پخش زنده
امروز: -
معاون صنایع دستی وزیرمیراث فرهنگی، گفت: تدوین سند توسعه صنایع دستی هر استان پیگیری می شود وبرای توسعه بازار صنایع دستی با ورود بخش خصوصی میتوان امید وار بود که تسهیلگری دولت کارا باشد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کرمان معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در بازدید از کارگاه و فروشگاه صنایع دستی، اکونو موزه بانو بی بی حیاتی و مجموعه گنجعلیخان کرمان گفت: آموزش، سنگ بنای رونق اقتصادی صنایع دستی وبا توجه به خانواده محور بودن صنایع دستی ، آموزش صنایع دستی معمولا سینه به سینه منتقل و درون خانوادهها شکل گرفته اما با تغییر ساختار خانوادهها، برخی رشتهها به فراموشی سپرده شده است.
مریم جلالی، احیاء رشتههای صنایع دستی را از سیاستهای این وزارتخانه دانست و بیان کرد: کرمان از نظر ظرفیت صنایع دستی هم در حوزه دستبافها و هم حوزه دست ورزها سرآمد است و پته کرمان، شهرت جهانی دارد. اماباید از پته محصولات جدید و مورد نیاز خانوادهها را تولید کرد.
وی استانداردسازی و بستهبندی و صادرات را زنجیرههای بعدی ارزش افزوده برشمرد و ازود: میتوانیم صنایع دستی را همچون سایر کالاهای صنعتی به سبد صادراتی اضافه کنیم.
معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با تاکید بر بر لزوم شناسایی شاخصهای صادراتی صنایع دستی گفت: هنرمندان به بستههای حمایت، صنعتگران به توانمندسازی و بازرگانان به بستههای تشویقی نیاز دارند و این بستهها با توجه به ظرفیتهای صنایع دستی هر استان تعریف خواهند شد.
معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: باوجود شبکههای اجتماعی، معرفیهای چند رسانهای، هوش مصنوعی و حتی حضور نسل جوانی که ادبیات جهان را میشناسد، دیگر دغدغه ناتوانی در معرفی صنایع دستی را نداریم.
جلالی افزود: صنایع دستی باید در معرض دید باشد و در اینصورت به ادبیات توسعه نزدیک و متصل میشود و فعالان اقتصادی و توسعهای متوجه ارزش افزوده آن میشوند.
وی گفت: با وجود محصولات صادراتی همچون خشکبار استان کرمان، چرا از صنایع دستیاش برای بستهبندیهای محصولات صادراتی استفاده نشده است؟