سامانه کنترل متمرکز کیفیت آب در همه شهرها
وزیر نیرو با تشریح اقدامات مهم صنعت آبفا کشور در یکصد روز ابتدایی دولت یازدهم، گفت: راه اندازی سامانه کنترل متمرکز کیفیت آب در تمامی شهرها و روستاهای زیرپوشش نخستین بار در میان کشورهای خاورمیانه صورت گرفته است.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو(پاون)، حمید چیت چیان اظهار داشت: برخی از مهم ترین اقدامات در این مدت شامل برنامه ریزی لازم برای تامین آب کلان شهرهای بحران دار، جذب 50 میلیون یورو اعتبارات بانک توسعه اسلامی، تاسیس 5 آب شیرین کن در روستاهای هرمزگان با سرمایه گذاری بخش خصوصی، دریافت نخستین وام از بانک اکو برای طرح شبکه آبیاری سیازاخ به میزان 18 میلیون یورو و غیره است.
وزیر نیرو از افزایش بیش از 180 هزار مشترکان آب خبر داد و گفت: از این میزان 132 هزار و 500 مشترک شهری و 48 هزار و 200 مشترک روستایی است.
وی برخی از دیگر اقدامات را افزایش تعداد مشترکان خدمات فاضلاب به میزان 52 هزار 150 مشترک، توسعه خطوط انتقال آب به میزان237 کیلومترشهری و390 کیلومتر روستایی، توسعه شبکه توزیع آب به میزان540 کیلومترشهری و605 کیلومتر روستایی و توسعه شبکه جمع آوری فاضلاب به میزان 424 کیلومتر اعلام کرد.
چیت چیان گفت: در این مدت اقدامات فوری و برنامه ریزی لازم برای تامین آب کلان شهرهای بحران دار صورت گرفته است.
وزیر نیرو به راه اندازی سامانه کنترل متمرکز کیفیت آب در همه شهرها و روستاهای تحت پوشش برای اولین بار در سطح کشورهای خاور میانه اشاره کرد و انعقاد قراردادهای بیع متقابل برای ایجاد تاسیسات فاضلاب در تهران و سیرجان به مبلغ 9 هزار و 700 میلیارد ریال با سرمایه گذاری غیر دولتی را از جمله دیگر اقدامات خواند.
وی ادامه داد: برنامه ریزی های لازم برای زیرپوشش قراردادن روستاهای بالای 20خانوار با اولویت اتمام 924 مجتمع آبرسانی روستایی با جمعیت بیش از 8 میلیون نفر نیز صورت گرفته است.
وی به جذب 50 میلیون یورو اعتبارات بانک توسعه اسلامی اشاره کرد و گفت: 147 میلیون یورو وام بانک توسعه اسلامی برای فاضلاب 6 شهراستان فارس و موثر شدن 167 میلیون یورو وام برای فاضلاب تهران و بیرجند نیز تصویب شده است.
وزیر نیرو ادامه داد: برای تاسیسات 5 آب شیرین کن در روستاهای هرمزگان با سرمایه گذاری بخش خصوصی قراردادهای لازم مبادله شده است.
وی همچنین با اشاره به تشکیل کارگروه نجات دریاچه ارومیه گفت: برگزاری پنج جلسه رسمی کارگروه اصلی و چهار جلسه کارگروه های فنی- تخصصی و نیز برگزاری همایش یکروزه هماندیشی راهکارهای اجرایی نجات دریاچه ارومیه در دانشگاه تهران با حضور حدود 200 نفر از کارشناسان بخشهای دولتی و غیردولتی و ارائه مصوبه پیشنهادی به هیئت دولت در زمینه ساختار ستاد احیای دریاچه ارومیه، مجری طرح و ارائه راهکارهای مشخص اجرایی و تائید و ابلاغ آن در هئیت دولت از دیگر اقدامات است.
چیت چیان اظهار داشت: برگزاری دو جلسه شورای عالی آب برای هماهنگیهای فرابخشی در بخش آب و ارائه گزارش در باره بحرانهای بخش آب و آبفا از دیگر موارد است.
وزیر نیرو افزود: سرمایهگذاری در بخش آب و فاضلاب در طرحهای تصفیهخانه آب رشت، مهاباد و سلماس به ارزش مجموع دو هزار و 487 میلیارد ریال و طرحهای تصفیهخانه فاضلاب آبیک و محمودآباد در استان قزوین و ایوان در استان ایلام به ارزش مجموع 733 میلیارد ریال قراردادهای لازم امضا شده است.
قرارداد بیع متقابل ایجاد تأسیسات تصفیه فاضلاب منطقه 22 تهران با شهرداری برای استفاده از توانمندی بخشهای غیردولتی برای سرمایهگذاری در طرحهای بخش آب و آبفا نهایی شده است.
وی اظهار داشت: تدوین دستورالعمل تأمین آب صنایع کوچک از طریق تغییر کاربری مصارف کشاورزی به صنعت و توسعه کسب و کار در دولت یازدهم از دیگر موارد مهمی است که می توان به آن اشاره کرد.
چیت چیان همچنین از بهره برداری سه سد جدید فرخی قائن در استان خراسان جنوبی ،سد رودبال داراب در استان فارس و ماشکیدا (علیا) در استان سیستان و بلوچستان خبر داد.
وزیر نیرو اولویت بندی طرح های اجرائی درباره ساخت سدها و شبکه آبیاری و زهکشی را شامل دریافت اولین وام از بانک اکو برای طرح شبکه آبیاری سیازاخ به میزان 18 میلیون یورو و ساخت شبکه های آبیاری و زهکشی استان خوزستان با فایناس چین را از دیگر اقدامات در 100 روز نخست دولت یازدهم اعلام کرد.