کاهش ۵۰ درصدی برداشت زعفران در گناباد
برداشت زعفران از سطح زمینهای زیرکشت زعفران در گناباد، در مقایسه با مدت مشابه پارسال حدود ۵۰ درصد کاهش یافت.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی گناباد گفت: این شهرستان در سال زراعی کنونی سه هزار و ۲۵۷ هکتار زمینهای زیر کشت زعفران دارد که با میانگین برداشت
۲ و چهار دهم کیلوگرم زعفران در هر هکتار، در مقایسه با مدت مشابه سال قبل در برخی مناطق مانند روستاهای کاخک ۳۵ درصد و در برخی نقاط حدود ۵۰ درصد کاهش نشان می دهد.
اسماعیل قربانی افزود: مهمترین علت کاهش تولید زعفران در این شهرستان کاهش بارندگی و خشکسالی و سرمازدگی است.
رئیس اداره تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی گناباد هم گفت: علاوه بر کمبود شدید بارندگی و خشکسالی غیر عادی، پراکنش بارش های منطقه نیز طوری نبوده است که در رشد و نمو زعفران و حفظ رطوبت لازم در مناطق کم آب مانند روستاهای کوهپایه که منابع آبی به میزان بارش وابسته است، کمک کند.
علی موذنی افزود: گرمای بیش از حد تابستان نیز باعث شد تا پیاز زعفران خوب رشد نکند و تولید این محصول در شهرستان گناباد با کاهش همراه باشد.
برداشت زعفران سالانه ۶۵۵ هزار نفر - روز کار در شهرستان گناباد اشتغال ایجاد می کند.