پخش زنده
امروز: -
سید هاشم صفی الدین گفت: رژیم صهیونیستی، علی رغم همه پشتیبانیهایی که از آمریکا و کشورهای غربی دریافت کرده است با این وجود در تحقق هرگونه اهداف نظامی و سیاسی خود عاجز و ناتوان است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما برنامه جهان امروز در گفتگوی تصویری با آقای سید هاشم صفی الدین؛ رئیس شورای اجرایی حزب الله (در بیروت - لبنان) آخرین تحولات نبرد طوفان الاقصی در جبهههای جنوبی و شمالی فلسطین اشغالی را بررسی کرد.
سوال : سید بفرمایید چشم انداز تحولات آتی چه خواهد بود.
دوماه از نبرد طوفان الاقصی گذشته و ما وارد سومین ماه میشویم و نبرد همچنان در نوار غزه و جنوب لبنان ادامه دارد.
آیا این نبرد به آتش بس پایدار منجر خواهد شد یا این که احتمال گستردهتر شدن این نبرد وجود دارد؟
آقای سید هاشم صفی الدین:
آن چه امروز در غزه اتفاق میافتد.
در جبهه فلسطین، در کرانه باختری و جنوب لبنان و در همه منطقه درگیریهایی که با دشمن صهیونیستی وجود دارد اینها در واقع مرحله جدیدی است از مرحله عملیات مقاومت در مقابله با تجاوزات اسرائیلی که از عملیات طوفان الاقصی آغاز شد که بسیار بزرگ و موثر بود.
تاثیر زیادی در ساختار موجودیت رژیم صهیونیستی داشت.
اسرائیل در دو ماه گذشته با تمام قدرت و توان تلاش کرد به جز هفت روز آتش بس موقت، با تمام قدرت تلاش کرد که مقاومت در هم بشکند.
تا هنوز شکسته نشده است و نمیتواند این کار را انجام بدهد.
ارتش اسرائیل، ارتش ضعیفی است.ارتشی نیست که در گذشته بود.
در جنوب لبنان ضعف او واضح است در مقابل ضربات مقاومت اسلامی و او آشفته و سرگردان شده است و از گزینههای زیادی صحبت کند، ولی قادر نیست که آنها را انجام بدهد.
در سطح غزه وارد جنگی شد که نتوانست حتی یک هدف آشکار را محقق کند.
نه در سطح سیاسی و نه در سطح نظامی؛ و مشکلات زیاد داخلی در داخل رژیم صهیونیستی وجود دارد و علی رغم همه پشتیبانیهایی که از آمریکا و کشورهای غربی دریافت کرده است با این وجود ویرانی و نابودی اسرائیل نتوانسته است هدف نظامی محقق کند و عاجز و ناتوان است از تحقق هر گونه هدف سیاسی یا نظامی.
هدف سیاسی که آنها مشخص کردند همه اطلاعات تاکید میکند که اروپاییها و آمریکاییها و برخی از کشورهایی که همکاری میکردند با غربیها و با اسرائیلیها برای این که یک راه خروجی پیدا کنند.الان دیگر دیدگاهی ندارند.
نتیجه چیست؟
نتیجه این است که اسرائیل وارد یک نبرد زمینی در غزه شد.کودکان را میکشد.
زنان را میکشد و خانههای ویران میکند و جرم و جنایت مرتکب میشود که بی سابقه است در سطح جهانی، ولی نتوانسته است هیچ چیز را محقق کند.
تا کی؟
تا زمانی که اسرائیلیها قانع شوند که عاجز هستند که هر گونه هدفی را محقق کنند یا آمریکا قانع شود که نمیتواند هیچ گونه هدفی برای نابودی مقاومت و حماس و نیروهای دیگر در غزه انجام دهد.
یا اسرائیلیها یا آمریکاییها قانع شوند این خسارتهایی که به آنها تحمیل میشود، خسارتهای زیادی است.
