پخش زنده
امروز: -
تحولات فلسطین و محکومیت جنایات صهیونیستها در نوار غزه، از موضوعات محوری در مذاکرات روسای جمهور ایران و روسیه بود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، سفر کوتاه و مذاکرات فشرده رئیسجمهور کشورمان با ولادیمیر پوتین، دستاوردهای مهمی در حوزه مناسبات دوجانبه، مسائل منطقهای و بینالمللی بهدنبال داشت.
سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان، حدود دوسال پس از نخستین سفر رسمی خود به روسیه، روز پنجشنبه درحالی به دعوت همتای روسی خود به مسکو سفر کرد که مناسبات تهران-مسکو از دیماه سال ۱۴۰۰ تا آذرماه ۱۴۰۲ در همه عرصهها، بویژه در زمینه اقتصاد و تحارت، حدنصابهای جدیدی به ثبت رسانده است.
سفر روز پنجشنبه آقای رئیسی به مسکو و توافقات بهدستآمده در زمینه مسائل اقتصادی، پولی و بانکی، انرژی، حمل و نقل و توسعه زیرساختهای راهبردی، توسعه همکاریها در قالب پیمان شانگهای و گروه بریکس و پیوستن قریبالوفوع ایران به تجارت تعرفه ترجیحی اتحادیه اقتصادی اورآسیا، بهعنوان یکی دیگر از ظرفیتهای بزرگ توسعه همکاری اقتصادی با همسایگان، از اهمیت این سفر حکایت میکند.
تکمیل قطعه خط آهن رشت-آستارا با مشارکت روسها، بهعنوان حلقه مفقوده گذرگاه بینقارهای شمال - جنوب، نهایی شدن مذاکرات مربوط به سند جامع همکاریهای بلندمدت ۲۰ ساله دو کشور، رفع موانع بانکی و گمرگی، تعیین خط مشی دو کشور برای مقابله با تحریمهای ظالمانه آمریکا، با امضاء بیانیه مشترک وزیران امورخارجه ایران و روسیه در روزهای اخیر و نیز تاکید بر اشتراک نظر دو کشور در مسائل منطقهای، از دیگر نتایج سفر فشرده رئیس جمهور و هیات عالیرتبه همراه ایشان به مسکو بود.
تحولات فلسطین و محکومیت جنایات صهیونیستها در نوار غزه، از دیگر موضوعات محوری در مذاکرات روسای جمهور ایران و روسیه بود.
آقای رئیسی در دیدار با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه، ضمن ابراز خرسندی از روابط رو به رشد دو کشور، همکاری با روسیه را در جهت سیاست همسایگی جمهوری اسلامی ایران، حائز اهمیت دانست.
رئیس جمهور در ادامه با اشاره به همکاریهای خوب ایران و روسیه در بخشهای انرژی، کشاورزی و شرکتهای دانشبنیان، بر فراهم بودن زمینه برای برداشتن گامهایی موثرتر در توسعه همکاریها در جهت منافع دو کشور و دو ملت تأکید کرد.
آقای رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: آنچه موجب رنج بشریت شده، یکجانبهگرایی و نظم ناعادلانه جهانی است که یکی از جلوههای آن امروز در غزه قابل مشاهده است.
رئیس جمهور، جنایات رژیم غاصب صهیونیستی علیه مردم بیدفاع غزه را نسلکشی و جنایت علیه بشریت توصیف کرد و افزود: شهادت بیش از ۶ هزار کودک به دست رژیم جنایتکار صهیونیستی باعث رنج و تأسف است، اما تاسفبارتر این است که این جنایات مورد حمایت آمریکا و کشورهای غربی قرار میگیرد یا با سکوت و بیتفاوتی سازمانهای بینالمللی و تشکلهای مدعی حقوق بشری روبرو شده است و ناکارآمدی آنها را به رخ میکشد.
آقای رئیسی با اشاره به اینکه در حال حاضر در غزه، هر ۱۰ دقیقه یک کودک مظلوم به شهادت میرسد، بر ضرورت توقف سریعتر بمبارانها و جنایات علیه فلسطینیان غزه به عنوان مهمترین دغدغه امروز جهان بشریت، تأکید کرد.
«ولادیمیر پوتین» نیز ضمن ابراز خرسندی از سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به مسکو، تصریح کرد: روابط دو کشور در بهترین سطح در جریان است و معتقدیم با حمایتهای رهبر معظم انقلاب اسلامی، این روابط وسیعتر و پویاتر خواهد شد.
رئیس جمهور روسیه، استقبال چشمگیر تجار روسیه از نمایشگاههای تجاری ایران و رشد ۲۰ درصدی تجارت دو کشور با گردش مالی ۵ میلیارد دلاری در یک سال گذشته را نشانه عزم و اراده تهران ـ مسکو برای گشودن فصلی جدید از روابط دانست و افزود: طرحهای حمل و نقل جادهای و ریلی با پیشرفت خوبی میان دو کشور در حال انجام است و همکاریهای قبلی ایران و روسیه در بخش انرژی، شرایط رو به رشدی را تجربه میکند.
پوتین، همچنین با اشاره به اشتراک نظر دو کشور درباره مسائل منطقه، بحث و تبادل نظر درباره مسئله فلسطین و غزه را از جمله موضوعات اصلی مذاکره دو جانبه ایران و روسیه، عنوان کرد.
وزرای امورخارجه، نفت، راه و شهرسازی، رئیس کل بانک مرکزی و جمعی از معاونان و اعضای هیات سیاسی-اقتصادی همراه رئیس جمهور نیز در این سفر، با همتایان و مقامات بلندپایه روسی به گفتگو نشستند.
تعیین خط مشی همکاریها در قالب پیمان شانگهای و گروه اقتصادهای نوظهور، موسوم به بریکس، همکاریهای عمیق در حوزههای نفت و انرژی، حمل و نقل و کشتیرانی، کشاورزی، تجارت و بازرگانی، بانکی و پولی، تقویت همکاری در زمینه صنعت دانشبنیان و نیز از میان برداشتن موانع توسعه روابط از موضوعات مورد بحث دولتمردان با طرفهای روسی بود.
اظهارات:
۱-سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران
۲-ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه
۳-مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی