پخش زنده
امروز: -
دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور: علیرغم مواضع موجود در خصوص توجه به خانواده و فرزندآوری، متأسفانه این موضوع به دغدغه و اولویت کاری بسیاری از مدیران، در سطوح میانی کشور تبدیل نشده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور گفت: براساس شاخصهای جمعیتی کشور، زنگ خطر هشدارهای جمعیتی از سالهای گذشته به صدا درآمده و متأسفانه این موضوع مورد غفلت اغلب مسئولین کشور است.
قاسمی تصریح کرد: علیرغم مواضع موجود، در خصوص توجه به خانواده و فرزندآوری، متأسفانه این موضوع به دغدغه و اولویت کاری بسیاری از مدیران، در سطوح میانی کشور تبدیل نشده است.
او با اشاره به ضرورت مطالبهگری اجرای قانون جوانی جمعیت از دستگاههای نظارتی افزود: برخلاف جریان رسانهای قدرتمندی که تنظیم خانواده را پیش برد، امروز جریان فرهنگی رسانهای قدرتمندی که مزیتهای فرزندآوری را برای خانوادهها تبیین نکند، وجود ندارد.
دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور عنوان کرد: ضعف تببین مؤثر، به شدت گفتمان جمعیت را متوقف کرده و اگر مطالبۀ اجرا در کنار نظارت بر قانون و تبیین اجتماعیِ موضوع، در سطح جامعه اتفاق افتد، امیدواریم تا یک دههی آینده برخی از شاخصهای جمعیت شناسی کشور اصلاح شود
قاسمی در خصوص نرخ باروری کشور عنوان کرد: میانگین نرخ باروری کل کشور امروز ۱/۶ فرزند به ازای هر زن، در کلان شهرها حدود ۱/۴ و در استانهایی مثل گیلان، مازندران و البرز، مرکزی و سمنان این آمار زیر ۱/۲ فرزند به ازای هر زن میباشد.
او تأکید کرد: استان سیستان و بلوچستان بالاترین و استانهای گیلان و مازندران با حدود نرخ باروری ۱/۱ فرزند، پایینترین نرخ باروری کشور را دارند که بر اساس این آمار، اقتصاد در موضوع فرزندآوری مؤثر است، اما عامل مؤثرتری به اسم فرهنگ و نگرش اجتماعی وجود دارد که مورد غفلت قرار گرفته است.
فرماندار ساوه نیز گفت: شعار پنجمین مجمع سلامت شهرستان ساوه، جوانی جمعیت، فرزندآوری و تعالی سلامت بر اساس نظام تحول سلامت در نظر گرفته شد.
الیاسی افزود: در حوزۀ جوانی جمعیت براساس قوانینی که برای دستگاههای اجرایی تدوین شده، باید حمایت از خانواده و فرزندآوری در کنار ازدواج آسان مورد توجه قرار گیرد که موجب اقتدار نظام در مؤلفههای مختلف میشود.
او عنوان کرد: در حوزۀ تعالی سلامت، شاخصهای درگیر در سلامت عمومی جامعه مثل زیرساختها و حضور نیروهای متعهد و متخصص در سلامت و آگاهی و اطلاع رسانی عمومی در راستای مشارکت عمومی و ارتقاء و تعالی شاخصهای سلامت عمومی جامعه حائز اهمیت است که در این راستا برنامههای متعددی در حوزۀ برنامه ریزی شهری، جهاد کشاورزی برای تغذیه سالم و ارتقاء زیر ساختها و تأمین پزشک متخصص برای کادر درمانی شهرستان توسط دانشکده علوم پزشکی صورت پذیرفته است.