• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۸۰۹۹۲
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۶
بین الملل » اروپا

نشت مواد هسته‌ای از بزرگترین مرکز هسته‌ای اروپا

گاردین فاش کرد سلافیلد، خطرناک‌ترین مرکز هسته‌ای اروپا، در سیلوی عظیم زباله‌های رادیواکتیو نشت بدتری دارد که می‌تواند خطری برای عموم مردم باشد.

نشت مواد هسته‌ای از بزرگترین مرکز هسته‌ای اروپا

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از گاردین، نگرانی در مورد ایمنی این ساختمان در حال فرو ریختن، و همچنین شکاف در مخزن لجن سمی معروف به بی ۳۰ (B۳۰) سبب تنش‌های دیپلماتیک با کشور‌هایی از جمله آمریکا، نروژ و ایرلند شده است که بیم آن دارند سلافیلد نتوانسته باشد مشکلات را کنترل کند.
نشت مایع رادیواکتیو از یکی از «خطرناکترین مراکز هسته‌ای در انگلیس» - یک ساختمان در حال پوسیدگی واقع در مرکز بزرگ کامبریا معروف به سیلوی ذخیره‌سازی ام اس اس اس (MSSS) احتمالا تا سال ۲۰۵۰ ادامه خواهد داشت. بر اساس یک سند رسمی اگر سرعت این نشت افزایش یابد می‌تواند «به طور بالقوه قابل توجه باشد» و خطر آلودگی آب‌های زیرزمینی را در پی خواهد داشت.

ترک‌هایی نیز در پوسته بتنی و آسفالتی که حوضچه‌ای عظیم حاوی چندین دهه لجن هسته‌ای را پوشانده، ایجاد شده است که بخشی از فهرست مشکلات ایمنی در این مرکز است.
سلافیلد، مرکزی به مساحت ۶ کیلومتر مربع (۲ مایل مربع) در سواحل کامبریا که ۱۱۰۰۰ نفر در آن مشغول به کار هستند، زباله‌های هسته‌ای حاصل از برنامه‌های تسلیحاتی و تولید برق هسته‌ای را ذخیره و تصفیه می‌کند و بزرگترین تاسیسات این چنینی در اروپا است.
سندی که در نوامبر ۲۰۲۲ برای اعضای هیئت مدیره سلافیلد ارسال شد و توسط گاردین مشاهده شد، نگرانی‌های گسترده‌ای را در مورد کاهش ایمنی در سراسر این مرکز ایجاد کرد و در مورد «خطر فزاینده» نقص‌های مختلف از ایمنی هسته‌ای گرفته تا استاندارد‌های آزبست و آتش سوزی هشدار داد.

نگرانی در مورد استاندارد‌های ایمنی آن چنان است که مقامات آمریکایی درباره زیرساخت‌های خراب آن که توسط گاردین در کابل‌های سیاسی دیده شده هشدار داده اند. از جمله نگرانی‌های آن‌ها نشت ناشی از ترک‌های بتن در حوضچه‌های سمی و عدم شفافیت مقامات انگلیس در مورد مسائل موجود در این مرکز است. انگلیس و آمریکا روابطی طولانی مدت در زمینه فناوری هسته‌ای دارند.
نگرانی‌ها در مورد نحوه اداره سلافیلد نیز به تنش با دولت‌های ایرلند و نروژ منجر شده است.
مقامات نروژی نگران هستند که یک حادثه در این مکان منجر به حمل توده‌ای از ذرات رادیواکتیو توسط باد‌های غالب جنوب غربی در سراسر دریای شمال شود که پیامد‌های بالقوه ویرانگری برای تولید غذا و حیات وحش نروژ خواهد داشت.

دولت ایرلند نیز با ارجاع پرونده سلافیلد به دادگاه سازمان ملل در سال ۲۰۰۶ به دلیل نگرانی در مورد تأثیر این مرکز بر محیط زیست، تلاش کرد تا علیه آن اقدامی انجام دهد.
دانشمندان در تلاشند تا با استفاده از مدل‌سازی آماری، خطر نشت از ام اس اس اس را برای مردم تخمین بزنند.
سلافیلد در تلاش است زباله هسته‌ای چندین دهه را از ام اس اس اس استخراج کند؛ تأسیساتی که قدمت آن به دهه ۱۹۶۰ بازمی‌گردد و به عنوان «یکی از پرخطرترین تأسیسات هسته‌ای در انگلیس» توصیف می‌شود. به گفته آن‌ها این کار ممکن است دست کم ۲۰ سال طول بکشد. در حالی که از نشت این مرکز بیش از سه سال می‌گذرد.
گزارشی در ماه ژوئن از دفتر مقررات هسته‌ای (ONR) حاکی است در حالی که سلافیلد خطر فعلی نشت را «تا حد معقولی پایین» می‌داند، دانشمندان به طور فزاینده‌ای از این مسئله که مقیاس کامل نشت و سرعتی که ممکن است آب‌های زیرزمینی را آلوده کند، مشخص نیست نگرانند.

