پخش زنده
امروز: -
نشست تخصصی آینده، جامعه بشری، فلسطین توسط گروه کشوری علوم اجتماعی با همکاری مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال به میزبانی این واحد دانشگاهی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر بابک نگاهداری، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، به عنوان اولین سخنران این نشست، با بیان این مطلب که رژیم غاصب صهیونیستی در این حملات اوج جنایات خود را آشکار کرده و همه مرزهای جنایت و وحشیگری را درنوردیده و در این جنگ هیچ قانون و اخلاق و شرافتی را رعایت نکرده است، گفت: اینک تشخیص حق از باطل برای همه انسانهای آزاده و دولتها و کشورهای دنیا بسیار آسان شده است.
دکتر نگاهداری، با تاکید بر این نکته که نگاه ما در مرکز پژوهشهای مجلس، پیرو همان فرمایش مقام معظم رهبری است که فرمودند: کار فلسطین کار دل و کار ایمان است، گفت: هر موجودیتی دنبال دو موضع است؛ یکی بقاء و دیگری کمال و در تحلیل مباحث، دو بحث عقل و فراعقل داریم که فراعقل فارغ از هرگونه محافظهکاری به دنبال کمال است؛ لذا طبق فرموده رهبری قضیه فلسطین کار دل و عرصه فراعقل است و باید با رویکرد فراعقل به آن نگاه کرد.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، با اظهار این مطلب که رهبر انقلاب فروپاشی رژیم صهیونیستی در آینده نزدیک را اعلام کردهاند، گفت: با این وعده رهبری، ما باید تحقق گفتمان فروپاشی رژیم صهیونیستی را حتمی و قطعی دانسته و به سازندگی و کمال فلسطینِ پس از آزادی فکر کنیم.
این استاد دانشگاه با بیان این مطلب که بحث ما تصویرسازی نسبت به آینده فلسطین و کمال فلسطین پس از نابودی اسرائیل است، گفت: لازم است که مراکز علمی و پژوهشی در ایران و سایر کشورهای اسلامی به بحث بازسازی و کمال فلسطین بپردازند.
دکتر نگاهداری، با اظهار این موضوع که طوفان الاقصی علاوه بر اینکه همه طرحها و برنامهریزیهای آمریکا و کشورهای اروپایی را برای آشتی بین اسرائیل و کشورهای عربی به هم ریخت، بحث اضمحلال اسرائیل را جدیتر و مشهودتر و نزدیکتر کرد.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، در قسمت دیگری از سخنان خود به بحث مطالعه پنجره فرصتهای پیشِ روی فلسطین پرداخت و گفت: دو پنجره فرصت پیش روی فلسطین آزاد وجود دارد که میتواند برای ساختن فلسطین مورد استفاده قرار بگیرد، یکی از آنها وجود ۶ میدان بزرگ گازی و نفتی است که علاوه بر ایجاد برتریهای ژئوپولوتیک و امکان صادرات گاز برای این کشور، میتواند منابع درآمدی بسیار مناسب و پایداری برای ساخت آن تامین کند.
وی دومین پنجره فرصت برای فلسطین را امتداد کرویدرهای محور مقاومت خواند و گفت: ایران، عراق، سوریه و فلسطین در تلاشند تا درقالب یک خط ریلی، کریدوری را به مدیترانه بزنند که این کرویدور یکی از کرویدرهای حیاتی با ارزش افزوده فراوان است و در صورت ایجاد آن، علاوه بر ارزش اقتصادی، درهم تنیدگی کشورهای عضو این کرویدورها را نیز در پی خواهد داشت.
دکتر نگاهداری، دومین کریدور را کرویدور آیمَک (آیمِک) خواند و در اهمیت این کریدور گفت: طبق اظهارات بنیاد دفاع از دموکراسی و شخص ترامپ، یکی از دلایلی که آمریکا در منطقه مانده است، ناامن کردن منطقه برای جلوگیری از ایجاد این کریدور است.
رئیس مرکز پزوهشهای مجلس شورای اسلامی، این دو کریدور را پنجره فرصتهای مهمی خواند که از این طریق فلسطین به کمربند چین وصل خواهد شد و گفت: این کرویدورها هم باعث تسهیل ترانزیت انرژی توسط این کشورها خواهند شد و هم توسعه فلسطین را تسریع کرده و باعث توسعه پایدار در آن کشور خواهند شد.
این استاد دانشگاه در پایان سخنان خود گفت: ما به آیندهسازی نیاز داریم تا رؤیای فلسطین آزاد را تصویرسازی کنیم و از این طریق تصویر آیندهای روشن را برای فلسطینیانی که مبارزه میکنند، ایجاد کنیم تا این تصویر روشن باعث شود آنان تحرک، انگیزه و پویایی لازم برای مبارزه و سازندگی داشته باشند.
در قسمت دیگری از این نشست تخصصی، خانم دکتر زهرا مشیراستخاره، به ارائه سخنرانی با عنوان:ویژگیهای جامعه صهیون و فلسطین (مردم و زندگی مقاومتی) " پرداخت.
دکتر مشیراستخاره، در این نشست، مطالبی را در دو بخش "جامعه صهیون و شکلگیری اسرائیل"؛ و "فلسطین و زندگی مقاومتی" با روش جامعه شناسی تاریخی و تبارشناسی ارائه داد.
رئیس گروه کشوری علوم اجتماعی، درابتدای سخنان خود به روند شکلگیری دولت یهود پرداخت و عواملی مانند بیکفایتی امپراتوری عثمانی، شکلگیری ملیگراییهای افراطی، حمایت قدرتهای بزرگ، تلاشهای دائمی یهودیان در سراسر جهان، جنگهای جهانی و یهودستیزی و یهودیستیزی، وضعیت خاورمیانه و جهان اسلام و شکلگیری فعالیتهای صلح و حقوق بشری را از جمله عوامل شکلگیری دولت یهود خواند.
رئیس دانشکده علوم انسانی واحد تهران شمال، در قسمت دیگری از سخنان خود به مباحثی پیرامون "جامعه فلسطین، مردم و زندگی مقاومتی" پرداخت و گفت: فلسطین همواره و در طول تاریخ یک تمدن بسیار مهم و بزرگ بوده است.
این استاد دانشگاه در ادامه مباحث خود به بیان مطالب مبسوطی در حوزه عوامل بنیادین در مناقشات فلسطین، رخدادهای شکلدهنده به موقعیت کنونی، زندگی مقاومتی و تداوم موجودیت فلسطین و نهایتا سبک زندگی مقاومتی مردم فلسطین پرداخت.
در بخش دیگری از این نشست، حجتالاسلام دکتر محمد آدمی در خصوص "سازمانهای بینالمللی، حقوق بشر و آینده فلسطین" به ایراد سخنرانی پرداخت و در بخش پایانی نشست نیز دکتر مهدی امیری، مباحث خود را تحت عنوان "تأثیر عملیات طوفان الاقصی در موازنه قدرت در جهان" ارائه داد.
درابتدای این نشست، دکتر سعید ملماسی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، در سخنان کوتاهی ضمن اظهار همدردی با مردم مظلوم غزه و محکوم کردن جنایات وحشیانه رژیم غاصب اسرائیل در حق مردم خصوصا زنان و کودکان و غیرنظامیان این منطقه، از عوامل برگزاری این نشست تقدیر کرد و بر آمادگی این واحد دانشگاهی در برگزاری نشستهای علمی و تخصصی مشابه تاکید نمود.