در سایه عاجز بودن اسرائیل برای تحقق اهداف خودش آینده سیاسی در نوار غزه برای آنها متصور نیست و این به معنای آن است که اسرائیل به قتل و کشتار ادامه میدهد تا این که ابراز ناتوانی کند.
یا فشار به او وارد شود از داخل و خارج تا این متوقف کند جنگ را و الان هم مقاومت وجود دارد و ثابت قدم است و قوی ادامه دار است و اسرائیل نمیتواند هیچ کاری انجام دهد.
سوال:
حزب الله در جبهه جنوب لبنان دقیقا روز هشتم اکتبر وارد میدان نبرد شد.
در شرایطی که آمریکاییها مستقیم و غیر مستقیم تهدید میکردند و ناوگان آمریکا آمد به سمت شرق مدیترانه و این فشارها همچنان وجود دارد و شما همچنان در جبهه جنوب لبنان مشغول نبرد با رژیم صهیونیستی هستید.
اولا معادله جنوب لبنان الان چه جوری است به خاطر این که حدود حداقل هفتاد هزار صهیونیست شهرک نشین که اینها همچنان آواره هستند.
نکته دوم این است که تصور نگاه شما نسبت به آینده این نبرد در جنوب چه هست؟
آقای سید هاشم صفی الدین:
در خصوص جبهه ما در جنوب لبنان ما از روز اول هم از هشتم اکتبر وقتی وارد نبرد شدیم گفتیم که این جبهه، جبهه پشتیبانی است.
جبهه حمایت کننده است.
وقتی که میگوییم پشتیبانی است.
این جبهه کوچکی است یا ما کارهای سادهای انجام میدهیم.
این جنگ است و این جنگی که امروز در جنوب در جریان است در مرزهای لبنانی با فلسطین اشغالی با رژیم صهیونیستی است که در آن از انواع سلاحها استفاده میشود و روشهای جنگی.
در مورد بخش اول سوال شما در طول این چهل سال وقتی وارد مقاومت شدیم، تکلیف ما مشخص شده است و مصلحت ملت ما، منافع ملت ما و همچنین آینده ما مشخص است.
ما نه تهدیدهای آمریکاییها توجه میکنیم.
اگر که میخواستیم توجه کنیم به تهدیدهای آمریکایی الان دیگر ما وجود نداشتیم.
نه مقاومتی بود و نه دستاوردهایی وجود داشت، این در خصوص ما که ما اعتنایی نمیکنیم به آنها.
دوم این جبهه، جبهه قوی است در سطح پشتیانی در غزه و در این چارچوب انجام میدهد و دستاوردهای زیادی هم داشته است.
شما صجبت کردید از هفتاد هزار شهرک نشین که به داخل عمق رژیم صهیونیستی نفوذ کردند و ما میگوییم که بیشتر از صد هزار نفر گفته میشود که صد و بیست هزار نفر از شهرک نشینها به داخل رژیم صهیونیستی فرار کردند.
جبهه لبنان فشار میآورد به ارتش اسرائیل و فشار میآورد به جامعه اسرائیلی و جبهه لبنان همچنین فشار میآورد به هر گونه تصمیمی که اسرائیل که میخواهد در آینده بگیرد.
باید به این مسئله هم توجه داشته باشید اگر مقاومت قوی نباشد در این جبهه، الان اسرائیل صدای فریادش بلند شده است.
به خاطر قدرت حزب الله و به خاطر نیروی حزب الله و نیروی این مقاومتی که حضور دارد.
اگر اسرائیلی به این قدرت در واقع توجه نداشتند.
الان این همه داد و فریاد نمیکردند؛ و ان شاءالله همیشه و دائم و به شکل همیشگی به مقاومت خودمان ادامه میدهیم و اصل و اساس در این جبهه، در این شرایط و در این زمان جبهه حمایت و پشتیبانی از اهل غزه، از مقاومت غزه است و ما به این مسئله ادامه میدهیم.
سوال:
صحبتی که الان هست در محافل سیاسی و برخی از مسئولان اروپایی هم در بیروت این موضوع را مطرح کردند که اگر بخواهد جبهه جنوب لبنان و غزه به سمت آتش بس و به پایان جنگ برود مشروط به این است که یگانهای رضوان نیروهای خط شکن لبنان در مناطق مرزی لبنان با فلسطین حضور نداشته باشد.
