پخش زنده
امروز: -
تاکنون ۱۳ هزار هکتار از باغات استان مازندران شناسنامه دار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه تاکنون ۱۳ هزار هکتار از باغات استان شناسنامه دار شد، گفت: جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی از مهمترین مزیت های این طرح است.
حسن رزاقی با بیان اینکه طرح شناسنامه دار کردن باغات استان باید هر چه سریعتر انجام شود، افزود: شناسنامه دار کردن باغات و محصولات باغی یکی از عوامل مهم در افزایش صادرات محصول به خارج از کشور است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه ارائه خدمات به باغداران باید منوط به شناسنامه دار کردن باغات باشد، تصریح کرد: توزیع نهادههای باغی مانند کود یارانهای باید در صورت شناسنامه دار شدن باغات توسط باغدار انجام شود.
وی به لزوم اطلاع رسانی طرح شناسنامه دار شدن باغات تاکید و خواستار همکاری و هماهنگی بیشتر جهاد کشاورزی، نظام صنفی و سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی برای اجرای هرچه سریعتر این طرح شد.
رزاقی با بیان اینکه کد سلامت محصولات کشاورزی (QR) تمام فرایندهای تولید از زمان تولید و محل تولید و انواع کود و سمومی و فرآیندهایی که بر روی محصولات کشاورزی صورت گرفته را در خود جای خواهد داد، افزود: با نصب این کد بر روی محصولات، دستهای دلالان حذف میشود و این امر اقدامی مناسب در جهت حمایت از کشاورزان و باغداران است.
وی تصریح کرد: در این فرآیند طراحی شده، تمامی مراحل ثبت و صدور شناسنامه واحدها در سامانه تحت وب بهره برداران نظام صنفی کشاورزی موسوم به «سَبَک» صورت میگیرد که با کد دسترسی طراحی شده در این سامانه برای مراکز تولید محصولات باغبانی، امکان پایش مبادی تولید و استانداردسازی محصولات برای صادرات و حتی تنظیم بازار داخلی ایجاد خواهد شد.
رزاقی دریافتیهای متفاوت در واحد سطح، بالا بودن هزینه صدور شناسنامه، پایین بودن قیمت محصول، خرده مالکی، عدم رعایت حداقل سطح استاندارد باغ برای صدور شناسنامه، عدم ایجاد دسترسی به سامانههای ثبت شناسنامه دار کردن باغات و... را از مسائل و مشکلات شناسنامه دار شدن باغات برشمرد.
وی خواستار کاهش هزینههای جانبی شناسنامه دار کردن باغات و تمدید رایگان، تسهیل و ارائه خدمات نهاده و تسهیلات بانکی، ایجاد دسترسی به سامانههای ثبت شناسنامه دار کردن باغات، برداشتن موانع صادرات و صدور کد ارتقاء سلامت محصول، برگزاری دورهای آموزشی و ترویجی شد.