پخش زنده
امروز: -
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از غربالگری ۳۴۵ هزار و ۳۰۸ نفر از جمعیت بالای ۱۸ سال استان فارس، از ابتدای پویش ملی سلامت خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس،دکتر عباس رضائیان زاده با تاکید بر اهمیت آگاهی مداوم افراد جامعه برای میزان فشارخون و قندخون خود، اجرای پویش ملی سلامت به مدت دو ماه در سراسر کشور را فرصتی مناسب برای افراد بالای ۱۸ سال جامعه در این زمینه دانست.
به صدا در آمدن زنگ خطر برای پیشرفت خاموش دیابت و فشارخون بالا
او با اشاره به پیشرفت خاموش دو بیماری دیابت و فشارخون بالا در بدن مبتلایان، بی اطلاعی مبتلایان از ابتلا به این دو بیماری را چالشی بزرگ خواند که در پویش ملی سلامت مورد توجه قرار گرفته است.
این مقام مسوول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز نقش رسانه را در پیشبرد موفق اقدامات مربوط به این پویش ملی و دیگر برنامههای سلامت محور، جدی و تاثیرگذار خواند و ادامه داد: چهار بیماری غیرواگیر دیابت، بیماریهای قلبی عروقی، سرطانها و بیماریهای مزمن تنفسی، هر ساله علت ۲۸ میلیون مرگ در دنیا بوده و حدود ۴۶ درصد مرگ و میر در کشور ما نیز به علت بیماریهای قلبی و عروقی است که فشارخون بالا و دیابت، مهمترین عامل خطر در این زمینه محسوب میشود.
او رسالت مهم مجموعه سلامت در این زمینه را کمک به درمان بیماران مبتلا و تلاش برای شناسایی مبتلایانی عنوان کرد که از بیماری خود آگاهی ندارند.
اهمیت انتخاب سبک زندگی سالم در پیشگیری از دیابت و فشارخون بالا
دکتر رضائیان زاده با اشاره به روند فزاینده ابتلا به دیابت در دنیا و کشور ما گفت: اگرچه نمیتواند یک عامل را به صورت قطعی، در این زمینه نام برد، اما به طور کلی سبک زندگی که مجموعهای تغذیه، فعالیت بدنی، مصرف دخانیات و الکل را شامل میشود، میتوان در این زمینه به عنوان عاملی تاثیرگذار معرفی کرد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اعلام آمارهای مربوط به سال ۲۰۲۰ میلادی در سطح دنیا، از ابتلای یک میلیارد و ۱۳۰ میلیون نفر به فشارخون بالا و ۵۳۷ میلیون نفر به دیابت نوع دو خبر داد و گفت: آخرین آمارهای مربوط به ایران نیز حاکی از ابتلای ۱۵ میلیون نفر به پرفشاری خون و هفت میلیون نفر به دیابت نوع دو بوده است.
فشارخون بالا و دیابت در فارس
او همچنین آمار ابتلا به فشارخون بالا در فارس را بر اساس پیش بینی ها، حدود یک میلیون نفر اعلام کرد که از این تعداد حدود ۴۲۳ هزار نفر، معادل قریب به ۵۲ درصد شناسایی شده اند.
دکتر رضائیان زاده در ادامه آمار ابتلا به دیابت در فارس را نیز بر اساس پیش بینیهای انجام شده، ۳۹۷ هزار نفر اعلام کرد که تا کنون ۲۰۵ هزار نفر شناسایی شده و اجرای این پویش میتواند گامی موثر در شناسایی دیگر مبتلایان باشد.
این مقام مسوول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز فارس را دومین استان کشور در اجرای غربالگری جمعیت هدف پویش ملی سلامت، از ابتدای آغاز تا کنون عنوان کرد که با غربالگری ۳۴۵ هزار و ۳۰۸ نفر همراه بوده و افزود: با اقدامات کارشناسان سلامت استان نیز پیش از اجرای پویش، ۸۰۰ هزار نفر غربالگری شده اند.
بسیج همگانی خانواده سلامت فارس در پویش ملی سلامت
او پایگاههای پزشک خانواده شهری، خانههای بهداشت روستایی، مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاههای سلامت سراسر استان را از جمله زیرساختهای پیش بینی شده برای اجرای این پویش ملی سلامت در استان فارس دانست و ادامه داد: تشکیل تیمهای سیار برای اعزام به ادارات، آئینهای نمازجمعه، کارخانهها و مراکز پرتردد شهری، همچنین ادارات و مراکز دانشگاهی نیز دیگر امکان پیش بینی شده برای اجرای این پویش ملی در استان است.