بجستان خاستگاه اصلی تولید انار در کشور
بجستان خراسان رضوی خاستگاه اصلی تولید انار در کشور و خراسان رضوی است و انار این منطقه با برخورداری از کیفیت و تنوع فراوان طرفداران زیادی دارد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاروزی بجستان گفت:
محرابی، بجستانی، شیشه کپ، ملس، پیش رس و خزر را از مهمترین ارقام انار بجستان دانست و افزود: به علت ارگانیک بودن، این محصول باغی دارای طعم مناسب، ماندگاری طولانی و نرمی هسته است.
محرابی افزود: بخشی از انار تولیدی شهرستان به مصرف تازهخوری میرسد و بخش عمده آن را خریدارانی که از میادین تهران و مشهد به عنوان مراکز خرید انار در بجستان مستقر میشوند به صورت یک جا خریداری و به سردخانههای مرکز کشور و مشهد مقدس منتقل می کنند تا در زمان مناسب و به خصوص شب چله به بازار عرضه بشود.
مدیر جهاد کشاورزی بجستان افزود: بیشترین سطح زیرکشت انار در خود شهر بجستان و بخش مرکزی و در مناطقی مانند جزین، مزار و صلحآباد است.
محرابی گفت: انار درجه ۲ و درجه سه در شهرستان بجستان فرآوری و به رب انار میشود و سال گذشته برای نخستین بار تولید کلوچه انار هم در دستور کار قرار گرفت و همچنین نمونههایی از انار بجستان برای آنالیز و آزمایش به تهران فرستاده شده است تا در صورت تایید به کشورهای اروپایی صادر شود.
از مجموع باغ های انار خراسان رضوی، هزار و ۱۰۰ هکتار یعنی معادل۱۳ درصد باغهای بجستان است و بر این اساس این شهرستان از حیث سطح زیرکشت در استان رتبه سوم را داراست.
هشت هزار و ۵۰۰ بهره بردار بخش کشاورزی در گستره هشت هزار و ۸۵۹ هکتاری اراضی زراعی و باغی شهرستان بجستان فعالیت می کنند و با احتساب ۲۳۷ هزار و ۸۷۶ واحد دامی فعال در این گستره، سالانه به طور متوسط افزون بر ۳۹ هزار تن انواع محصولات زراعی،باغی، دامی و آبزیان در این شهرستان تولید می شود.
ارزش ناخالص اقتصادی تولیدات کشاورزی و دامپروری بجستان سالانه افزون بر هشت هزار و ۱۸۶ میلیارد ریال است که ۱.۸ درصد ارزش تولیدات استان خراسان رضوی را شامل می شود.
مهمترین محصولات کشاورزی و باغی شهرستان بجستان پسته، انار، زعفران،گیاهان دارویی چون نعناع و آنغوزه و نیز زیره،گندم و جو است.
مرکز شهرستان بجستان در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد و دارای ۴۹ روستا است.