پخش زنده
امروز: -
معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: قراردادی پژوهشی به میزان ۶۰ هزار میلیارد ریال بین صنعت و دانشگاه در قالب حدود ۱۲ هزار طرح امضاء شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر استان قم با اشاره به انعقاد قراردادهای پژوهشی بین دانشگاه و صنعت گفت: در این حوزه رشد خوبی در دو سال اخیر داشته ایم و در سال قبل ۱۰ هزار و ۸۳۵ قرارداد به ارزش ۴۷ هزار میلیارد ریال منعقد شده که این آمار امسال به حدود ۱۲ هزار طرح و با ۶۰ هزار میلیارد ریال افزایش یافته است.
پیمان صالحی در ادامه گفت: براساس برنامه توسعه هفتم از سال آینده حداقل ۱۵ درصد بودجه دانشگاهها باید در عرصه پژوهش هزینه شود.
معاون پژوهشی وزیر علوم بیان کرد: مقالات پژوهشی ایران از پراستنادترین مقالات جهان است که کشورمان با یک درصد جمعیت جهان، ۲ درصد مقالههای علمی دنیا را تولید و منتشر کرده است و ۳۵ درصد مقالههای علمی ایران در عرصه جهانی استناد شده است.
صالحی با بیان اینکه ۳۵ درصد از دانشمندان کشور در عرصه تولید مقالات علمی نقشآفرین هستند افزود: امروز همه استانهای کشور پارک علم و فناوری و صندوق حمایت از پژوهش دارند و این در حالی است که برخی از کشورها از جمله پاکستان به تازگی نخستین پارک علم و فناوری خود را تأسیس کرده است.
معاون پژوهشی وزیر علوم، با بیان اینکه رتبه علمی کشور در پزشکی ۲۰ و در پرستاری ۱۶ است افزود: رتبه علمی کشور در رشته شیمی و مهندسی شیمی به ترتیب سیزدهم و چهاردهم است و در حوزه کشاورزی نیز دارای رتبه ۱۷ هستیم.
وی ادامه داد: ایران در رشتههای علوم انسانی و هنر نیز دارای رتبه ۴۴ است که در این حوزه نیازمند کار بیشتری هستیم و در این بخش اقدامات علمی و کار پژوهشی کمتری شده است.
صالحی در ادامه عنوان کرد: نهضت نمایهسازی و ثبت مقالههای تولید در پایگاههای استنادی جهان راه اندازی شده که به هر مجله فارسی نمایه شده مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان و به هر مجله انگلیسی ۲۰۰ میلیارد تومان پرداخت میشود.