پخش زنده
امروز: -
وزیر نیرو گفت: ریسک تامین آب شرب مشهد با بهرهبرداری از سد در حال ساخت شوریجه سرخس، کاهش مییابد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، علیاکبر محرابیان در سفر به خراسان رضوی و بازدید از کارگاه سد مخزنی شوریجه شهرستان سرخس، افزود: حوضه آبریز سد شوریجه به طور کامل در خراسان رضوی واقع شده است که وابستگی نداشتن آن به منابع آب برون مرزی، ریسک تامین آب مشهد و سرخس را کاهش خواهد داد.
وی ادامه داد: طبق برنامهریزی صورت گرفته، با توجه به ظرفیت آوردهای سیلابی مخزن سد شوریجه و نیاز شدید شهرستانهای مشهد و سرخس به جبران کسری آب، این سد در نیمه اول سال آینده آبگیری و بهرهبرداری از آن آغاز میشود.
محرابیان ضمن اشاره به پیشرفت ۳۷ درصدی طرح، بهرهبرداری از این سد را برای مشهد و سرخس حیاتی و فوری خواند و گفت: هم اینک اعتبار مورد نیاز برای ساخت این سد با رقمی بالغ بر ۱۲ هزار میلیارد ریال به طور کامل توسط دولت تامین شده است و مشاوران و پیمانکاران به صورت شبانه روزی و به سرعت در حال فعالیت هستند.
وزیر نیرو در این بازدید که با حضور مدیران ارشد صنعت آب و برق خراسان رضوی، مقامات محلی و جمعی از معتمدین شهرستان سرخس صورت پذیرفت، افزود: در طراحی این سد با احتساب ضریب اطمینانپذیری لازم، حدود ۲۰ میلیون مترمکعب در سال برای مصارف شرب، صنعت و محیط زیست پیشبینی شده است و مازاد بر این تخصیص در سالهای پرآب در اختیار کشاورزان سرخسی قرار میگیرد.
وی در گفتگو با کشاورزان و معتمدین محلی یادآور شد: با بهرهبرداری از این سد، نه تنها بروز خسارت ناشی از سیلابهای فصلی کاهش مییابد، بلکه امکان بهرهمندی پایدار از روان آبهایی که از دسترس خارج میشد، برای بخش کشاورزی فراهم خواهد شد.
محرابیان پس از شنیدن گزارش فنی سرپرست و معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای خراسان رضوی، با همراهی پوراحمد، مدیرکل حوضههای آبریز شرقی و فلات مرکزی و پیمانکار و مشاور ناظر این طرح، از جبهههای کاری مختلف در محل کارگاه این سد بازدید کرد.
شوریجه، دومین سد مخزنی بزرگ در خراسان رضوی از منظر قابلیت ذخیرهسازی
همچنین سرپرست شرکت آب منطقهای خراسان رضوی در معرفی سیمای طرح، گفت: سد مخزنی شوریجه بعد از سد دوستی، دومین سد مخزنی بزرگ در خراسان رضوی از منظر قابلیت ذخیرهسازی خواهد بود.
محمدعلی نعمتنژاد ادامه داد: مخزن این سد در تراز نرمال، گنجایش ذخیره آب به میزان ۲۰۰ و در تراز حداکثر، ۳۵۰ میلیون مترمکعب داراست.
این مسئول ابراز امیدواری کرد: با آغاز بهرهبرداری از این سد، ۱۵.۴، ۳.۳ و ۲.۲ میلیون مترمکعب به ترتیب برای مصارف شرب، حقابه محیط زیست و سیلاببران در بخش کشاورزی تامین خواهد شد.
نعمتنژاد با اعلام این خبر افزود: کمینه آورد سالانه در حوضه آبریز این سد ۱۴.۶ و بیشینه آن بالغ بر ۱۲۰ میلیون مترمکعب در سال بوده است که تمام آن از محل سیلابهای فصلی در محدودههای مطالعاتی مشهد، سنگ بست، آق دربند و نریمانی و در بستر رودخانه کشف رود تامین میشود.
وی با اشاره به اهمیت بهرهبرداری از این سد هم گفت: شوریجه آخرین سد مخزنی بزرگ در خراسان رضوی خواهد بود و برای تحقق برنامه زمانبندی تعیین شده، به صورت هفتگی از پیشرفت طرح به صورت میدانی بازدید میکنیم.