پخش زنده
امروز: -
جمشید پژویان گفت: فشارهایی که به عنوان رئیس شورای رقابت بر من تحمیل می شود بیشتر از ظرفیت یک معلم دانشگاه است ، از دولت جدید انتظار حمایت داشتم .
به گزارش واحد مرکزی خبر، رئیس مستعفی شورای رقابت امروز در جمع خبرنگاران افزود : من پژویان بودم که وارد شورای رقابت شدم ، در شورای رقابت پژویان نشدم و باز هم به کلاس درس بر می گردم و همان پژویان قبل خواهم شد.
پژویان با اشاره به اینکه دلیل استعفایش تنها اختلاف بر سر واگذاری هلدینگ خلیج فارس نبوده است ، گفت: اگر واگذاری هلدینگ خلیج فارس می توانست دلیل استعفا باشد باید چهار سال قبل و در زمان واگذاری مخابرات استعفا می کردم.
رئیس شورای رقابت اولین چالش جدی این شورا را واگذاری شرکت مخابرات بیان کرد و گفت : شورای رقابت هم بر سر مالکیت این شرکت و هم به ویژه در مورد بازار مخابرات حساسیت هایی داشت و به طور خاص با سازمان تنظیم مقررات رادیویی درگیر بود.
وی ادامه داد آنچه در مدت چهارسال مسئولیت شورای رقابت آموختم این بود که فهمیدم معلم خوبی هستم اما در اجرای قوانین شفاف شاید ناتوان باشم ، چون هرگاه خواستیم طبق قانون شورای رقابت ، دستور العمل و عوامل موثر در تعیین قیمت را مشخص کنیم ، نه جدول قیمت ارائه دهیم ، بر ما فشار می آوردند که جدول قیمت ارائه دهیم.
رئیس مستعفی شورای رقابت با اشاره به اینکه با روش های قانونی و صرف انرژی این مشکل در نهایت برطرف شد ، گفت: چالش دیگر شورای رقابت مسئله قیمت گذاری خودرو و بازار انحصاری این صنعت بوده است.
این اقتصاددان کشورمان افزود : کارشناسان شورای رقابت متوجه شدند دو بنگاه خودرو ساز بزرگ کشور که 97 درصد تولید خودرو کشور را انجام می دهند از طریق یک بنگاه دیگر در هم ادغام می شوند و افرادی در هر دو بنگاه صندلی مدیریتی دارند.
وی ادامه داد : بعد از آنکه صحت و سقم این موضوع روشن شد ، شورای رقابت در مصوبه هایی ادغام عمودی و افقی را ممنوع کرد.
پژویان گفت: بعد از آن فهمیدیم که برخی قطعه سازان در مدیریت خودروسازان بزرگ سهیم هستند و این هم خلاف اصول رقابت بود ، چون از نفوذشان در جهت منافع خودشان ممکن بود استفاده کنند.
پژویان در ادامه بیان فشارهایی که در مورد صنعت خودروسازی به شورای رقابت آمد، افزود: مشکل این بود که شورای رقابت با سازمان حمایت که یک نهاد دولتی است بر سر قیمت گذاری خودرو به مشکل برخورد که با حکم رئیس جمهور وقت در نهایت مرجع قیمت گذاری ، شورای رقابت تعیین شد.
رئیس مستعفی شورای رقابت به انتقال دولت و روی کار آمدن دولت یازدهم اشاره کرد و گفت : در شرایطی که شورای رقابت با صرف انرژی زیاد و تحمل فشار توانسته بود تا حدی بر شرایط مسلط شود ، با روی کار آمدن دولت جدید متاسفانه ورق برگشت و حتی مدیران دو خودروساز بزرگ که قبلا به نظرهای شورای رقابت تمکین کرده بودند ، سر به مخالفت گذاشتند.
وی افزود : در چنین فضایی از دولت یا مجلس انتظار کمک داشتم چرا که شورای رقابت یک نهاد مهم برای کل جامعه است و تضعیف آن به صلاح نبود ، اما نه تنها کمکی نشد ، بلکه شاهد بودیم سازمان تنظیم مقررات رادیویی هم دوباره بر ضد شورای رقابت بیانیه صادر و وزیر ارتباطات هم از آنها حمایت کرد.
رئیس مستعفی شورای رقابت گفت : با پیش آمدن این فضا تصمیم به رفتن گرفتم چون هر آنچه در این سالها با خون دل بدست آمده بود ، هدر می رفت.
پژویان ادامه داد : برای کسی که 40 سال از زندگیش را معلمی کرده است ، تحمل این شرایط دیگر امکان پذیر نبود.
این اقتصادان کشورمان با اشاره به تصمیم قضات عضو شورا برای اجازه تجدید نظر درمصوبات شورا گفت: متاسفانه ما در شرایطی قرار گرفتیم که هر مصوبه شورا قابل تجدید نظر بود که این موضوع بطور مثال برای واگذاری پالایشگاه شیراز اتفاق افتاد و من خیلی تلاش کردم به عزیزان قاضی بگویم اینجا دادگاه نیست.
وی شرایطی را که منجر به استعفایش شد اینگونه توصیف کرد : با تحمل فشار زیاد ، خاکریز به خاکریز جلو آمده بودیم اما به خانه اول بازگشتیم.
پژویان با اشاره به اینکه مردم او را به عنوان یک متخصص می شناسند و به او اعتماد دارند ، گفت: این مسئولیت حکم می کرد در مدت تصدی بر شورای رقابت هرگز زیر بار فشار تسلیم نشوم و در برابر تطمیع و سازش مقاومت کنم اما وقتی دیدم نمی توانم ادامه دهم ، بهتر دیدم بروم و جای خود را به دیگری بدهم.
رئیس مستعفی شورای رقابت گفت: در این مدت مشکل چندانی با وزیران نداشتم اما مشکل اینجا بود کسانی که قدرت و صندلی خود را از دست می دادند ، واکنش نشان می دادند و وزیران را تحت فشار قرار می دادند.
پژویان کم بودن بودجه شورای رقابت را از دیگر مشکلات این شورا برشمرد و گفت: بودجه شورای رقابت حتی جوابگوی پرداخت دستمزد کارشناسان این شورا هم نیست.
این استاد دانشگاه می گوید در شرایطی که نه به من اسلحه می دهند نه فشنگ و نه حتی غذا ، چطور باید کار کرد.
پژویان گفت: در این مدت بارها و بارها از معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی و رئیس دفتر رئیس جمهور درخواست ملاقات کردم تا مشکلات حل شود اما متاسفانه دیدار میسر نشد.
پژویان به خنده خطاب به خبرنگاران گفت : مطمئنم استعفای بنده را رئیس جمهور قبول می کند ، چون ما اقتصاددانان مثل فالگیرها پیش گوهای خوبی هستیم اما تا زمانی که فرد جدید معرفی شود و کار را به او بسپارم به کار ادامه خواهم داد.