پخش زنده
امروز: -
رئیس دبیرخانه دائمی کنفرانس ۱۲۰ سال روابط ایران و آمریکای لاتین، مهمترین هدف این همایش را توافق بر سر برگزاری همایش بین المللی سالیانه دانست و گفت: مقرر شد کنفرانس بین المللی ۱۲۰ سال روابط ایران و آمریکای لاتین سال ۲۰۲۴ در کاراکاس برگزار شود.
به گزارش به گزارش خبرگزاری صداوسیما، آقای محمد شيرزاده، رئيس دبيرخانه دائمی كنفرانس ۱۲۰ سال روابط ايران و آمريكای لاتين در گفتگو با شبکه خبر ، برنامه جهان امروز ، گفت: مهمترین هدف همایش ۱۲۰ سال روابط ایران و آمریکای لاتین ، توافق بر سر برگزاری همایش بين المللی ساليانه بود و مقرر شد این کنفرانس سال ۲۰۲۴ در کاراکاس برگزار شود.
سؤال: دبيرخانه شما چه اهدافی را دنبال می كند و به طور ويژه اين كنفرانسی كه امروز در تهران برگزار شد؟
شيرزاده: همايشی كه امروز برگزار شد؛ همايش ۱۲۰ سال روابط ايران و آمريكای لاتين بود و بسيار حائز اهميت بود از اين نظر كه اين همايش ميزبان سفرای كشورهای آمريكای لاتين بود. برخی از مسئولين و مقامات جمهوری اسلامی ايران در آن حضور داشتند، برخی از نخبگان و فعالان علمی، فرهنگی و رسانه ای در آن حضور داشتند و خدا را شكر همايش خوب و مؤثری بود، سفرا استقبال كردند از اين رويداد.
از اين جهت اين همايش اهميت داشت كه قرار بود روی كنفرانس بين المللی ساليانه تمركز داشته باشد و در خصوص كنفرانس بين المللی ساليانه حتي محورها مشخص شد و پيشنهاداتی داده شد. آن جا برخی از سفرا، البته بیشتر سفرای كشورهای آمريكای لاتين حضور داشتند و قرار شد ان شاء الله روی اين كنفرانس تمركز كنيم.
سؤال: چه چشم اندازي براي آينده ترسيم شد؟
شيرزاده: قرار شد كه اين كنفرانس بين المللی به صورت ساليانه در ايران و كشورهای آمريكای لاتين برگزار شود. پيشنهاد ما در اين همايش اين بود كه سال ۲۰۲۴ اولين كنفرانس بين المللی ساليانه را را در كاراكاس برگزار كنيم.
صحبتی كه با سفير محترم ونزوئلا داشتم ايشان پاسخ مثبت دادند به اين پيشنهاد و تمايل داشتند اين كار انجام شود و حتی می گفتند كه ما زمان كم داريم، زودتر اين كار را بتوانيم باهم پيش ببريم و كار را انجام دهيم، لذا يك سری از محورها مشخص شد كه اجازه دهيد من به برخی از اين محورها اشاره كنم.
مثلاً تاريخچه ارتباطات علمی و فرهنگی ايران و آمريكای لاتين، چشم انداز آينده در تبادلات علمی و فرهنگی، تبادلات رسانه ای و تصويری ميان ايران و آمريكای لاتين، تأثير تبادلات علمی و فرهنگی بر سياست، نقش رسانه های اجتماعی در تبادلات علمی و فرهنگی، ديپلماسی علمی و فرهنگی و توسعه اقتصادی، تجربيات موفق در تبادلات علمی، فرهنگی و رسانه ای و تاريخچه روابط جوامع عدالت محور آمريكای لاتين؛ موضوعاتی بود كه در اين كنفرانس پيشنهاد داده شد كه ان شاء الله فراخوانش زده شود و از نخبگان ايران و نخبگان كشورهای آمريكای لاتين ما بهره كافی را ببريم.
سؤال: وقتی مواضع اين روزهای مقامات كشورهای آمريكای لاتين را مرور می كنيم مثل مواضعی كه خانم راموس داشتند در برنامه با ايشان گفتگو كرديم، خيلی علاقه نشان می دهند برای اين كه روابطشان گسترش پيدا كند با ايران، كلماتی كه به كار می برند، مضامينی كه از آن استفاده می كنند نشان دهنده اشتراكات خيلی زياد است در مواضع دو كشور، به نظرتان چقدر ما توانستيم از اين فرصت استفاده كنيم.
شيرزاده: من قبل از اين كه پاسخ دهم به اين سؤال شما، يك اشاره ای داشته باشم. يكي از مؤسسات خوب كشورمان كتاب «سلول ۱۴» را ترجمه كردند به زبان اسپانيايی...
سؤال: كتابی كه مربوط به رهبر انقلاب است.
