پخش زنده
امروز: -
ازطرح صیانت از میراث حوزه علمیه خراسان رونمایی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی مدیر حوزه علمیه خراسان گفت: در برنامه طرح فراهمآوری و صیانت از میراث علمی حوزه علمیه خراسان که در ورودی تالار قدس کتابخانه رضوی برگزار شد، گفت: احساس هویت داشتن یکی از مهمترین مسائلی است که برای بقاء هر مجموعه ضرورت دارد.
حجتالاسلام والمسلمین علی خیاط افزود:آن روزی که احساس هویت در یک مجموعه از بین رفت آن مجموعه رو به فروپاشی میرود، لذا امتها، ملتها و کشورها برای اینکه بتوانند خودشان را مستقل نگه دارند به مسئله هویت تاکید میکنند و کسانیکه میخواهند آنان را از پا درآورند به دنبال دور کردن آن از هویتشان هستند.
مدیر حوزه علمیه خراسان گفت:قدرتهای غربی همیشه به دنبال آن هستند تا هویت اسلامی مسلمانان را از آنها بگیرند و زمانی که این هویت کمرنگ شوند آنها به اهداف خود میرسند و خود تحقیریهایی که در بین قشری از مردم رخ داده است نمونه بارزی از دور شدن از هویت است.
خیاط نسخههای خطی به جای مانده از قرون مختلف را بخشی از هویت دینی و ملی خواند و گفت: سالها تلاش شد تا از قرآن اصالتزدایی کنند، اما وجود نسخه قرآن مربوط به قرن اول خود اصالتبخش است و این میراث مکتوب در جهت هویتبخشی است و معرفی این میراث در قالبهای مختلف نوعی آشنایی جامعه با هویت خود است و برای حفظ این میراث برای جمعآوری این آثار از مدارس قدیمی حوزوی اعلام آمادگی میکنیم.
حجتالاسلام والمسلمین سیدجلال حسینی، رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی نیزگفت: گردآوری و فراهمآوری و صیانت و نگهداری از منابع میراثی بخشی از وظایف این سازمان است که در راستای آن به ایجاد مخازن نگهداری آثار با وسعت ۹ هزار متر مربع اقدام شده است.
وی، مرمت آثار و قرار دادن در دسترس محقق و احیای آثار با پژوهش در آن را از دیگر اقدامات انجام شده عنوان کرد و گفت: در این راستا تاکنون بیش از ۲۰ هزار نسخه خطی برای تسهیل دسترسی پژوهشگران بر روی سایت کتابخانه دیجیتال رضوی قرار گرفته که این آمار در آینده نزدیک به ۵۰ هزار نسخه خواهد رسید.