پخش زنده
امروز: -
باتریهای لیتیومی کوچک که در استرالیا مانند بسیاری از کشورهای دیگر جهان کاربرد گسترده دارد، به عامل بروز آتش سوزیهای مرگبار تبدیل شده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ شبکه تلویزیونی ای بی سی نیوز استرالیا به نگرانیهای مربوط به استفاده از باتریهای لیتیومی پرداخت. این باتریها سبب بروز آتش سوزی و حتی جان باختن افرادی در استرالیا شده است.
این تصاویر نشان میدهد وقتی باتری سیگار برقی خراب میشود، چه اتفاقی رخ میدهد. اینجا نیز یک انفجار تکان دهنده دیگر را میبینید. هرسال میلیونها سیگار برقی و سایر محصولات دارای یون لیتیوم درون سطلهای زباله عمومی ریخته میشود که کار اشتباهی است. با این روند، صنعت بازیافت زباله در وضع خطرناکی قرار گرفته است.
ریک رالف، مدیر شورای ملی صنعت پسماند و بازیافت استرالیا: ما عمیقا نگران هستیم. ما در تلاشیم تا حمایت دولت را در همه سطوح در بخشهای ایالتی و دولت فدرال جلب کنیم. متأسفانه حمایت چندانی را شاهد نبوده ایم.
فقط در ایالت کوئینزلند روزانه پنج آتش سوزی ناشی از این باتریها رخ میدهد و تعداد روزانه این آتش سوزیها در کل استرالیا، حدود ۴۰ مورد است. آتش سوزی بزرگی که سال گذشته در یک روز تعطیل در کوئینزلند رخ داد، ناشی از یک باتری لیتیومی کوچک بود که تحت فشار، شکسته بود.
ریک رالف: معتقدیم باتریهای لیتیومی باید به عنوان کالای خطرناک اعلام شوند و رهاکردن آنها در داخل سطلهای زباله و بازیافت ممنوع شود.
مایکل کیوگ، معاون شورای ملی صنعت پسماند و بازیافت استرالیا: پیشبینی میکنیم که تا سال ۲۰۲۶، در خانه هر یک استرالیایی، به صورت میانگین سی و سه وسیله دارای باتری لیتیومی وجود داشته باشد.
سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان در استرالیا میخواهد مردم بدانند هر وسیله دارای باتری لیتیومی از ابزارهای برقی گرفته تا اسکوترهای برقی میتوانند هر لحظه به طور فاجعه باری خراب شوند. این مسئله میتواند ناشی از گرم شدن بیش از اندازه یا شارژ بیش از حد باشد. این تصاویر مربوط به انفجار باتری لیتیومی در وسایل گردشگران جوان در سیدنی مربوط میشود. در ایالت کوئینزلند این انفجارها تلفاتی هم به همراه داشته است که جدیدترین مورد آن یک جوان ۱۹ ساله بود که منتظر تولد بچه اش بود.
مارک هارلوِرسون، مدیر بخش ایمنی در سازمان آتشنشانی ایالت کوئینزلند: در سراسر استرالیا تعداد آتشسوزیهای ناشی از باتریهای لیتیوم به صورت قابل توجهی افزایش داشته است.
این کارشناس پزشکی قانونی در حوزه آتش سوزی ها، باتریهای خود را در یک جعبه فلزی قفل شده شارژ میکند. شاید این کار او را وسواس بیش از اندازه بدانید، اما کار درست همین است.
مارتی دِرهام، کارشناس پزشکی قانونی: در داخل این جعبه فلزی، یک پریز گذاشته ام تا بتوانم کل شارژرها و بسته باتری را در اینجا قرار دهم.
وی میگوید میتوانید یک فضای شبیه قفسه داشته باشید و از یک سیم برق استفاده کنید تا وسایل داخل آن را شارژ کنید، اما باید این فضا دارای گردش هوا باشد. شما اینجا ده قفسه جداگانه دارید که میتوانید همه وسایل خانه خود را در اینجا شارژ کنید.
مارتی دِرهام: بله همینطور است.
او همچنین درباره خرید سیمها و رابطهای ارزانقیمتهای معمولی هشدار میدهد، زیرا ممکن است آنها مقررات الزامی مربوط به سیم پیچی و روکش را رعایت نکرده باشند.
مارتی دِرهام: من چنین محصولی را در خانهام نگه نمیدارم.