پخش زنده
امروز: -
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجانغربی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری مرکز صدا و سیمای استان از اتصال ۳۳۰ روستای آذربایجان غربی به اینترنت پهن باند و شبکه ملی اطلاعات خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجانغربی با اشاره به توسعه اینترنت روستایی در استان اظهار کرد:در دولت سیزدهم ۳۳۰ روستای آذربایجان غربی به اینترنت پهن باند و شبکه ملی اطلاعات متصل شده که درصد پوشش روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان ۱۵ درصد افزایش یافته و از ۷۲ درصد به ۸۷ درصد رسیده است.
وی توسعه اینترنت روستایی را از محل اعتبارات طرح USO وزارت ارتباطات قلمداد کرد و گفت:طبق برنامه ششم توسعه وزارت ارتباطات مکلف به پوشش ۸۰ درصدی روستاهای بالای ۲۰ خانوار است که در حال حاضر پوشش اینترنت روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان ۸۷ درصد است و بیشتر از تعهد برنامه طرح پیشرفت دارد و تلاش میکنیم تا پایان سال جاری پوشش حداکثری مابقی روستاهای فاقد پوشش برسیم.
جلیلی نژاد ادامه داد:اولویت امروز وزارت ارتباطات توسعه اینترنت ثابت در بسترفیبر نوری برای ۸۰ درصد منازل و ۱۰۰ درصد کسب و کارها تا پایان دولت سیزدهم است.
وی ضمن تبیین اهمیت نهضت توسعه فیبر خانگی اظهار کرد: این موضوع در دههای گذشته مورد غفلت قرار گرفته به طوری که سهم اینترنت ثابت استان ۸.۵ درصد و کشوری ۱۳.۵ درصد و مابقی سهم اینترنت همراه بوده که بشدت بار ترافیکی روی اینترنت همراه ایجاد میکند.
جلیلی نژاد با اشاره به طرح نهضت توسعه ملی فیبر نوری منازل و کسب و کارها عنوان کرد: طرح نهضت ملی توسعه فیبرنوری منازل و کسب و کارها در آذربایجان غربی همزمان با سراسر کشور در دستور کار وزارت ارتباطات قرار گرفته و تا پایان دولت سیزدهم توسعه فیبر نوری در بخش منازل و کسب و کارها به ۸۰ درصد برسد که امروز در این بخش در منطقه شمال غرب کشور پیشتاز هستیم.
وی افزود: این پروژه در چهارشهر ارومیه، سلماس، خوی و مهاباد شروع شده که در تا به امروز ۱۳۰ کیلومتر حفاری، داکت گذاری و شوتینگ صورت گرفته است.
وی در ادامه با اشاره به توسعه دولت هوشمند افزود: به خدمتی هوشمند گفته میشود که بدون مراجعه حضوری و بدون دخالت عامل انسانی، بهصورت برخط و بدون ارسال هرگونه مدرکی قابل دریافت باشد که مورد آخر، کار دشواری بوده و نیازمند اتصال بانکهای اطلاعاتی همه دستگاههای دولتی به همدیگر است تا اطلاعات خود را با هم به اشتراک بگذارند.
جلیلی نژاد در خصوص آخرین وضعیت پیشرفت پنجره ملی خدمات دولت هوشمند بیان کرد:در حال حاضر بالای ۹۵ درصد دستگاهها به پنجره ملی خدمات دولت متصل شده اند و طبق برنامه هفتم توسعه باید سالانه ۲۰ درصد از خدمات خود را الکترونیکی و به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند متصل کنند.
مدیر کل ارتباطات استان بیان کرد: پنجره خدمات زمین کلیه دستگاههای متولی حوزه زمین خدمات خود را بصورت متمرکز و آنلاین انجام میدهند و مجوزها و استعلات بصورت برخط میباشد.
وی ضمن تشریح هدف از راه اندازی سامانه پنجره واحد زمین تصریح کرد: اهداف سامانه "پنجره واحد زمین" ضمن پیشگیری از وقوع مفاسد و جرایم در حوزه اراضی و املاک، حل معضلات نظام الکترونیکی اراضی و املاک در حوزه مجوزات و جلوگیری از جعل استعلامات، ارتقای مدیریت منابع حوزه اراضی و املاک، یکپارچه شدن اطلاعات در حوزه اراضی، پرهیز از هدر رفت منابع بیتالمال و کاهش زمین خواری است.
وی به آمار سامانه پنجره واحد زمین و رتبه استان در این حوزه اشاره کرد و گفت:استان آذربایجان غربی در این حوزه پیشرو بوده و در حوزه ارائه سرویسها جزو دومین استان و در بخش پاسخ گویی سومین استان کشور میباشد.
جلیلی نژاد در ادامه به سهم اقتصاد دیجیتال در اقتصاد کشور اشاره کرد و گفت: توجه به وضعیت سهم اقتصاد دیجیتال در رشد اقتصاد کشور ضروریست و برخلاف ابعاد دیگر اقتصاد کشور در حوزه اقتصاد دیجیتال رشد کرده ایم و در تمام دنیا یک چهارم سهم اقتصاد به این بخش اختصاص دارد.
وی با اشاره به افزایش سهم اقتصاد دیجیتال کشور در برنامه هفتم توسعه به ۱۵ درصد افزود:با توجه به اهمیت این موضوع در سامانه رصد که مربوط به اشتغال طراحی شده، در دوسال متوالی ۱۰۰ درصد پیش بینیهای اشتغال استان را برای جذب تسهیلات مربوطه ثبت کرده ایم و برای تحقق این سهم در کشور برنامه ریزی و تلاش میکنیم.
مدیر کل ارتباطات در خصوص سوال مجری برنامه در خصو ص نحوه دریافت مجوز دفاتر پیشخوان دولت گفت:از دو سال پیش محدودیتی برای صدور مجوز دفاتر پیشخوان وجود ندارد و متقاضیان با ورود به سامانه مربوطه بدون مراجعه حضوری میتوانند ثبت درخواست کرده و بعد از بررسیها و استعلامات لازم نسبت به دریافت مجوز اقدام کنند.