پخش زنده
امروز: -
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران گفت: هدف جمهوری اسلامی ایران برای ایجاد روابط بین دانشگاهی به سمت کشورهای آمریکای لاتین است تا از طریق روابط بین دانشگاهی بتواند روابط فرهنگی را توسعه دهد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجتالاسلام سیدسعیدرضا عاملی رنانی، ارتباط با کشورهای امریکای لاتین به دلیل وجوه مشترکی که به لحاظ فرهنگ اجتماعی و روحیه مقاومت در مقابل نظامهای سلطهگر داریم و هم به لحاظ منافع مشترکی که در عرصه امنیتی، سیاسی و اجتماعی داریم اهمیت بیشتری پیدا میکند.
وی افزود: در ارتباطات بین فرهنگی، رکن اول، شناخت و تعامل است و این تعامل و شناخت از طریق ارتباطات تامین میشود و امروز در رشتههای دانشگاهی، زبان و ادبیات اسپانیایی و مطالعات امریکای لاتین در مقطع کارشناسی ارشد سالهاست در دانشگاه تهران تدریس میشود و به سمت توسعه در مقطع دکتری است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران گفت: مجموعه آثاری که از روحیه مقاومت کشورهای امریکای لاتین در موزه هنرهای معاصر به نمایش گذاشته شده است، بسیاری از ابعاد اشتراک فرهنگی را به نمایش گذاشته است.
رئیس دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران افزود: وقتی نگاه یک کشور به نظام سلطه عمیق است آن را به سخره میگیرد و درمورد آن آثار طنز تولید میکند، شاهد هستیم که مجسمه آزادی آمریکا که تناقضی در تفکر نظام سیاسی آمریکا است به سخره گرفته شده است.
عاملی رنانی افزود: امریکا در تاریخ سیصد ساله خود تنها ۱۶ سال درگیر جنگ نبوده، بقیه دوران به صورت مستقیم و غیر مستقیم درگیر جنگ بوده که نماد خشونتش در هیروشیما و ناکازاکی است که نزدیک به سیصد میلیون نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در این جنگها کشته شدند.
وی گفت: نظام سیاسی امریکا خودش را از هر قاعدهای مستثنی میکند، ولی در میان مردم آمریکا فرهنگ مخالفت بسیار قدرتمند شده و از درون مردم رشد کرده و مخالف جنگ است و بسیار قدرتمند به نمایش گذاشته شده است.
دبیر پیشین شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: در جنگ غزه که یکفاجعه انسانی است و در زمانی رخ میدهد که توقع میرفت انسانیت رنگوبوی بیشتری پیدا بکند، نزدیک به ۲۰ هزار انسان بیگناه کشته شدند و این نشاندهنده آن است که نظام استثمارگر یکنظام بیقائده است.
عاملی رنانی گفت: آثار ارائه شده در این نمایشگاه خود یک نمونه از اشتراکات فرهنگی در حوزه مقاومت بین ایران و کشورهای لاتین است و با رویکردی که در دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی شاهد آن هستیم، باید در همه کشورهای آمریکای لاتین رایزن فرهنگی داشته باشیم و متقابلا آنها در ایران رایزن فرهنگی داشته باشند تا حلقه مقاومت یک حلقه جهانی پیدا کند.