پخش زنده
امروز: -
رئیس اداره حفاظت محیط زیست بوکان گفت: جمعی از دوستداران محیط زیست و پاکبانان شهرداری پناهگاه حیات وحش دشت سوتاو حمامیان این شهرستان و مهمترین زیستگاه «میشمرغ» در منطقه را پاکسازی کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، رحیم عبدالکریمی افزود: پناهگاه حیات وحش دشت سوتاو حمامیان مهمترین زیستگاه میشمرغ در منطقه بوده و انبوه پلاستیک و نایلونهای جمعشده در این منطقه، آلودگی زیست محیطی و بصری را به همراه داشت.
او اضافه کرد: در همین زمینه لازم است آموزش و افزایش آگاهی عمومی برای بازنگری در مصرف نایلون و مواد پلاستیکی در دستور کار نهادهای مرتبط از جمله شهرداری قرار گیرد.
عبدالکریمی با انتقاد از دفن ناقص و غیراصولی زباله شهری بوکان در سایت «شیخلر» افزود: این سایت در چند دهه اخیر به مکانی برای انباشت غیراصولی زباله شهری تبدیل شده و فاقد استاندارهای لازم و مجوزهای محیط زیست است.
او ابراز امیدواری کرد: در آینده نزدیک با تعیین سایت جدیدی برای انباشت و تفکیک زباله به شیوه استاندار، سایت «شیخلر» تعطیل شود و زبالههای شهری به سایت جدید منتقل شود.
دشت سوتاو حمامیان بوکان که هم اکنون به تنها محل زیست این پرنده نادر در کشور تبدیل شده در سال ۱۳۸۹ با مساحت حدود چهار هزار هکتار از سوی سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان پناهگاه حیات وحش ارتقا یافته است.
پرنده میشمرغ، که در زبان محلی «چیرگ» نیز نامیده میشود، یکی از بزرگترین پرندگان ایران و از گونههای منحصر به فرد و بسیار مهم جانوری در جهان به شمار میآید که نسل آن با خطر انقراض روبرو است.
میشمرغ طی سالهای گذشته به دلیل محدودشدن زیستگاههای طبیعی، شکار بیرویه و اختلال در مناطق زیست و تخمگذاری، در معرض خطر انقراض بوده و به همین دلیل هماکنون در فهرست قرمز اتحادیه جهانی حفاظت (IUCN) در طبقه آسیبپذیر (VU) قرار دارد.
تخریب زیستگاه و تبدیل زمینهای دیم به آبی (مکانیزه شدن کشاورزی) باعث کاهش نسل این گونه کمیاب در دهههای اخیر شده به طوری که جمعیت آن در کشور تنها محدود به بخشهایی از شهرستانهای بوکان و مهاباد در آذربایجانغربی است.
بر اساس بررسی های میدانی کارشناسان حفاظت محیط زیست بوکان از جمعیت این گونه مهم حدود ۳۰ قطعه مشاهده شده است که زنگ خطر تهدید جمعیت را به صدا درآورده است.