موضع حزب الله در این مورد چی هست؟
آقای سید هاشم صفی الدین:
ما در این خصوص الان نظر خودمان نمیگوییم.
میگوییم جنگ در غزه متوقف بشود بعدا از این مسایل صحبت میکنیم.
سوال:
یعنی این سیاست ابهام در این موضوع ادامه خواهد داشت؟
آقای سید هاشم صفی الدین:
الان وقت نبرد است؛ که درباره آینده حالا بخواهیم صحبت بکنیم باید ببینیم چی پیش میآید بعدا درباره آن صحبت میکنیم.
سوال:
عملا شما به جز رژیم صهیونیستی باتهدیدهای آمریکا هم مقابله میکنید یعنی بالاترین نبرد شدید و در شرایطی وارد نبرد شدید که ناوگانهای آمریکاییها در نزدیکی آبهای ساحلی لبنان حضور دارند و خود آمریکاییها عملا در تلاویو مدیریت میکنند جنگ غزه و لبنان را.
این معادله به چه سمتی خواهد رفت؟
آقای سید هاشم صفی الدین:
ما معتقدیم که پایان این جنگ به مصلحت مقاومت و مصلحت ملت فلسطین است.
چیزی که غمبار است قتل و کشتار کودکان و زنان و ویرانی خانهها با این زشتی و با این وقاحت است.
این باعث اندوهناکی همه انسانها میشود و کل بشریت را غمگین میکند و همه تاثیر پذیرفتند از این جنگ.
اما در سطح نتایج ما هیچ گونه شکی نداریم.
اولا آن چه که دشمن از طوفان االاقصی متحمل شد هرگز جبران نمیشود.
جبران ناپذیر است یعنی ضربه قوی به ارس ارتش رژیم صهیونیستی و این رژیم جبران ناپذیر است.
نتیجه هر چه باشد در این نبرد و در غزه یا جنوب لبنان و دستاورد هرچه باشد رژیم صهیونیستی نمیتواند به دوره قبل از آن برگردد این اولا.
دوم اگر هدف آنها نابودی مقاومت ماست.
ما مطمئن هستیم که مقاومت در فلسطین باقی میماند و حماس در فلسطین باقی میماند.
این اهداف، اهداف غیر منطقی و غیر واقعی است و اسرائیل نمیتواند حماس را از بین ببرد و نابود کند.
حماس فقط افراد یا ساختمان نیست.
خانهها را ویران میکند و افراد را به شهادت میرساند، اما مقاومت و حماس در فلسطین باقی میماند و براس تجربهای که داریم این را میگوییم.
هر روز دشمن حماقتهایی مرتکب میشوند و آمریکا، ولی درس نمیگیرند از حماقتهای گذشته نه در سال دو هزار و شش و نه در همین جنگها و نبردهایی که با با مقاومت قوی و این محور مقاوم و قوی و مقتدر داشته اند.
اینها اشتباه میکنند.
در نهایت مقاومت قویتر از گذشته ظاهر میشود و هر فسطینی که امروز که این تصاویر را میبیند در داخل فلسطین، چه در غزه و چه در اراضی یا در کرانه باختری یا در هر مکان دیگری در فلسطین، هر فلسطینی که این تصاویر را مشاهده میکند تصمیم قطعی او برای مقاومت است و در این مسیر حرکت میکند و بعد از این تصاویر و بعد از این ظلمی که وجود دارد و این حملاتی که علیه زنان و کودکان وجود دارد با این وقاحت که چه جنایتهایی مرتکب میشوند تصمیم خودشان را در کار مقاومت میگیرند.
آنها اشتباه میکنند که اگر خیال میکنند که با این قتل و کشتار و با این جنایتها میتوانند نیروهای مقاومت و یا هر جای دیگری به عقب نشینی وادارند و این اشتباه است.
