پایش سالانه فشار خون، به افراد بالای ۳۰ سال توصیه میشود
پس از ۳۰ سالگی پایش سالانه فشار خون باید در افراد صورت گیرد تا تشخیص و درمان زود هنگام انجام شود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، دانشیار گروه قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیماریهای مهمی مانند سکته قلبی و مغزی، بیماریهای عروقی محیطی، نارسایی کلیه و دیالیز، صدمات چشمی و مغزی ناشی از پر فشاری خون در بدن است.
دکتر آرش قلوبی افزود: با افزایش سن و بیشتر شدن عروق شریانی، معمولا فشار افزایش مییابد؛ به ویژه در سنین ۵۰ سالگی که فشار به مرور بالا میرود و درسنین بالای ۶۵ تا ۷۰ سالگی فشارسیستولیک (فشارخون بالا) افزایش و فشار دیاستولیک (فشارخون پایین) روبه کاهش میرود.
این متخصص قلب و عروق در ادامه گفت: در بیش از ۹۰ درصد افراد هیچ علت یا پاتوفیزلوژی واحدی برای پرفشاری خون وجود ندارد. علل متعددی دربدن میتواند سبب پرفشاری خون باشد و گاهی علتها ناشناخته است؛ یعنی علت خاصی برای آنها پیدا نمیشود که به آنها پرفشاری خون اولیه میگوییم و منحصراً با درمانهای دارویی میتوان پرفشاری خون را کنترل کرد، اما ۱۰ درصد دیگر بیماران، یک علت مشخص واحد مانند تومورهای آدرنال و علتهای دیگر دارند که ممکن است منجر به پرفشاری خون به ویژه درسنین جوانی شوند.
دکتر قلوبی تاکید کرد: برای کنترل و پایش فشارخون باید بیمار در شرایط استاندارد در منزل و مراکز درمانی حدود ۱۰ دقیقه در حالت استراحت قبل از اندازه گیری فشارخون، عدم مصرف چای و سیگار و عدم استرس قرارگیرد، تا ارزیابی دقیقی از فشارخون به عمل آید.
وی در ادامه با بیان اینکه بیماری پرفشاری خون ۷۰ درصد پایه ژنیتک داشته و اکثر بیماران سابقه خانوادگی دارند افزود: معمولا ازسنین ۳۰ تا ۵۰ سال، افراد مبتلا به بیماری پرفشاری خون میشوند و به تمام افراد جامعه به ویژه کسانی که درسنین ریسک ابتلا به این بیماری هستند توصیه میشود جهت پیشگیری از ابتلاء اقدامات و مراقبتهای خاص را انجام دهند.