پخش زنده
امروز: -
نیروهای نظامی تایلند و تظاهرکنندگان که خواستار براندازی دولت هستند ، صبح امروز با یکدیگر درگیر شدند.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از خبرگزاری فرانسه از بانکوک ، شاهدان گفتند ، پلیس تایلند برای متفرق کردن تظاهرکنندگان که سعی دارند وارد دفتر نخست وزیری و سایر نهادهای دولتی در بانکوک شوند از گاز اشک آور و گلوله پلاستیکی استفاده کردند.
نیروهای نظامی مستقر در مقر دولت برای محافظت از خود پشت دو ردیف بلوک بتونی دو متری و سیم های خاردار قرار گرفته اند.
همچنین تظاهرکنندگان و پلیس در مقابل مقر پلیس بانکوک با یکدیگر درگیر شدند و پلیس به سمت آنها گاز اشک آور شلیک کرد.
بیشتر دانشگاه های بانکوک به دلایل امنیتی امروز تعطیل شد.
تظاهرکنندگان تاکسین شیناواترا ، نخست وزیر تایلند و برادر یینگلاک ، نخست وزیر کنونی را که در سال 2006 در پی کودتایی برکنار شد ، تصمیم گیرنده اصلی سیاست دولت می دانند.
نخست وزیر تایلند روز دوشنبه اعلام کرد ارتش در بحران سیاسی کنونی بی طرف و همه درها به روی مذاکرات با معترضان باز است.
یینگ لاک شیناواترا در کنفرانس خبری گفت ارتش موضع بی طرفی اتخاذ کرده است و می خواهد شاهد حل مسالمت آمیز اوضاع باشد.
وی افزود: پلیس در خیابان های بانکوک بر ضد معترضان به زور متوسل نخواهد شد.
نخست وزیر تایلند همچنین تاکید کرد ادارات و سازمان های دولتی همچنان باز است و اوضاع طبق روال همیشه پیش می رود.
دفتر اصلی سازمان ملل و دست کم 60 مدرسه در بانکوک تعطیل شد
با توجه به احتمال تشدید خشونت ها در بانکوک، پایتخت تایلند که ناشی از بحران سیاسی فزاینده در این کشور است، روز دوشنبه دفتر اصلی سازمان ملل در بانکوک و ده ها مدرسه در این شهر تعطیل شد. همچنین بسیاری از کارکنان دولتی در محل کار خود حضور نیافتند.
درپی هرج و مرج های اخیر در بخش هایی از بانکوک، معترضان متعهد شدند با اشغال دفتر کار یینگلاک شیناواترا، نخست وزیر تایلند به همراه دیگر ساختمان های مهم دولتی، وی را سرنگون کنند.
پلیس پس از متفرق کردن معترضان در روز یکشنبه، امروز نیز بار دیگر متوسل به گاز اشک آور علیه هزاران تظاهرکننده شد.
اداره امنیتی سازمان ملل در بیانیه ای که از طریق ایمیل برای کارکنان خود در بانکوک ارسال کرده بود اعلام کرد :« احتمال بروز خشونت گسترده در بانکوک در روز دوشنبه وجود دارد. کارکنان باید از حضور در دفاتر دولتی و محل اعتراضات خودداری کنند.»
بسیاری از ادارات و مدارسی که امروز تعطیل شد، نزدیک ساختمانی قرار دارند که دفتر نخست وزیری در آن واقع است. پلیس در دو روز اخیر با هزاران معترض مسلح به بمب های آتش زا در این منطقه درگیر بوده است . در این درگیری ها دست کم سه تن کشته و 103 تن دیگر زخمی شدند. اعتراضات در بانکوک موجب بروز نگرانی دوباره از بی ثباتی پایدار در تایلند در آستانه تعطیلات زمستانی و فصل جذب گردشگران در این کشور شده است که یکی از بزرگترین اقتصادهای جنوب شرق آسیا به شمار می رود. سران معترضان خواستار سرنگونی دولت منتخب و مردمی یینگلاک شیناواترا هستند. آنها دولت یینگلاک را دولتی غیرقانونی می دانند.
