پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دفتر آموزش و ترویج صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی از احیای رشتههای صنایعدستی در خراسان شمالی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ ویدا توحدی گفت: رشتههای گلیم بافی، سفالگری پیشرفته، حصیربافی، مکرومه بافی، دوخت لباسهای محلی و زیورآلات سنتی در شهرهای مختلف خراسان شمالی، احیا شد.
مدیرکل دفتر آموزش و ترویج صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی که در هفتمین دوره داوری مهر اصالت ملی منطقه چهار کشور به میزبانی خراسان شمالی حضور دارد گفت: از سال ۹۵ تاکنون، ۱۴۵ رشته صنایعدستی که به فراموش سپرده شده بود، احیا شد و به چرخه تولید بازگشت که از این تعداد شش رشته صنایعدستی مربوط به خراسان شمالی است.
توحدی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۲۹۹ رشته صنایعدستی در کشور فعال است گفت: از سال ۹۵ با تشکیل شورای احیای رشتههای فراموش شده صنایعدستی برخی رشتههای صنایعدستی به چرخه تولید بازگشت.
توحدی با اشاره به اینکه تولید صنایعدستی وابسته به تقاضا در بازار است، افزود: اشتغال پایدار در حوزه صنایعدستی در گرو مصرف است، لذا با برگزاری دورههای آموزشی مختلف تلاش شده تا زمینه را برای بازاریابی و توسعه و ترویج صنایعدستی فراهم شود.
به گفته توحدی، با برگزاری دورههای آموزش برای شاغلان صنایعدستی و فعالان این عرصه، آموزش لازم برای رونق تولید و بازاریابی و اشتغال پایدار در صنایعدستی داده میشود.
مدیرکل دفتر آموزش و ترویج صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی همچنین بستهبندی را یکی از شاخصهای مهم در داوری مهر اصالت دانست و افزود: یکی از شاخصهای داوری مهر اصالت صنایعدستی، بستهبندی این آثار است و مهر اصالت به محصولاتی داده میشود که بازاریابی موفقی را برای آن محصول تعریف کرده باشند.
آئین هفتمین دوره داوری مهر اصالت ملی تولیدات صنایعدستی استانهای گلستان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی و خراسان شمالی به میزبانی استان خراسان شمالی از دیروز آغاز شده است و تا فردا ۱۴ آذر ۱۴۰۲ ادامه خواهد داشت.