پخش زنده
امروز: -
مدیر بنادر و دریانوردی استان گلستان اعلام کرد: امکان ورود بیش از ۱۶۰ میلیون متر مکعب آب به خلیج گرگان فراهم شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، مدیر بنادر و دریانوردی استان گلستان با اشاره به اقدامات سازمان بنادر و دریانوردی برای احیای خلیج گرگان گفت: اجرای این طرح سبب شد تا زمینه ورود بیش از ۱۶۰ میلیون مترمکعب آب به خلیج گرگان نیز فراهم شود.
نورالله عباسی افزود: قبل از اجرای عملیات علاج بخشی، شوری آب خلیج به ۴۸ میلی گرم در لیتر افزایش یافته بود که بعد از احیا و بازگشایی کانال آشور، شوری آب به ۲۷ میلی گرم رسیده و ۲۱ میلی گرم در هزار از آن کاسته شده است.
مدیر بنادر و دریانوردی گلستان با تأکید بر اینکه با لایروبی کانال آشور کیفیت آب خلیج نسبت به گذشته بهتر شده است، خاطرنشان کرد: هم اکنون ارتباط آب بین دریا و خلیج برقرار شده و حدود ۳۰ سانتیمتر ارتفاع آب افزایش یافته و پیش بینی میشود تا یک ماه آینده شاهد هم سطح شدن تراز آب خلیج با دریا باشیم.
وی طول کانال آبرسانی و تسهیل تبادل آب خلیج گرگان به دریای خزر را ۱۱ کیلومتر برشمرد و با بیان اینکه احداث چهار دایک به وسعت بیش از ۱۰۰ هکتار به منظور احیای پوشش گیاهی بومی منطقه از جمله اقدامات دولت برای علاج بخشی خلیج گرگان است، تصریح کرد: اجرای این طرح سبب شد تا زمینه ورود بیش از ۱۶۰ میلیون متر مکعب آب به خلیج گرگان نیز فراهم شود.
من بشخصه از دولت آقای رئیسی برای انجام کار عظیم احیای تالاب تشکر میکنم.
تصور می کنم کمی برای قضاوت کارکرد این اقدام زود است.
در متن گزارش هم قید شده که آب خلیج با آب دریا هم سطح و هم تراز شده است.
حال سوال این است؛ با توجه به پیش بینی پسرفت و افت تراز دریا تا ۱۸ متر، این هم ترازی آب در خلیج و دریا چقدر پایدار است؟
با تداوم کاهش تراز دریا دوباره این ارتباط بین خلیج و دریا گسسته خواهد شد. آنوقت باید چه کرد؟