آنها اشتباه میکنند و ملتها بیشتر تشویق میشوند برای کار مقاومت و در نتیجه به نفع مقاومت است که باقی خواهد ماند و قویتر خواهد بود و آمادهتر خواهد بود برای حرکت به جلو و در ارتش اسرائیل این بحث و بررسی میشود که باید صحبت کنند برای بعد از جنگ درباره این موضوع و این جوهر اصلی بحث و بررسیها در ارتش اسرائیل است.
سوال:
به این موضوع خواهیم پرداخت در شصت روز گذشته ما شاهد یک جنگ ترکیبی در جنوب لبنان بودیم که حزب الله بخشی از توانمندیهای خودش و بخشی از سلاحهای خودش را در این جنگ به کار گرفت سلاحهای خودش را به کار گرفت و نکته مهمتر این که برای اولین بار حزب الله طرف مهاجم است عملا و ارتش رژیم صهیونیستی عملا در موضع دفاعی قرار دارد و عملا حزب الله در این معادله شمال فلسطین اشغالی آن جا این معادله را مدیریت میکند و حاکم این معادله هست و خود صهیونیستها به این موضوع اعتراف میکنند.
شما با توجه به این وضعیتی که الان وجود دارد برای غافلگیریهای جدید آمادگی دارید؟
یا اگر که این جنگ گسترده بشود و به یک جنگ تمام عیار تبدیل شود.
در سطح گسترده با انفجار گسترده اوضاع.
با این احتمال خودتان را آماده کردید؟
آقای سید هاشم صفی الدین:
ما برای همه احتمالات آماده هستیم.
برای همه احتمالات و آن چیزی که الان استفاده میکنیم از سلاحها بسیار کم است.
حزب الله از همه سلاحهای خود استفاده نکرده است و اسرائیل این را میداند.
ما آن چیزی که تاکنون استفاده کرده ایم از سلاح و قدرت حزب الله در واقع هشدار دهنده است؛ و الان اسرائیل درمانده است که چگونه رفتار کند با این وضعیت.
طبیعت این سلاح ها، ویژگیهای آن ها، خسارتهایی که تحمیل میکند به دشمن، همه اینها او وادار کرده است که ترسان و لرزان باشد دشمن صهیونیستی و او میداند که حزب الله تا به امروز بسیار بسیار کم از سلاحهای خودش استفاده کرده است؛ بنابراین او هزاران بار تفکر میکند.
قبل از این که گامهای بزرگی اتخاذ کند.
به هر حال ما برای همه احتمالات آماده ایم، حاضریم و حساب و کتابی باز کرده ایم برای همه احتمالهای ممکن و برای هر گونه احتمالی آماده ایم و در این موضوع هم تجربه و قدرت کافی در اختیار داریم و لبنان امروز قوی است با مقاومت خودش و در واقع ما مسیر جبهه را مشخص کرده ایم و در منطق درگیری با دشمن صهیونیستی در قدیم و در گذشته دشمن مسیر درگیری را مشخص میکرد، اما ما الان این جبهه را مشخص کردیم و الان این دشمن نیست که این مسیر را انتخاب کرده باشد یا مدیریت کند الان حزب الله است که زمام امور را در مرزها در اختیار دارد.
این آینده ما را مشخص میکند و ما ان شاءالله باقی خواهیم ماند و قادریم همیشه این را تصویب کنیم.
سوال:
این که ارتش رژیم صهیونیستی در پشت دیوارهای حایل در لاک دفاعی قرار گرفته است.
در موضع دفاعی قرار گرفته است و با توجه به این که محیط پیرامونی رژیم صهیونیستی، فلسطین اشغالی به هر حال یک محیطی است که ملتهای این منطقه حامی اسرائیل هستند.
آینده رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی شما چگونه میبیینید.
حتی ممکن است که حتی بدون یک نبرد منطقهای گسترده صهیونیستها به این نتیجه برسند که فلسطین را ترک کنند؟
آقای سید هاشم صفی الدین:
من صحبت خواهم کرد درباره شاخص اساسی و آن ارتش اسرائیلی است.
