معرفی ۶ گروه برتر پیشرفت منطقهای در رویداد ملی همت
بعد از دو روز رقابت، مرحله نهایی رویداد ملی همت بهمنظور شناسایی و حمایت از گروههای مستعد اندیشه ورز در استانها و شهرستانها در زمینه توسعه محلی- منطقهای امروز در تهران برگزار میشود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ مهدی روح الهی مسئول رویداد ملی همت با حضور در برنامه سلام خبرنگار رسانه ملی گفت: از میان ۳۰۰ گروه ایده پرداز، کنشگر و فعال هدفمند در ارائه راهکار برای حل چالشهای اقتصادی در مناطق مختلف، ۵۰ برگزیده انتخاب و به پایتخت دعوت شدند و امروز در بخش اصلی رویداد، با ارزیابی ۷ داور مختصص، ۶ گروه برتر بر حسب فعالیتی که انجام میدهد، معرفی و انتخاب میکنند.
مهدی روح اللهی؛ مسئول رویداد ملی همت: در رویداد ملی همت ما گروههای مردمی که در قالب هستههای اندیشه ورز آمدند و تمرکز کردند روی یک مسألهای در سطح مناطق شان، حالا در سطح استان، شهرستان یا حتی در سطح روستاها و دارند تبیین میکنند مسألهای که آن جا وجود دارد، تحلیل میکنند، راهکار میدهند و پیگیری میکنند تا آن مسأله حل شود که اولویت ما در این رویداد روی مسائل اقتصادی بود. در حقیقت هستههای اندیشه ورز منطقهای هستند که روی موضوع پیشرفت و تحول مناطق خود فعالیت میکنند را دعوت کردیم، فراخوان دادیم و در این رویداد شرکت کردند.
سؤال: هدف چیست؟ در این رویداد شرکت کنند چه اتفاقی در نهایت خواهد افتاد؟
روح اللهی: هدف اصلی ما این بوده که اولاً نشان دهیم فکری هم ما در سطح مناطق، گروههای مردمی اولاً حضور دارند و اینها را اولاً به جامعه دستگاههای دولتی خودمان معرفی کنیم، خود اینها همدیگر را بشناسند، یک ارتباط و تعامل بین این گروهها باهم شکل بگیرد و در مرحله بعدی بتوانیم به کمک این گروهها به صورت دقیقتر و با پیگیری بهتری مسائل اینها را که در سطح ملی بعضاً چالش دارند بتوانیم پیگیری کنیم. در این رویداد هم روز گذشته که شروع شده بود و امروز که روز دوم است از مسئولین مرتبط هم در کنار خود فرایند برگزاری رویداد دعوت کردیم با دوستان بنشینند تعامل و گفتگو کنند و مسائل خود را مطرح کنند. در حقیقت هم مسأله ما؛ شناسایی ظرفیتهایی است که در قالب گروههای اندیشه ورز در سطح مناطق داریم که میتوانند کمک کار دولت باشند برای پیشرفت مناطق، هم شبکه سازی اینها باهم دارند.
روح اللهی: ما به هر حال بخشی از مسائل ما در سطح ملی باید تعیین تکلیف شود، همین الآن من گروهی دارم که برای حل یک مسألهای مثلاً تمرکز کرده روی موضوع کشاورزی در سطح منطقه اش در یکی از استانهای ما؛ استان خراسان رضوی، الآن چند ماه است آمده تهران که این مشکل کشاورزان را در سطح ملی پیگیری کند، مثلاً مسأله قطعی برق که بعضی وقتها در آن منطقه اتفاق میافتد.
روح اللهی: یعنی آمده تا تهران بماند، خانواده اش را گرفته آورده اینجا تا بتواند این مسأله را پیگیری کند. بعضی مسائل واقعاً این طور است. ما نیاز داریم که بخشی از این مسائل در سطح ملی پیگیری شود. ان شاء الله ما هم یکی از اهدافمان همین است که بتوانیم یک سری تسهیل گریها در حوزههای اداری و سازمانی برای این گروهها داشته باشیم در سطح ملی و مسائلشان در استانها بتواند به شکل سریعتری حل شود.
