تقلیل پژوهش علوم انسانی در حد فعالیت فرهنگی تشریفاتی
رئیس پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، علوم اجتماعی و تمدنی: پژوهش علوم انسانی را در حد فعالیت فرهنگی تشریفاتی تقلیل دادهایم.
به گزارش خبرگزاري صدا وسيما؛ رئیس پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، علوم اجتماعی و تمدنی در مورد مهمترین موانع پیش روی پژوهش در علوم انسانی گفت: این حوزه را در حد یک فعالیت فرهنگی تشریفاتی تقلیل دادهایم و به این شکل بهسختی میتوان به انتظارات فعلی که دائم در حال افزایش است، پاسخ داد.
رییس پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی وزارت علوم گفت: دانشآموخته علوم سیاسی با گرایش اندیشه سیاسی از پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی است و دروس حوزوی را نیز در چند مدرسه و حوزه علمیه؛ از جمله حوزه علمیه قائم چیذر گذرانده و پس از پایان سطح سه حوزه در درس خارج فقه رهبر معظم انقلاب اسلامی شرکت کرده است.
حجتالاسلام رضا غلامی در مورد موانع پژوهش در حوزه علوم انسانی افزود: مهم ترین مانع پژوهش در کشور، کمبود فضای علمی مساعد و تثبیتشده برای نوآوری در یک چرخه کامل است. وقتی یک محقق یا یک گروه تحقیقاتی برای انجام کار مهمی شایسته شناخته شدند، باید به آنها اعتماد شود و با فراهمآوری بی حد و اندازه امکانات مورد نیاز و تامین آرامش آنها، زمینه توفیق تحقیق فراهم شود.
غلامی ادامه داد: چه بسا گاهی باوجود سرمایهگذاری روی یک تحقیق، نتایج دلخواه حاصل نشود، حتی گاهی بارها تحقیق شکست بخورد. در این شرایط، کارفرما چه دولت باشد و چه بخش خصوصی، باید از خطرپذیری کافی برخوردار باشند تا بهتدریج و با صبر و حوصله، آن اتفاق مهم یعنی موفقیت در پژوهش رقم بخورد.
وی در مورد اهمیت پژوهش در علوم انسانی در رشد کشور، تدوین سیاستها و حکمرانی مطلوب نیز گفت: علوم انسانی مقدمه لازم در شکلگیری حکمرانی مطلوب در کشور است و ممکن نیست کشوری بدون برخورداری از تحقیقات قوی در علومانسانی قدرتمند توانسته باشد حکمرانی خود را تقویت کند. گاهی از ضعف کارآمدی در مدیریت ها گلایه می کنیم؛ اما توجه نداریم کارآمدی به صورت دفعی و بدون طی مراحل منطقی حاصل نمیشود.