پخش زنده
امروز: -
استاندار گیلان: در بندر آستارا خان روسیه مشکل مرزی وجود دارد، اما مشکل تردد کامیونها در مرز آستارا با نوبت دهی برخط تا حدودی برطرف شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان ؛ دکتر اسدالله عباسی در دیدار با معاون وزیر راه روسیه گفت: در بندر آستراخان روسیه مشکل مرزی وجود دارد و امکان بارگیری کشتیها فراهم نیست، اما با نوبت دهی برخط برای تردد کامیونها برای عبور از مرز آستارا به سمت روسیه، تاحدودی مشکلات برطرف شده و بسترهای تجاری در مرز این بندر فراهم شده است.
استاندار گیلان با اشاره به حذف واسطهها در امورات گمرکی، افزود: با هر گونه واسطه گری در امورات گمرک بندر مرزی آستارا برخورد جدی میشود.
وی با تاکید بر اولویت بندی ترخیص کالاها در گمرک، اضافه کرد: کالاهای فاسدشدنی و مواد غذایی اولویت ترخیص دارد.
استاندار گیلان با اشاره به تخصیص سوخت یارانهای به کامیون داران، گفت: برای جلوگیری از قاچاق سوخت، محدودیتهایی در سوخت گیری ایجاد میشود که میتوان شیوهها را تغییر داد.
کاظم جلالی سفیر ایران در این نشست با اشاره به سفر رئیس جمهور کشورمان به مسکو در ۱۶ آذرماه امسال، گفت: موضوع تکمیل زیرساختهای کریدور شمال – جنوب در نشست هیأتهای بلندپایه در این سفر با حضور روسایجمهوری ۲ کشور بررسی شد.
وی با اشاره به ارائه گزارش وزیران راه و شهرسازی ایران و حمل و نقل روسیه به رؤسای جمهوری ۲ کشور در این نشست، افزود: تکمیل زیرساختهای کریدور و آغاز ساخت خط ریلی راهآهن رشت – آستارا از نکات مورد تأکید آقایان رییسی و پوتین بود که باید درانجام آن تسریع شود.
مدیرکل همکاریهای بینالمللی وزارت حمل و نقل روسیه هم در این نشست از اراده جدی این کشور برای اجرای تعهدات خود در ساخت راهآهن رشت – آستارا خبرداد و افزود: اعزام کارشناسان روس به ایران برای انجام مطالعات زمینشناسی این خط ریلی در دستور کار است.
ساپتکو با استقبال از پیشنهاد استاندار گیلان برای بررسی میدانی مسائل گذرگاههای مرزی در مسیر غربی کریدور شمال – جنوب در مسیر روسیه - جمهوری آذربایجان -ایران، ابراز امیدواری کرد و گفت: کارشناسان ۳ کشور در برنامهای مشترک با حضور در گذرگاههای مرزی وضعیت موجود را بررسی کرده و راهکارهایی را برای تسریع ترانزیت کالا در این مسیر در نظر بگیرند.
وی با اشاره به دیدار ۲ ماه قبل وزیر راه و شهرسازی ایران و معاون وزیر حمل و نقل روسیه در تاشکند، بر برقراری ارتباط تصویری در فواصل زمانی کوتاه برای پیگیری طرحهای مشترک تأکید کرد.
مدیرکل همکاریهای بینالمللی وزارت حمل و نقل روسیه با بیان اینکه مسکو از موضوع شکل گیری شرکت مشترک کشتیرانی ۲ کشور در دریای خزر استقبال میکند، ایجاد خطوط منظم کشتیرانی در این دریا برای رونق بخشی به حمل بار را موثر عنوان کرد.
معاون اول رئیس شرکت راهآهن روسیه هم در این نشست با ارائه نقشه مقدماتی خط ریلی رشت – آستارا، تأکید کرد: با توجه به تأکید سران ۲ کشور بر اجرای سریعتر این خط ریلی، حق تعلل در این امر را نداریم.
پاولف افزود: امیدواریم زمینهای مورد نیاز برای ساخت این خط ریلی، هر چه سریعتر تامین شود تا عملیات ساخت آن پس از انجام مطالعات زمینشناسی آغاز شود.
در ادامه این نشست ، مدیرکل حمل و نقل جادهای وزارت حمل و نقل فدراسیون روسیه و معاون رئیس اتحادیه حمل جادهای این کشور و همچنین مدیران کل گمرک و بنادر و کشتیرانی گیلان دیدگاهها و راهکارهای مورد نظر خود برای توسعه مبادلات تجاری ایران و روسیه از مرزهای این استان را مطرح کردند.