین تعداد زخمیها و تعداد کشته شده ها، بنابراین وقتی زخمیها مثلاً سه تا به شمار میآیند این را ضرب در دو یا سه میکنند که این قدر تلفات بوده که این تعداد زخمی یا کسانی که جان سالم به در بردند باید در نظر گرفت.
مطلب دیگر؛ منابع غیررسمی که راحتتر میتوانند اطلاعات صحیح را درز بدهند مانند قبرستانهایی که اینها دفن میشوند یا یخچالهایی که اینها کشته هایشان را آن جا نگهداری میکنند تا در یک زمان مناسب بعد از هماهنگی با خانوادههای کشته شدگانشان اعلام میکنند. یا کسانی که در خود صحنه نبرد هستند و فرار میکنند یا فرصت پیدا میکنند که دروغهای رهبران سیاسی و نظامی خود را مانند نتانیاهو را افشا کنند.
بنابراین در مجموع میشود گفت که تا کنون رژیم صهیونیستی اولاً چنین ضربهای نخورده و چنین غافلگیری و چنین دامی تجربه نکرده است. چون میدانید تا کنون جنگها از دور بوده، حالا هواپیماهای دشمن میآمد و غزه را بمباران میکرد، مقاومت اسلامی فلسطین از روی زمین و از زیرزمین موشکها و پهپادهای خود را شلیک میکرد، اما این که جنگ تن به تن شده، بنابراین من تصور میکنم هر چه این جنگ طولانیتر شود، قطعاً این مسأله دردناکتر و سنگینتر خواهد بود برای رژیم صهیونیستی وتوجیه مردم خودشان، الآن در کنفرانس مطبوعاتی هم یوآو گالانت را داشتم تماشا میکردم و هم سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی را، جز فرافکنی، گریز و توبیخ اینها و سؤالهای بسیار دشواری که به لحاظ نظامی، محاسباتی و میدانی اینها نمیتوانند جواب دهند، چون همه شکست و تلفات سنگین هم انسانی و هم تجهیزاتی است، در نتیجه جامعه نمیتواند تحمل کند، به چشم خود میبیند فیلمهایی که حماس منتشر میکند، به چشم خودشان انفجار تانک ها، نفربرها، زره پوش ها، تجمعات اینها با بشکههای انفجاری و یا تلههایی که برای آنها میگذارند.
همین ضربه امشبی که هم گولانی و هم جیواتی دریافت کردند اسرائیل را تکان داده که مجبور شدند پشت سر هم کنفرانس مطبوعاتی برگزار میکنند فقط برای توجیه و آرام کردن احساسات هم جان باختگان و هم خود شهروندان و اشغالگران رژیم صهیونیستی و جامعه صهیونیستی تلاش میکند یک طور از کمندش در بروند و نمیتوانند، یعنی هر کاری میکنند نمیتوانند توجیه کنند و قانع کنند. نه روشها و نه پیوست رسانهای دقیقی دارند، از این طرف هم به صورت غیررسمی آمارها پشت سر هم از کانالهای مختلف چه مطبوعاتشان، چه خود مراکز درمانی شان، چه مراکز تدفینشان یا سربازانی که فرار میکنند یا سربازانی که فرصت میکنند با فضای مجازی ارتباط برقرار کنند، اعلام میشود.
البته این را هم بگویم به شدت الآن فضای مجازی داخل اسرائیل تحت کنترل است، یعنی خیلی جرایم سنگینی برای کسانی که اسرار جنگ را افشا میکنند، در نظر گرفتند.
حتی حدود هفت سؤال از خود گالانت؛ وزیر جنگ سؤال کردند، میگفت من الآن نمیتوانم صحبت کنم. حتی راجع به احتمال مذاکره در عین حالی که الآن نبرد در غزه ادامه دارد، احتمال مذاکره با حماس چقدر است؟ میگفت الآن ما نمیتوانیم راجع به این مسأله صحبت کنیم میترسیم مذاکرات ما به هم بخورد. میگفت ما الآن نمیتوانیم بگوییم که در مذاکرات چه میگذرد، یعنی از یک طرف میگویند ما داریم میجنگیم، اما از یک طرف دیگر به شدت دنبال آتش بس هستند. اما آن چه نتانیاهو میگوید که ما تحت فشار جامعه جهانی قرار نمیگیریم، ما گوش به حرف آمریکا و هیچ کشور دیگری نمیدهیم؛ این در واقع یک بلوف و لاف در غربت است.
سؤال: اشاره کردید به سانسوری که در رژیم صهیونیستی وجود دارد و پنهان کاری که وجود دارد، اما گهگاه در حدود ۶۶ تا ۶۷ روز گذشته خبرهایی خیلی کم درز کرده که شدت آنها آن قدر بزرگ بوده که شاید کل سانسور رژیم صهیونیستی را بی اثر کرده، یکی از آن خبرها را الآن میخواهم اشاره کنم، رسانه صهیونیستی هاآرتص افشا کرده که رژیم صهیونیستی ۱۳ نظامی این رژیم را عمداً کشته است. اشاره دارد به این که در عملیات هفتم اکتبر صهیونیستها منزل یک صهیونیست را در اطراف باریکه غزه بمباران کردند و درباره این که چرا این اتفاق افتاده دو گمانه زنی وجود دارد؛ یکی این که دستپاچگی بوده و آنها میخواستند قبل از این که نیروهای مقاومت به آن جا برسند کسانی که آن جا هستند را از بین ببرند. بعضیها هم اشاره به این دارند که نه اصلاً خودشان میخواستند آن افراد از بین بروند. نظر شما در این باره چیست؟ این کشته شدن عمدی به دست رژیم صهیونیستی که اسنادش هم از طرف رسانههای این رژیم منتشر میشود، چه پیامی دارد و چرا اتفاق افتاده است؟
سیدافقهی: دو روایت است راجع به این مطلب که کشته شدن این ۷ تا ۱۰ نفر، یک عده میگویند که اینها مقامات امنیتی بودند که در مراکز بسیار حساس اینها مشغول فعالیت بودند و رژیم صهیونیستی از ترس این که اینها به اسارت مقاومت اسلامی فلسطین نیفتند اینها را کشتند. یک روایت دیگر این است که اینها اصلاً معترض و علیه حکومت نتانیاهو بودند و خیانت میکردند هم به سازمانهای اطلاعاتی و جاسوسی شان مانند سازمان امان که استخبارات نظامی شان است، یا سازمان شین بت استخبارات امنیت داخلی، اینها به شدت نگران هستند یعنی این طور نیست که تمام نیروهای مسلح اینها یکدست هستند، اعتقاد به این جنگ دارند، اعتقاد به ادامه این جنگ دارند و ضریب تاب آوری خود را حفظ کردند، این چنین نیست، لذا منظومه نظامی اینها در کنار منظومه امنیتی در حال فروپاشی است.