پخش زنده
امروز: -
در یکصد و چهل و یکمین جلسه شورای فرهنگ عمومی فارس عملکرد ۴۲ دستگاه اجرایی در پیاده سازی نقشه مهندسی فرهنگی استان بررسی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس،حمیدرضا قانعی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس دبیر شورای فرهنگ عمومی استان فارس با بیان اینکه در نقشه مهندسی فرهنگی استان فارس ۴۵ دستگاه اجرایی نقش آفرین هستند، گفت: تاکنون ۴۷۰ عنوان برنامه فرهنگی توسط ۴۲ دستگاه اجرایی برای تحقق این سند فرهنگی ارائه و در قالب ۱۱ کلان برنامه طبقه بندی شده است.
وی افزود: در نشستهای متعدد با دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، ۱۱ کلان برنامه فرهنگی فارس برای تخصیص اعتبار، نهایی و موفق به دریافت شناسه اقتصادی شده است .
قانعی این کلان برنامهها را شامل طرح خانواده متعالی، توسعه عالی قرآنی استان، بازتولید میراث در آداب و رسوم ایرانی در مناطق مختلف استان، شناسایی و معرفی مفاخر ادبی و فرهنگی فارس، طراحی و پیاده سازی شبکه ارتباط و تعامل موثر خانواده، مسجد و محله، شناسایی نیازهای فرهنگی دانش آموزان، حمایت از تولیدات برنامههای ترویجی موثر برای تولید محتوا در زمینه ایثار، مقاومت و جهاد و شهادت، اجرای برنامههای ترویجی برای مقابله با شکاف طبقاتی بویژه تجمل گرایی، اشرافیگری و مصرف گرایی، ایجاد مراکز استعدادیابی، تربیت و پرورش هنرمندان متعهد، انقلابی و خلاق و فضای مجازی برشمرد.
نماینده، ولی فقیه در استان فارس و رئیس شورای فرهنگ عمومی استان فارس نیز در این نشست گفت: به منظور اجرای هر چه بهتر و تحقق سند مهندسی فرهنگی فارس، هر دستگاه یک رابط برای ارتباط با دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی در نظر بگیرد تا وظایف آن دستگاه را در قبال تحقق نقشه مهندسی فرهنگی پیگیری و گزارش ارائه کند.
همچنین با تایید نماینده ولی فقیه در فارس مقرر شد عملکرد دستگاهها در قبال سند مهندسی فرهنگ استان به عنوان یکی از معیارهای ارزیابی سازمانها و دستگاههای اجرایی در جشنواره شهید رجایی قرار گیرد.
آیت الله دژکام همچنین با اشاره به ۲۰ آذرماه سالروز شهادت آیت الله دستغیب گفت: کلان مساله فرهنگی جامعه ما ترویج سبک زندگی اسلامی است، از این رو دبیرخانه بزرگداشت آیتالله شهید دستغیب در یک سال آینده با بررسی آثار مکتوب و گفتاری سومین شهید محراب، تولیدات فرهنگی از آموزههای اخلاقی شهید آیت ا... دستغیب را استخراج و منتتشر کند.
وی همچنین تاکید کرد: پنج کلان مساله فرهنگی مشخص شده فارس در میان آثار و سخنرانیهای مرحوم آیت ا... حائری شیرازی و مرحوم آیت ا... ایمانی نمایندگان پیشین رهبر معظم انقلاب در فارس، استخراج و محتوای فرهنگی تولید شود.
استاندار فارس نیز در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان بر ضرورت استفاده دستگاههای اجرایی و سازمانهای فرهنگی دولتی از ظرفیتهایی قانونی در نظر گرفته شده برای تامین اعتبار برنامههای فرهنگی و مذهبی خود تاکید کرد.
محمد هادی ایمانیه افزود: قانون مولدسازی، فرصت خوبی برای دستگاههای اجرایی است تا هم سخت افزارهای نیمه تمام خود را تکمیل کنند و هم به مباحث فرهنگی و اجتماعی بپردازند.
نائب رئیس شورای فرهنگ عمومی استان فارس همچنین خواستار ارائه آمار کمی و علمی از تاثیر اجرای مصوبات شورای فرهنگ عمومی استان در جامعه شد.
ایمانیه بر تدوین مکتب اخلاقی شهید آیت الله دستغیب ، تاکید کرد و گفت: قطعا فردی که در دوران حیات خود، زمینه هدایت افراد زیادی را فراهم کرده است، امروز نیز با بیان مکتب اخلاقی وی، که برگرفته از مکتب اسلام است، زمینه نشر و گسترش اصول اخلاقی صحیح فراهم میشود.
نماینده عالی دولت در فارس در پایان سخنان خود به ایام شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها علیها اشاره کرد و خواستار تمرکز فعالیتهای فرهنگی و مذهبی از شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها تا ولادت ایشان، بر دانش آموزان و دانشجویان دختر شد.
در این جلسه همچنین حجتالاسلام سید ابراهیم دستغیب برنامههای گرامیداشت سالروز شهادت آیت الله دستغیب را تشریح کرد و گفت: یکشنبه شب (۱۹ آذرماه) رونمایی از سایت آثار و زندگی نامه شهید آیت الله دستغیب در مسجد شهید دستغیب واقع در بلوار معالی آباد شیراز برگزار میشود، صبح ۲۰ آذر ماه نیز همزمان با سالروز شهادت این عالم فرزانه، همایش نخبگان مکتب آیتالله دستغیب با سخنرانی آیتالله احدی وحضور علما و روحانیون و اساتید دانشگاه و دانشجویان در حوزه علمیه شهید دستغیب برپا میشود و عصر این روز نیز پس از نماز مغرب و عشا مسجد جامع عتیق به عنوان سنگر ۴۰ ساله سومین شهید محراب، میزبان برنامه اصلی با حضور عموم مردم شیراز و سخنرانی آیتالله لطف الله دژکام امام جمعه شیراز است.
در یکصد و چهل و یکمین نشست شورای فرهنگ عمومی فارس مصوب شد چهارم تا سیزدهم آبان ماه به عنوان دهه شهدای دانش آموز برای ثبت در تقویم ملی کشور به شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد شود.
همچنین، به درخواست شهرداری شیراز، مصوب شد لایحه تغییر عنوان شغلی کارگر فضای سبز به "سبز بان" و ثبت بزرگداشت سبزبان در ۲۰ اردیبهشت ماه تقویم ملی، برای تصویب به شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد شود.