پخش زنده
امروز: -
دکتر صحبتی گفت صحبت از رسیدن به پایان بیماری ایدز است و این هدف دست یافتنی است و شعار نیست.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کرمان،مدیر گروه مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه نیمی از افراد مبتلا به اچ آی وی(ایدز) از بیماری خود آگاهی ندارند گفت ایدز غیرقابل درمان نیست و با داروهای پیشرفتهای که کشف شده بیماران مبتلا می توانند طول عمر طبیعی داشته باشند.
دکتر صحبتی افزودکاهش خدمات تشخیصی و شناسایی اچ آی وی مثبت به یک چالش تبدیل شده است به طوریکه احتمالا اکنون ۴۵ تا ۴۶ هزار فرد زنده مثبت داریم اما تا پایان خرداد ۱۴۰۲، تنها ۲۳ هزار نفر از آنها شناسایی شده اند.
وی ادامه داد:نزدیک به نیمی از افراد مبتلا، نه خود آنها خبر دارند و این شناسایی مقدور نیست جز اینکه آگاهی افراد در خصوص بیماری بالا رود و دسترسی به خدمات مشاوره، تشخیص و درمان بیشتر شود.
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی کرمان با دعوت از مردم برای شرکت در پویش «من هم آزمایش اچ آی وی میدهم» گفت: همه نیاز نیست این آزمایش را انجام دهند، و فقط افرادی که بیشتر احساس خطر می کنند و رفتارهای پرخطر دارند، بهتر است با شرکت در این پویش، از احتمال ابتلا یا عدم ابتلای خود با خبر شوند.
دکتر صحبتی بیان کرد: این بیماری قبل از اینکه یک بیماری عفونی باشد یک بیماری اجتماعی و رفتاری است و نقش کلیدی اصحاب رسانه اینجا خیلی پررنگ تر می شود و خواهش ما از رسانه ها این است که در رفع انگ و تبعیض و افزایش آگاهی در جامعه تلاش کنند.
وی گفت: ما می توانیم ادعا کنیم که علی رغم اینکه درمان آنها بسیار هزینه بر و دشوار است، بالای ۹۵ درصد افراد شناسایی شده ما درمان موفق می گیرند که دیگر خطری برای خود و خانواده آنها ندارند.
مدیر گروه مبارزه با بیماری ها افزود: ما توانستیم با مراقبت و درمان مناسب مادران باردار اچ آی وی مثبت، ۲۸ فرزند سالم از آنها به دنیا آوریم.
وی در خصوص نسبت جنسیتی افراد مبتلا گفت الگوی جهانی جنسیت امروزه به طور مساوی بوده و بیشترین راه انتقال تماس جنسی و در سن ۲۰ تا ۴۰ است.
دکتر صحبتی بیان کرد: الان الگوی موارد جدید ما به الگوی جهانی شبیه شده و به طور کلی ۷۴ درصد موارد را آقایان تشکیل داده اند، اما در سال گذشته ۵۴ درصد موارد تشخیصی را خانم ها تشکیل دادند.
وی در خصوص روش های انتقال بیماری گفت: همچنان روش عمده انتقال روش تماس جنسی و بعد از آن اعتیاد تزریقی است و انتقال از روش خون و فرآورده های آن به صفر رسیده است.
وی بیان کرد: چالش برانگیز ترین و بیشترین راه انتقال، از طریق رابطه جنسی است و به همین دلیل بیشتر خانم ها در معرض تهدید هستند.