چیزی که در طوفان الاقصی پیش آمد روابط ارتش و صهیونیستها و شهرنشینها را آنها در واقع همه نظامی هستند، شهروند نیستند در داخل رژیم صهیونیستی شهروند عادی وجود ندارد در واقع همه آنها نظامی هستند.
شهروند نیستند.
این روابط به لرزه درآمد حتی گالن صحبت کرد وقتی که میخواست درباره جنگ صحبت کند گفت که یک در واقع رابطهای بین ارتش اسرائیل و ملت اسرائیل وجود دارد که این مسئله الان مشخص شده است که ارتش اسرائیل از آنها حمایت نمیکند نه با تجربههای امنیتی که دارد نه با استحکامات نظامی که دارد و نه با همه آمادگیهایی که در طول سالیان دراز به خصوص از سال دو هزار و شش تا الان صحبت میکردند که ارتش اسرائیل سال به سال مانور برگزار میکند و به لحاظ داخلی اعلام میکرد که آماده است، اما آماده نیست.
قدرت خودش را به شکل گستردهای افزایش داده است در سطح تانکها، در سطح سلاحها، جنگندهها و همه امکانات خودش را پیشرفته کرده است.
طوفان الاقصی ثابت کرد که ارتش اسرائیل شایستگی ندارد که امنیت ایجاد کند برای صهیونیست ها
بعد از نبرد غزه و جنوب لبنان بعد از این نبرد وقتی طوفان الاقصی تمام بشوئد ارتش اسرائیل ضعیفتر میشود و وقتی که ارتش اسرائیل ضعیف بشود، صهیونیستها نیز باید به خودش متکی باشند و نمیتوانند به ارتش متکی باشند و این باعث هجرت و مهاجرت بسیار گسترهای میشود که به شکل گروهی؛ و مجموعههای بزرگی از این رژیم خارج میشوند.
فقط مسئله، مسئله وقت است.
شاخص، شاخص ارتش، اهمیت نبرد غزه امروز این است که ارتش اسرائیلی ناتوان مانده است که در غزه امروز میجنگد و مهمترین یگانهای نخبه آن هستند.
تیپهای نخبه آن هستند.ویژه هستند.
تانکها و جنگندههایی که در واقع کشنده هستند در آن جا به کار گرفته شده اند و در واقع آنها علی رغم این هیچ گونه دستاورد نظامی نداشته اند و در نهایت در پایان این جنگ نتیجه این میشود که ارتش اسرائیل که نیروی هوایی در اختیار دارد و بمبها و موشکهای کشنده در اختیار دارد و ارتش اسرائیلی که قتل کودکان و زنان را به خوبی انجام میدهد و نابودی بیمارستانها و مدارس، اما با این حال قادر نیست که در جبهه بجنگد و نتیجه چه در سطح نظامی یعنی ارتش اسرائیل وضع ضعیفی دارد.
بله ما در واقع امیدواریم و تلاش میکنیم که ارتش اسرائیل ضعیف بشود وقتی که ضعیف بشود و ناتوان بشود.
اعتماد به آن از سوی صهیونستها ضعیف میشود و این حتما اتفاق میافتد و باعث میشود که اسرائیلیها از این سرزمین خارج بشوند.
چگونه در آینده این این اتفاق میافتد؟
آیا نیاز به جنگ بزرگی دارند؟
البته این آینده اینها را مشخص میکند، اما اصل و اساس این است که این فرسایش علیه ارتش اسرائیل همین گونه است ما در لبنان ارتش اسرائیل را دچار ضعف و دچار فروپاشی کردیم و فرسایشی در واقع علیه او داریم کار میکنیم.
در لبنان همین گونه است؛ که ما انجام میدهیم و برخی از مناطق جنوب لبنان خارج شده اند.
الان این جنگ فرسایشی در مرزهای لبنان ادامه دارد و جنگ غزه همین گونه است که بیشترین امکان و بیشترین فرسایش از ارتش رژیم صهیونیستی دارد.
