زلفی گل:
مرجعیت علمی دانشمندان ما پذیرفته شده است
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به تولید ۳۵ درصد مقالات علمی دانشمندان ایران با مشارکت بینالمللی گفت: امروز تعداد اسناد علمی ایران بیش از ۷۸ هزار سند علمی است.
به گزارش خبرگزاري صدا وسيما ، محمدعلی زلفی گل امروز در آئین افتتاحیه بیست و چهارمین نمایشگاه دستاورهای پژوهش، فناوری و فن بازار در مصلی امام خمینی (ره) افزود: در بدو پیروزی انقلاب اسلامی وضعیت علم و فناوری کشور ابتدایی بود و فقط کارشناس در دانشگاهها تربیت میشد، تولیدات علمی، ۵۰۰ سند علمی بود.
وی گفت: به لطف پیروزی انقلاب اسلامی امروز تعداد اسناد علمی ایران بالغ بر ۷۸ هزار سند علمی است، امسال در نمایشگاه، ۲ هزار و ۲۰۲ محصول جدید توسط فناوران کشور ارائه شده که سطح امادگی فناوری آن بین ۴ تا ۵ است. امروزه در کشور ما بالغ بر ۹۳۰ دانشمند یک درصد بینالمللی حضور دارند، ۲ هزار و ۲۴۰ دانشمند ۲ درصد و ۴۰۰ دانشمند ۱ درصد علوم انسانی داریم که در پایگاه استنادی جهان اسلام ثبت شدهاند. بیش از ۳۵ درصد تولیدات علمی با مشارکت بینالمللی است و مرجعیت علمی دانشمندان ما پذیرفته شده است. این توفیقات نتیجه جهاد علمی استادان دانشگاهها و پژوهشگاههای ماست.
زلفی گل گفت: پرتاب کپسول زیستی به فضا بعد از ۱۰ سال نتیحه همکاری علمی بین بخش دفاعی و علمی کشور بود.
وزیر علوم با تاکید بر تحقیقات بینرشتهای اظهار داشت: تلاش میکنیم شخصیت علمی کشور کاریکاتوری نباشد و علوم پایه، علوم انسانی، تحقیقات کاربردی و توسعهای همزمان توسعه پیدا کنند. برج علم کشور خودنمایی میکند و رتبه اول علمی را در منطقه داریم، اما برج فناوری کشور تازه در حال برافراشته شدن و قد کشیدن است.
زلفی گل تاکید کرد: هنر راهبری علم کشور این است که شخصیت علمی را جامعالاطراف شکل دهد و تمام برنامههای وزارت علوم در این راستا تنظیم شده است.
وی با اشاره به هماهنگی با معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری گفت: این سیاستها را به خوبی اجرا میکنیم و همه در یک گروه هستیم.
وزیر علوم یادآور شد: امروز بیش از ۱۰ هزار نیاز صنایع مختلف در آن ثبت شده است و در سال گذشته هزار دانشجوی استعداد درخشان کارشناسی ارشد و دکتری در راستای نیازهای صنایع مختلف در آن پذیرفته شدند.
وی با اشاره به ظرفیت قانون تولید جهش دانشبنیان گفت: مجوزهای خاصی به وزارت علوم در این قانون و مواد ۱۳ و ۱۱ داده شده است که شامل معافیت مالیاتی برای صنایع خصوصی و دولتی است.
بودجه تحقیقات
زلفی گل گفت: امروز حدود ۸۳ صدم درصد تولید ناخالص داخلی برای تحقیق و توسعه هزینه میشود، بر اساس لایحه برنامه توسعه هفتم باید به ۲ درصد برسد. اگر قرار است در فناوری هم رشد کنیم این 2درصد باید تحقق پیدا کند و تلاش کنیم احکام برنامه توسعه هفته اجرایی شود. امروز ترکیه ۱.۴ تولید ناخالص داخلی را صرف تحقیق و توسعه میکند.
وزیر علوم در پایان گفت: هدف علم و دانش، ایجاد رفاه، آسایش و سلامت برای جامعه است و باید بدانیم بدون تولید علم مرجعیت محقق نمیشود و باید قدردان تولید علم باشیم، ولی این علم باید در جایگاه خود به خوبی مصرف شود. در وزارت علوم هم در زمینه مرجعیت علمی تولید ثروت از دانش و خلق فناوری گام برداریم.