پخش زنده
امروز: -
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: دین ارتباطات ملتها و امتها را تقویت میکند و در این مسیر، رشد فرهنگی حاصل میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه دینداری انسان، امری فطری است، گفت: انسانها فطرتاً، دیندار، خداگرا و خداجو هستند.
خسروپناه افزود: انسانی که دینداری اش فطری است و در سرشت ذات او، این موضوع نهفته است، اگر از دین فاصله بگیرد، دچار امری عارضی میشود و وقتی که اتفاقی برای او میافتد به دین خود باز میگردد؛ بنابراین میتوان گفت که دینداری مردم در ایجاد ارتباط عاطفی و محبتی میتواند مؤثر باشد. این نکته را فراموش نکنیم که این دینداری، باید منشاء الهی و منشاء انسانی داشته باشد.
حجتالاسلام والمسلمین خسروپناه ادامه داد: خدای سبحان، دین را بر بشر نازل کرده است و منشاء ترویج آن، اخلاق و ارزشهای انسانی است. یعنی دین یک منشاء پیدایش دارد که خدای سبحان است و یک منشاء گسترش دارد که انسان و اخلاق انسانی است که با آن، روابط اجتماعی و انسانی را توسعه میدهد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه فرقههایی که به نام دین، بروز میکنند، جوامع را با چالشهای جدی مواجه میسازند، گفت: گروهکهایی مثل داعش و مانند آن که خوارجگونه رفتار میکنند و رفتارهایی خشونت آمیز به نام دین ارائه میدهند را نباید به دین الهی نسبت داد، بلکه، اینها تحریفی است که در دین رخ داده است.
حجتالاسلام والمسلمین خسروپناه در ادامه با اشاره به اهمیت دین و ارتباطات بین ادیان در عرصه دیپلماسی فرهنگی و پژوهش در این زمینه که یکی از بخشهای نخستین جایزه ملی پژوهشهای برتر فرهنگی بینالمللی است، افزود: دین میتواند کاملا ارتباطات ملتها و امتها را تقویت کند و در واقع رشد فرهنگی توسط دین فراهم میآید.
گفتنی است نخستین جایزه ملی پژوهشهای برتر روابط فرهنگی بینالمللی به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دبیری رضا ملکی، اسفندماه ۱۴۰۲ در تهران برگزار میشود.
پژوهشگران علاقهمند به حضور در این جایزه تا ۳۰ آذر مهلت دارند آثار خود را از طریق سامانه جایزه به نشانی nas.icro.ir ارسال کنند.