سوال:
مفهوم وحدت میدان و آن چیزی که حالا گفته میشد به عنوان اتاق عملیات مشترک میان طرفهای جبهه مقاومت در نبرد طوفان الاقصی چگونه و حتی چه اندازه این تحقق یافت.
ما همزمان شاهد عملیات در محیط پیرامونی فلسطین اشغالی، در لبنان، سوریه، عراق و یمن هستیم؟
آیا هماهنگی مشترکی وجود دارد در این عملیاتها؟
آقای سید هاشم صفی الدین:
همکاری وجود دارد بین طرفهای کار مقاومت در منطقه چه در فلسطین، چه در لبنان، چه در سوریه، چه در عراق و چه در یمن در همه این طرفها همکاری وجود دارد و همبستگی وجود دارد و پشتیبانی وجود دارد.
همه الان در عملیاتی پشتیبانی از چبهه فلسطین قرار دارند
همه در جبهه مقاومت فلسطین قرار دارند و این نشان دهنده ارتباط و همکاری آن هاست که جبهههای مقاومت با هم همکاری دارند در بهترین شکل ممکن و تاثیرگذار و موثر و یکی از نقاط قدرت محور مقاومت در منطقه همین همکاری است بین این جبههها و این همبستگی بین جبهههای مقاومت در مقابل اسرائیلیها که از حمایتهای غربیها و آمریکاییها برخوردار هستند در سطح میدان نمیتوانند دستاوردی داشته باشند در این نبرد.
در حالی که مقاومت دستاوردهای خوبی داشته است و این آینده را میسازد.
سوال:
یک هیئت آمریکایی الان اعلام شد که آمده است به تلاویو و محور مذاکرات هیئت آمریکایی یکی از طرف بایدن آمده است.
تحت عنوان روزبعد از جنگ در غزه درباره چشم انداز سیاسی در غزه است.
چیزی که هنوز کابینه نتانیاهو آن را اصلا قبول ندارد و رد میکند و همچنان باتوجه به این که به رغم این که ارتش رژیم صهیونیستی در مناطق مختلف نوار غزه چه در شمالش و چه در جنوب گیر کرده است آن جا، ولی احتمال است که از آوارگان کردن مردم غزه به صحرای سینا به عنوان محل غصه یک پروژه کامل که بعد به نوبت به کرانه باختری میرسد به سمت اردن.
ازاین سخن میگوید.
چشم انداز تحولات سیاسی خود غزه شما چه جوری میبینید آیا آمریکاییها توان این را دارند که غزه بعد از جنگ را، غزه بدون حماس تعریف بکنند و آن جا وضعیت شبیه کرانه باختری و رود اردن تعریف بکنند و یک تشکیلات و شرایط هماهنگ با اسرائیل آن جا حاکم بشود؟
آقای سید هاشم صفی الدین:
من گفتم و تاکید کردم که آمریکا از تجربه درگیری با مقاومت در منطقه درس نمیگیرد و اسرائیل هم همین طور جنگ در منطقه درس نمیگیرد.
در جنگ تموز سال دوهزار و شش آنها دنبال آینده سیاسی کشور لبنان بودند بدون حزب الله.
ما به آنها گفتیم که این امکان پذیر نیست.
آیا شما پیروز خواهید شد که که برای بعد از حزب الله برنامه ریزی میکنید؟
گفتند بله آن را از بین میبریم.همین اصطلاح را الان به کار میبرند.
در طول این سی و سه روز هم همین اصطلاح را به کار میبردند.بعد چه اتفاقی افتاد؟
آن چه که نابود شد، قدرت اسرائیلی بود و ارتش اسرائیل بود که عاجز و ناتوان ماند چه در بنت جبیل، کران، خیام یا در جاهای دیگر.
وقتی که هیبت اسرائیلی از بین رفت، آمریکا آمد و به اسرائیل گفت که باید جنگ را متوقف کنیم و دنبال مناسب باشیم و آنها دنبال راه حل مناسب و راه خروجی گشتند.
حزب الله باقی ماند از سال دو هزار و شش تا امروز قدرت آن چندین برابر شده است.