سوتپ تاگسوبان، از سران معترضان و معاون سابق نخست وزیر اعلام نکرده است چگونه ممکن است دولتی که با اکثریت آرا انتخاب شده است چنین درخواستی را - که به عنوان درخواستی غیردموکراتیک مورد انتقاد قرار گرفته است- بپذیرد.
با این همه، کمپینی که تاگسوبان به راه انداخته است، موجب گمانه زنی ها درباره احتمال حمایت ارتش از وی شده است؛ ارتشی که مدت های طولانی است در سیاست کشور نفوذ زیادی دارد. ارتش تایلند اغلب هنگام اوج بحران در امور مداخله کرده است و از دهه 1930 تاکنون 18 بار کودتا کرده که برخی از آنها موفقیت آمیز بوده است.
سوتپ دیشب در حضور مقامات بلندپایه نظامی کشور با یینگلاک دیدار کرد. این در حالی است که حکم دستگیری سوتپ تاگسوبان صادر شده است. وی بعد از این دیدار به هواداران خود گفت به یینگلاک گفته است تنها راه برای پایان دادن به اعتراضات کناره گیری وی از سمت نخست وزیری است. وی گفت هدفش سرنگونی یینگلاک تا روز چهارشنبه است.
ارتش تایلند اعلام کرده است در در این درگیری بی طرف است، اما ژنرال پرایوت چان اوچا، فرمانده ارتش از پلیس خواسته است متوسل به زور نشود. سوتپ تاگسوبان گفت : « گر یینگلاک به مردم گوش دهد و قدرت را به مردم بازگرداند، با وی مؤدبانه رفتار خواهیم کرد، چرا که ما شهروندان خوبی هستیم.»
سفارت فرانسه در بانکوک با صدور بیانیه ای هشدار دهنده به ده ها دولت خارجی ، از اتباع فرانسوی خواست در خانه هایشان بمانند و از حضور در خیابان ها که صحنه درگیری است خودداری کنند. مدرسه فرانسوی ها در منطقه ای در شمال بانکوک واقع است؛ جایی که به علت درگیری های دو روز اخیر بین هواداران یینگلاک و مخالفان صدای تیراندازی از آن شنیده می شد.این مدرسه یکی از دست کم 60 مدرسه ای بود که امروز در بانکوک تعطیل شد.
به گزارش آسوشیتدپرس از بانکوک، از زمان برکناری تاکسین شیناواترا، برادر یینگلاک شیناواترا از قدرت توسط ارتش در کودتای سال 2006، این کشور با بی ثباتی سیاسی رو به رو بوده است. دو سال پس از برکناری شیناواترا، معترضان مخالف وی دو فرودگاه بانکوک را به مدت یک هفته اشغال کردند. این در حالی است که پیش از آن نیز دفتر نخست وزیر را سه ماه به اشغال خود در آورده بودند. در سال 2010 نیز معترضان هوادار تاکسین شیناواترا مرکز بانکوک را تا چند هفته اشغال کردند. بن بست ایجاد شده به کشته شدن بیش از 90 نفر منجر شد.
سوتپ و هواداران وی می گویند یینگلاک دست نشانده برادرش است. هر گونه وخامت بیشتر اوضاع در تایلند، سرمایه گذاران و گردشگران - را که ده درصد اقتصاد 602 میلیارد دلاری تایلند را به خود اختصاص داده اند- از این کشور دور خواهد کرد.
همچنین ممکن است وخامت اوضاع سیاسی، موجب تضعیف دموکراسی در این کشور شود. بخش عمده معترضان را شهروندان طبقه متوسط تایلند- بخشی از جنبش مخالف تاکسین شیناواترا در چند سال پیش - و افرادی از حزب مخالف دموکرات تشکیل می دهند که از استان های جنوبی کشور وارد پایتخت شده اند.