روح اللهی: ما اولاً اینجا یکی از شاخصهای اصلی مان این است که گروهها مردمی باشند و معتقدیم همان طور که مقام معظم رهبری هم فرمودند ما هر جا که مردم را به میدان آوردیم و حرکتمان حرکت جهادی بوده، پیروز شدیم. واقعاً برای حل مسائل مناطق خودمان به ویژه مسائل اقتصادی که جدیتر هم هست برای کشور ما، نیاز به حضور مردم است؛ لذا این جا یکی از شاخصهای ما این بوده که گروه مردمی باشد. نکته دوم این که روی اقسام ورودی که میشود کرد، شکلهایی که مردم میتوانند کمک کنند به دولت برای حل مسائل مناطق، یکی میتواند مثلاً از مال خود بگذارد، یکی از توان جسمی و یدی خود بگذارد در کار محرومیت زدایی وارد شود، در خیر و انفاقی وارد شود و با نگاه مالی، این جا بحث بذل فکر بوده، یعنی گروههای صاحب فکر هستند. ما انبوهی از شخصیتهای برجسته در مناطق داریم که با هر پست و جایگاهی که هستند شاید استاد دانشگاه، مدیر یا معلم باشد که جالب است ما همه این طیفها را داریم، یعنی در رویداد ما از فردی که پست دکترا دارد حضور دارد تا رئیس اداره جهاد کشاورزی که فارغ از این که رئیس اداره است بلند شده در قالب گروه مردمی آمده تا یک معلم، تا یک روحانی.
روح اللهی: بعد همه آنها تمرکزشان روی مسأله اقتصادی است و این مسأله اقتصادی بودنش هم برای ما مهم بوده، یک گروهی داریم که روی توسعه محصول کشاورزی در منطقه حل میکند یا حل یک مسألهای برای بازارچههای مرزی اش کار میکند. موضوع حل مسأله آب در منطقه اش فعالیت میکند. سه شاخص اصلی این بوده؛ ۱- گروه مردمی باشد ۲- حتماً برجستگی بخش فکری در فعالیت هایشان پر رنگ باشد و بومی منطقه خودشان هم باشند. ما یکی از مسائلی هم که داریم این است که یک سری خارج از مناطق هم هستند برای منطقه شان فکر میکنند و اینها کاملاً بومی آن منطقه هستند. اگر گروه در شهرستان است در همان شهرستان فعالیت میکند، این نیست مثلاً از یک شهر دیگر حتی اگر پیشنهادی داشته باشد برای شهری که ساکن آن جا نیست، آنها را هم پذیرش نکردیم.
روح اللهی: اول عرض کنم یک استقبال خیلی خوب شده، یعنی خودمان واقعاً انتظار نداشتیم بیش از ۳۰۰ گروه پیشنهاد مطرح کردند که البته هیچ کدامشان هم ایده نیست، چون یکی از شاخصهای ما این بوده که آن چه مطرح میکنند در آن کنش واقعی داشته باشند و در حال فعالیت باشند. ما ۵۰ گروه از این گروهها را توانستیم دعوت کنیم. آنهایی که با محدودیتهایی که داشتیم برای این که رویداد را متمرکز انجام دهیم ۵۰ گروه برتر را دعوت کردیم به تهران، فرایندی هم که ما داریم برای ارزیابی این گروهها این است که در روز اول این ۵۰ گروه به کمک مربیانی که گذاشتیم و کسانی که در آن گروه صاحب سبک و تخصص هستند در موضوع تخصصی که این عزیزان مطرح کردند با آنها مینشینند گفتگو میکنند، کارهایشان را سعی میکنند که هدایت کنند که تکمیلتر شود.
ان شاء الله امروز در بخش اصلی رویداد، همه این گروهها میآیند ارائه میدهند، ما هفت داور سطح ملی داریم که از حوزههای مختلف و از استاد دانشگاه، مسئول دولتی، نماینده مجلس و بخش مردمی نمایندگانشان هستند اینها را ارزیابی میکنند. ما در حد بضاعت خودمان برنامه مان این است که از شش گروه برتر حمایت کنیم در قالب این که آن فعالیتی که در منطقه شان انتخاب میکنند و روی آن کار میکنند در قالب یک بورس پژوهشی، آن کار فکری تکمیل شود و آن برنامه دقیقتر شود به علاوه تسهیل گری که برای حل مسائل اداری- سازمانی این عزیزان داریم. همین امروز هم ان شاء الله در خدمت وزیر کشور خواهیم بود، بتوانیم از ظرفیتهای دستگاههای مختلف برای حل مسائل اینها استفاده کنیم.