همان اشتباه را دارند تکرار میکنند.
الان آنها بحث و بررسیهای زیادی انجام میدهند.
نشستهایی برگزار میکنند و سناریوهای مختلفی را بررسی میکنند که در واقع آمریکا از یک طرف.
اسرائیل از یک طرف، برخی از کشورهای عربی از طرف دیگر و نشستهای مشترک برگزار میکنند و درباره چی صحبت میکنند؟
درباره نوار غزه بعد از حماس.صبر کنید.
آیا نوار غزه بدون حماس امکان پذیر است بعد از جنگ.
اگر نوار غزه بدون حماس باشد خوب در این باره میتوانند صحبت کنند، اما این امکان پذیر نیست بعد ازاین که این جنگ تمام شد باید مشخص بشود که چه کسی در نوار غزه تصمیم گیرنده است.
دوم بحث و بررسیهایی که انجام میشود غیر مثمر است یعنی نپخته است یعنی که اینها تاکنون نتیجه بخش نبوده است.
همه طرحهایی که داشته اند، طرحهای عقب مانده است.
طرحی که وجود دارد برای آمریکاییها و اسرائیلیها وقتی که تصمیم جنگ گرفتند بلینکن آمد.
اوستن آمد و بایدن آمد و تصمیم واحدی گرفتند؛ و آن هم قتل و کشتار غزه بود؛ و آوارگی آنها به سینا.اشتباه کردند.
اشتباه بسیار بزرگی هم کردند و در واقع عملیات کوچ اجباری طرح هانا شکست خورد.
مصر در مقابل این طرح ایستاد.
اردن هم نگران آوارگی مردم از کرانه به اردن است و نوار غزه هم آنها را نگران این هستند که از دل کجا مهاجرت کنند.
آیا هجرت دوبارهای در کار است؟
در شبکههای تلویزیونی میبینیم که آنها متمسک هستند به سرزمین خودشان و تاکید میکنند بر این مسئله زنان و کودکان و همه میگویند که ما کشته میشویم در غزه و ما کشته میشویم در غزه و همین جا دفن میشویم و به سینا و مصر و جای دیگر نمیرویم.
اینها نشان دهنده چیست.
اینها نشان دهنده این است که آنها طرحهای غیر واقعی مطرح میکنند و همیشه متکبرانه و سلطه گرانه صحبت میکنند و آنها از موضع بالا نگاه میکنند و برنامه ریزی میکنند به سرزمینی که در واقع مردم در آن جا حضور دارند و مردم خودشان باید تصمیم بگیرند؛ و همه این طرحها در حقیقت اولا نشان دهنده عدم پختگی اسرائیلیها آمریکایی هاست و بعد هم نشان دهنده عجله آن هاست برای آینده و سوم نشان دهنده این است که راهی ندارند برای حل حقیقی و واقعی و ناتوان و ضعیف هستند و نمیتوانند تصمیم درستی بگیرند.
سوال:
سید سوالهای زیادی باقی مانده است دیگر وقتی نیست من خواستم درباره این بپرسم که الان آمریکاییها، فرانسویها اینها تلاش میکنند که با حزب الله گفتگو کنند و حزب الله با اینها گفتگو نمیکند یعنی این نشان دهنده معادلهای هست که در لبنان ما شاهدش هستیم.
بین هزار و نهصد و هشتاد و دوی میلادی و دوهزار و بیست و سه.
وضعیت لبنان در قبال جنگی جنوب لبنان چی هست از نظر مردمی؟
خارج از حالا پایگاه مردمی مستقیم حزب الله؟
ما در دو ماه گذشته شاهد این بودیم که بسیاری از مردم لبنان از طوایف مختلف حمایت کردند از مشارکت حزب الله در این نبرد؟
نکته دومی وضعیتی که در داخل کشورهای غربی است.
