پخش زنده
امروز: -
مسائل دو جانبه از جمله مناسبات اقتصادی، موضوعات منطقهای و بینالمللی به ویژه مسئله فلسطین و تحولات غزه، اصلیترین دستور کار مذاکرات دکتر رئیسی و ولادیمیر پوتین در مسکو خواهد بود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از مسکو، سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان به دعوت رسمی «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه و در رأس یک هیئت عالیرتبه سیاسی-اقتصادی بعدازظهر پنجشنبه وارد مسکو میشود.
پس از سفر دی ماه سال ۱۴۰۰ رئیس جمهور به مسکو، این دومین سفر دکتر سیدابراهیم رئیسی به مسکو طی دو سال اخیر است.
«یوری اوشاکوف» دستیار ارشد رئیس جمهور روسیه، شامگاه چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران، به طیف متنوعی از موضوعات مورد مذاکره بین ولادیمیر پوتین و سید ابراهیم رئیسی روسای جمهوری روسیه و ایران اشاره و پیش بینی کرد، گفت و گوی این دو رئیس جمهور طولانی باشد.
این مقام ارشد روسیه همچنین گفت: پیشبینی میکنیم که دیدار کاری و مذاکرات در کرملین ساعت ۱۶ به وقت مسکو آغاز شود و ابتدا، گفتگوی نسبتا طولانی بین دو رئیس جمهور انجام خواهد شد.
به گفته اوشاکوف، چند تن از اعضای هیأتهای روسیه و ایران در قالب یک بعلاوه چهار، در این گفتگو شرکت خواهند کرد.
دستیار رئیس جمهوری روسیه افزود: روسای جمهوری در ابتدای مذاکرات، بیانیههایی را قرائت کرده، وضعیت روابط دوجانبه را توصیف و موضوعهای اصلی مذاکرات را تشریح میکنند.
اوشاکوف تصریح کرد: این مذاکرات در قالب شام کاری برگزار خواهد شد و اعضای هیأتها نتایج مذاکره را در اختیار خبرنگاران قرار خواهند داد.
رسانههای روسی در آستانه سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به روسیه، به شرایط پیچیده منطقهای و بینالمللی اشاره و این سفر را مهم و راهبردی ارزیابی کردند.
ولادیمیر یفسیف، مدیر انستیتو کشورهای مشترک المنافع در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما، به اشتراک نظر تهران و مسکو در موضوعات جهانی و منطقهای اشاره کرد و گفت: در کنار مسائل دوجانبه، طرفین خواستار توقف فوری جنایات رژیم اسرائیل و نسل کشی مردم بیدفاع غزه بدست صهیونیستها هستند.
ایران و روسیه همچنین درباره تحریمهای مشترکی که آمریکا علیه آنها وضع کرده، توافق هستهای ایران و تجدیدنظر طلبی در نظم فعلی و یکجانبه گرای جهانی دیدگاههای مشترکی دارند که مسیر همکاریهای دو کشور را هموارتر از گذشته میکند.
عضویت دائم ایران در پیمان شانگهای و بریکس با موافقت روسیه، رای منفی مسکو به قطعنامههای ضد ایرانی در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی در همین چارچوب قابل تفسیر و تحلیل است.