پخش زنده
امروز: -
فوق تخصص خون و سرطان: اگر آمار سرطان در سایر استانها به صورت دقیق ثبت شود، رتبه یزد پایین میآید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، دکتر فرات در برنامه رصد شبکه یزد مهمترین دلیل بالا بودن آمار سرطان در یزد را ثبت موارد آن عنوان کرد و گفت: ثبت موارد سرطان در یزد نسبت به بسیاری از شهرهای دیگر بالاتر بوده و حتی میتوان گفت که در رتبه اول کشور قرار دارد.
وی با اشاره به افزایش شیوع سرطان در جهان افزود: بالا بودن سرطان در استان به دلیل ثبت دقیق بیماری است. ما قطعا باید به سمت پیشگیری بیماری سرطان بپردازیم، اما نباید از آمار بالای استان یزد هراس داشته باشیم و اگر غربالگری در سایر استانها همانند یزد صورت گیرد، رتبه یزد پایین میآید.
فوق تخصص خون و سرطان از یزد به عنوان قطب درمان سرطان یاد کرد و اظهار داشت: ۶۰ درصد بیماران استان یزد را غیربومیها تشکیل میدهد که دلیل این مساله هم پزشکان مجرب، امکانات بسیار خوب، ارزان بودن خدمات پزشکی و موارد تشخیص و درمان در یزد به شمار میآید.
وی تاثیر دخانیات، آلایندهها و تغذیه نامناسب را در شیوع سرطان بسیار بالا دانست و تصریح کرد: عوامل ژنتیکی در سرطان خیلی تاثیر دارد، اما بدین معنا نیست هر که این ژن را دارد به سرطان مبتلا میشود بلکه عواملی نظیر دخانیات و آلایندگی هوا و تغذیه نامناسب سبب برانگیخته شدن سرطان میشود.
فرات ادامه داد: با تشخیص زودهنگام سرطان قطعا میتوانیم این بیماری را درمان کنیم. همه مراکز درمانی به ارائه غربالگری میپردازند، اما مرکز سلامت امید از سالهای گذشته در بیمارستان صدوقی راه اندازی شده که غربالگری را در سطح بسیار خوبی انجام میدهد.
وی یزد را جزو مراکز بسیار مجهز و قابل اطمینان در زمینه درمان سرطان خواند و گفت: ساختمان جامع سرطان در بیمارستان شهید صدوقی وجود دارد که غربالگری و جراحی در آن انجام میشود. ۲۴ تخت برای اطفال و ۳۶ تخت برای بزرگسالان وجود دارد که بیماران به صورت کاملا رایگان درمان میشوند.
فوق تخصص خون و سرطان تأکید کرد که بخش پیوند بیماریهای خون و سرطان هم به همت دانشگاه علوم پزشکی امسال افتتاح شده و تاکنون هشت مریض، پیوند شده و حال آنان مطلوب است.
وی خاطرنشان ساخت: با وجود این، اگر امکانات کنونی سه برابر شود باز هم کمبود امکانات داریم چرا که آمار سرطان بالاست و بیماران در هر مرحله به مراقبت روحی و روانی نیاز دارند.
فرات ادامه داد: گاهی به صورت ناگهانی دچار کمبود دارو میشویم. تولید دارو در داخل زیاد بوده و شرکتهای دارویی در این زمینه رشد و موفقیت داشته اند، اما کفاف بیماران را نمیدهد و مجبور به واردات بسیاری از داروها هستیم.
وی با اشاره به نبود بازار سیاه دارو در کشور بیان داشت: برخی داروها خیلی گران هستند، اما تاثیر چندانی ندارند و باید دور آن را خط بکشیم، اما داروهای اصلی باید در سطح کشور به موقع توزیع شود.