در کشورهای انگلیس، در فرانسه و آمریکا و در آلمان، کشورهای مختلف و ما سیل جمعیت مخالف این جنگ را میبینیم؟
آقای سید هاشم صفی الدین:
ملت لبنان از مقاومت حزب الله حمایت میکند و از تجربه او حمایت میکند و آن چه که دبیرکل محترم جناب سید حسن نصرالله در دو سخنرانی اخیر خودشان مطرح کردند تقریبا مورد حمایت بسیار زیادی از جریانها و گروههای مختلف قرار گرفت که یک سخن قطعی و واقعی و محکم بود و حزب الله این را ترجیح میدهد و لبنانیها نیز تجربه خوبی دارند که که آینده لبنان واضح است که حزب الله قوی است از لبنان حمایت میکند و در واقع نمیخواهد که هیچ گونه عقب نشینی داشته باشد و یا امتیازی بدهد و آمریکایی هم این را به خوبی میداند و در گذشته صحبتهای زیادی کردند و طرفهای مختلف برای این که گفتگو کنند با حزب الله و یا دیدار کنند و ما گفتیم که نیازی به این نیست که آنها دشمنان ما هستند و فرقی بین آمریکا و اسرائیل نیست وآمریکا اسرائیل یکی هستند و و آنها همیشه دنبال جنگ هستند و اسرائیل همیشه پشت آمریکا قرارگرفته است و سلاحی که امتهای ما را میکشد سلاحی که کودکان ما را میکشد سلاح آمریکایی است سلاحهای آمریکایی است و نیازی به این صحبتها نیست و آمریکا روزی درک خواهد کرد که در این محل و در این منطقه جایگاهی ندارد.
حالا بعد از چندین سال به این نتیجه خواهد رسید و این صحنهای است که ما در آینده بدون شک به آن خواهیم رسید.
بله فداکاریها و مقاومتی وجود دارد.درگیری وجود دارد.
ما عادت کردیم به این مسایل و روز به روز هم بیشتر میشود در سطح امتها.
در سطح مردم حتی در داخل کشورهای غربی آن چه در کشورهای غربی امروز اتفاق میافتد مسئله جدیدی است.
در گذشته، در طول سالیان گذشته اتفاق نیافتاده بود.
در هفتاد سال گذشته که غرب به شکل معقولی بفهمد طبیعت رژیم صهیونیستی را به لحاظ فرهنگی یا رسانههای غربی که اسرائیل قبلا میگفتند که اسرائیل به آن تجاوز شده است وولی الان نظر آنها برگشته است و حقیقت اسرائیل را دریافته اند و امتهای غربی فهمیده اند و درک کرده اند که در واقع که نقش رسانهها، نقش بسیار بزرگی است که اسرائیل دروغ گوست و اسرائیل قاتل است و اسرائیل کودکان را میکشد.
به بیمارستانها حمله میکند و زنان را میکشد.
نوزادان شیرخوار را میکشد و عملیات بسیار زشتی علیه انسانیت مرتکب میشود و این یک شر است در منطقه که کودکان هدف قرار میدهد؛ بنابراین ما در سطح آینده، آینده از آن ملت ماست.
از آن کشور ما و از آن منطقه ماست و نه از آن آمریکاییها و اسرائیلیها؛ بنابراین ما در واقع چهارمین سالگرد سردار شهید حاج قاسم سلیمانی تقریبا قرار داریم باید ببینیم که آن چه که امروز در منطقه رخ میدهد.
در لبنان و در غزه و در فلسطین در کرانه باختری.در عراق،در یمن، همه اینها نتایج مبارک خون پاک شهید حاج قاسم است و تلاشهای اوست در همه این نبردها ما روح ایشان را شاهد و ناظر میبینیم و آثار ایشان ناظر است و حضور دارد در این نبرد و اینها دستاوردهایی است که خون پاک ایشان ایجاد کرده است برای ما و این نشان میدهد کسانی میخواستند حاج قاسم سلیمانی را از بین ببرند الان ذکر و خاطره او در غزه، در قدس، در کرانه باختری، در یمن، در عراق و در سوریه و در همه این منطقه وجود دارد و حضور دارد و رحمت به آن روح پاک ایشان.