شيرزاده: بله مربوط به رهبر انقلاب است. حضرت آقا تقريظی را داشتند بر اين كتاب، من قريب به آن مضامين را عرض مي كنم. حضرت آقا فرمودند چه نيكو و چقدر خوب است بين ما و شما؛ ملت هاي عدالتخواه آشنايی بيشتر اتفاق بيفتد و هم افزايی رخ دهد. اين كليدواژه ها بسيار كليدواژه هاي مهمي است و اين قدر به شما بگويم كه شايد خيلي از ما در كشور در انتشار اين جملات كوتاهي كرديم، اما همين را يكی از اساتيد در يكی از دانشگاه های كلمبيا كه سخنرانی كرده بود ، به همين جمله اشاره كرده بود، مورد استقبال اساتيد و دانشجوها قرار گرفته بود و چقدر اين جمله آن جا كاربردی بود و چقدر از آن استقبال شده است. كليدواژه ای مثل ملت هاي عدالتخواه، هم افزايی، آشنايی بيشتر؛ اگر اينها رخ دهد و اگر ما توانمندی خودمان را و آن چه كه داريم و ظرفيت هايمان را بتوانيم بشناسيم به كشورهاي آمريكای لاتين، بتوانيم اين دو ملت را باهم آشنا كنيم، اگر اينها اتفاق بيفتد، مطمئناً می شود از اين ظرفيت ها خوب استفاده كرد.
سؤال: الآن اتفاق مي افتد به نظر شما الآن در همين دبيرخانه چقدر ظرفيت وجود دارد كه اين رخ دهد اين نزديك شدن بيشتر ملت ها.
شيرزاده: فلسفه ايجاد دبيرخانه دائمی كنفرانس به همين علت است.
سؤال: می شود به نمونه كارهايی كه انجام شده اشاره كنيد؟
شيرزاده: الآن كارهای خوب و مؤثری شروع شده است. همين امروز سفرای محترم كشورهاي آمريكای لاتين كه ميهمان ما در همايش ۱۲۰ سال روابط ايران با آمريكای لاتين بودند بعد از برگزاری همايش در موزه هنرهای معاصر حضور پيدا كرديم، آن جا آثار هنرمندان فاخر كشورهاي آمريكاي لاتين كه حالا آن طوركه مسئول خود نمايشگاه توضيح می داد؛ نزدیک ۴۰۰ اثر از اين هنرمندان كشورهای آمريكای لاتين، آثار خودشان را ارسال كردند.
بخشی از اين آثار مربوط به غزه است، به مظلوميت مردم غزه اشاره می كند و ظلمی كه از طرف رژيم صهيونيستی انجام مي شود و بسياری هم در قالب هنر ارائه شده و ۹ نفر از همين هنرمندان خوب اين كشورها در هفته های گذشته در ايران حضور پيدا كردند و اين نمايشگاه ايجاد شده. خود سفرا امروز آمدند و از نمایشگاه بازدید کردند.
اين از نمونه كارهايی است كه مي شود بين هنرمندان دو كشور انجام شود. ما نمايشگاه بين المللی كتاب را در ونزوئلا داشتيم. ايران هم بنياد رسانه ای- فرهنگی خيام و هم جامعه المصطفی حضور پر رنگ و مؤثری در اين نمايشگاه داشتند. ما آن جا نمايشگاه عكس و تصاويری را داشتيم كه با مجوز دولت ونزوئلا در حاشيه نمايشگاه به ظلمی كه بر مردم غزه مي رفت را به نمايش گذاشتیم.
سؤال: اين روزها اصلاً مسأله فلسطين خودش باعث شده كه ملت های جهان، ملت ايران و آمريكای لاتين بهانه های بيشتری برای نزديك شدن به هم داشته باشند.
شيرزاده: بله همين طور است. ما شايد موضوع بحثمان امروز اين نباشد اما وقتي مي بينيم حتي ملت های كشورهايی كه دولتمردانشان حامی رژيم صهيونيستی هستند امروز می آيند به خيابان ها و اعتراض و راهپيمايی مي كنند، اين نشان از اين دارد كه مظلوميت مردم غزه به گوش جهانيان رسيده و مردم بيدار شدند و ديگر آن عمليات روانی كه به نوعی شايد شما رسانه ای ها بهتر می گوييد، می گوييد روايت اولی را چون اين بار مردم غزه و گروه های مقاومت انجام دادند، اين بار رژيم صهيونيستی نتوانست روايت اول را آن طوركه خودش می خواهد به جهانيان القا كند.
سؤال: افق دبيرخانه خود را بگوييد، چه اتفاقی بيفتد برای شما مطلوب است؟
شيرزاده: اجازه دهيد دعوت كنم از تمام كسانی كه علاقه مند هستند در حوزه آمريكای لاتين و تبادلات فرهنگی، علمی، هنری و رسانه ای بخواهند مشغول شوند.
سؤال: چه كار بايد كنند؟
شيرزاده: ما ان شاء الله در روزهای آتی پايگاه اطلاع رسانی دبيرخانه دائمی را اطلاع رسانی خواهيم كرد و اميدواريم كه علاقه مندان بيايند به كمك ما و ما بتوانيم كارهای مؤثری انجام دهيم. يك تشكر هم از دانشگاه تهران، وزارت ارشاد، بنياد رسانه ای و فرهنگی خيام می کنم كه امروز برای برپايی اين همايش خيلی زحمت كشيدند.