پیامد‌های بهداشتی قرار گرفتن در معرض تابش بسته به دوز آن متفاوت است، اما ممکن است شامل حالت تهوع و استفراغ، و اثرات طولانی مدت مانند بیماری‌های قلبی عروقی، آب مروارید باشد و افرادی که سطوح بالایی از اشعه را تجربه می‌کنند ممکن است دچار سرطان شوند. دوز‌های بالا می‌تواند کشنده باشد.
بازرسان گفتند که تعیین تعداد ترک در سیلو ممکن نیست، بنابراین با استفاده از حدس و گمان و مدل‌سازی بر اساس نشت از این تأسیسات، خطری را که این ترک‌ها برای مردم و کارگران در محل ایجاد می‌کنند  بررسی می‌کنند.
کمیته‌ای از دانشمندان که وظیفه نظارت بر مرکز هسته‌ای سلافیلد و دیگر مراکز هسته‌ای را بر عهده دارند، هشدار داده‌اند که سیلو نیاز به توجه دقیق‌تری دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش ۱۴ درصدی استحصال گوشت در کشتارگاه‌های استان
خسارت به بیش از هزار هکتار از مزارع سرزه شمیل بندرعباس
زنگ آغاز معاملات بورس
برف ۲۰ راه ارتباطی فریمان را مسدود کرد
راهیابی تیم بانوان بوکس چهارمحال و بختیاری به مسابقات قهرمانی کشور
توسعه روستاهای دهگلان با اجرای طرح هادی
ثبت ۲۵ تا ۵۰ میلی‌متر بارندگی در برخی استان‌ها
افول جایگاه اقتصادی ادبیات، علت فاصله گرفتن جامعه از شعر و ادب است
ظرفیت جمع‌آوری گاز‌های همراه در رگ‌سفید یک افزایش می‌یابد
درگیری پلیس با قاچاقچیان موادمخدر در گلوگاه
همایش مجریان تراز زبان فارسی در رسانه ملی برگزار می‌شود
دعوت بوکسور چهارمحال و بختیاری به اردوی تیم ملی
افزایش چشمگیر مصرف گاز در کهگیلویه و بویراحمد
رتبه سوم جشنواره جوانان از آن بانوی فارسی
سفر در زمان و بازخوانی یک فاجعه تاریخی در شبکه نمایش
اختتامیه کنگره شعر کویر در روز‌های سوم و چهارم دی ماه
احیای بافت‌های تاریخی و تقویت زیرساخت‌ها؛ رویکرد جدی توسعه روستا‌های زرند
آغاز طرح انتظامی ترافیکی زمستان در البرز ‏
توقیف ۲ لندرور شوتی و کامیون حامل چوب قاچاق در نکا
آیا فرمان «ایست» به خام‌فروشی در گرداب اجرا غرق می‌شود؟
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
مدارس ۵ شهرستان فارس فردا غیرحضوری است
مدارس کدام استان‌ها، فردا (شنبه) غیرحضوری است
عقیل کشاورز جاسوس موساد اعدام شد
اعلام میزان بارش‌های اخیر استان کهگیلویه وبویراحمد
میران بارش‌ها در چهارمحال و بختیاری
فردا، فعالیت همه مدارس و مراکز آموزشی آذربایجان شرقی
چطور فلش مموری اطلاعات را ذخیره می‌کند؟ | آشنایی با ساختار داخلی USB Flash
تمامی فرودگاه‌های کشور در آماده‌باش کامل قرار گرفتند
ادامه بارش‌ها و کاهش دما در نقاط مختلف کشور
کنفرانس‌های ضدفاشیست در ونزوئلا، آمریکا را عصبانی کرده است
آبگیری سد‌های استان بوشهر در بارش‌های اخیر
اعلام وضعیت مدارس استان برای روز شنبه ۲۹ آذرماه
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
دور سوم مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی واریز شد
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۱۱ نظر)
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۲ نظر)
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور  (۱ نظر)
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)