فرمانده نیروی انتظامی، از کشف ۸۰ درصدی جرائم اینترنتی در کشور خبر داد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، سردار سرتیپ اسماعیل احمدی مقدم در حاشیه سومین نشست تخصصی رؤسای پلیس فتای کشور در جمع خبرنگاران گفت: بر اساس آمار مجامع رسمی و پلیس اینترپل، نرخ کشف جرائم فضای مجازی در دنیا بین 20 تا 30درصد است.
وی با اشاره به سرعت بالای پیشرفت فضای اینترنتی و رشد جرائم این فضا درکشور افزود: توان پلیس فتا بیشتر از سرعت جرائم در فضای سایبری است.
سردار احمدی مقدم گفت: البته عددی که ما از جرائم ثبت شده داریم، در مقایسه با ثبت این جرائم در کشورهای توسعه یافته فاصله زیادی دارد.
وی افزود: استفاده از فضای مجازی به تنهایی جرم نیست و ممکن است کلاهبرداران از این ابزار، استفاده غیر مشروع کنند که ما با آنهایی که بستر جرم فعالیت مجرمانه در فضای سایبری را فراهم می کنند؛ برخورد می کنیم.
سردار احمدی مقدم با بیان اینکه عبور نرم مسئولان از خطوط قرمز مناسب نیست، گفت: زیرپا گذاشتن قوانین، بستر فعالیت متخلفان را فراهم میکند.
وی درباره استفاده از فیلترشکن و عضویت در شبکه های اجتماعی افزود: در این زمینه حرف جدیدی نداریم و پیش از این، همه حرف ها زده شده و ابعاد حقوقی قضیه نیز مشخص است.
فرمانده نیروی انتظامی گفت: اینکه مسئولان به صورت آرام بخواهند از خطوط قرمز عبور کنند، اصلاً خوب نیست و همه باید قانون را رعایت کنند.
سردار احمدی مقدم افزود: اگر قرار است تغییری درباره استفاده از شبکه های اجتماعی روی دهد باید ساز و کار آن طی شود .
وی با اشاره به مرتبط شدن سرورهای ناجا و قوه قضائیه با یکدیگر گفت: نیروی انتظامی مراودات بسیاری با دستگاه قضا دارد.
سردار احمدی مقدم افزود: برای سهولت در انجام کار و صرفه جویی در زمان، سرورهای ناجا و دستگاه قضا با یکدیگر مرتبط که این مهم با استفاده از یک سرور ثالث انجام شده است.
سردار هادیانفر: افزایش ?? درصدی جرائم اینترنتی در کشور
رئیس پلیس فتای نیروی انتظامی، از افزایش شمار صفحات فیشینگ در درگاه های بانکی کشور خبر داد.
سردار سرتیپ سید کمال هادیانفر درحاشیه سومین همایش روسای پلیس فتای استانها در جمع خبرنگاران گفت: البته پس از گزارش بانک ها، بلافاصله با این درگاه های جعلی برخورد میکنیم.
سردار هادیانفر افزود: در مدت دو سال و نیم از تاسیس این پلیس، 18 هزار فقره پرونده به پلیس فتا گزارش شده است که موفق به کشف بیش از 74 درصد آنها شده ایم.
وی گفت : در 9 ماه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، جرایم اینترنتی 64 درصد افزایش یافته که بیشترین موارد با 49 و نیم درصد مربوط به برداشت غیرمجاز از بانک هاست.
سردار هادیانفر افزود: امسال 84 درصد از پرونده های پلیس فتا در زمینه برداشت های غیرمجاز از بانک ها، منجر به کشف و تحویل مبالغ به صاحبان حساب ها شده است.
وی گفت: در این حوزه برداشت ها به شیوه های مختلف نظیر جعل درگاه های پرداخت و استفاده از ابزارآلات جاسوسی بود.
سردار هادیانفر، آخرین پرونده مهم تشکیل شده در فتا را مربوط به پرونده ای در حوزه استان مرکزی دانست و گفت: این پرونده که 25 شاکی داشت، سودجویان از طریق صفحات فیشینگ، اقدام به برداشت از حساب کرده بودند.
رئیس پلیس فتای ناجا با اشاره به اینکه 49 و نیم درصد از جرایم اینترنتی مربوط به برداشت های غیرمجاز است، به شهروندان توصیه کرد: هنگام ورود به صفحات بانک ها، به url بانک توجه و از درگاه هایی که در ابتدای نشانی آن https آمده، استفاده کنند.