پخش زنده
امروز: -
رزمایش استانی پدافند زیستی در خصوص بیماریهای مشترک بین انسان و دام، در خراسان رضوی آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، معاون امنیتی و انتظامی استاندار خراسان رضوی با اشاره به اینکه منشأ این بیماری مشترک بین انسان و دام، کنه کریمه کنگو است، گفت: این رزمایش برای ارزیابی مقابله در شرایط واقعی است تا اگر شاهد وقوع این بیماری بودیم بیشترین هماهنگی وجود داشته باشد و نقاط آسیب نیز شناسایی و برطرف شود.
محمد زهدی افزود: همه دستگاهها برابر برنامه و اقدامات مشخص باید از وظیفه خود مطلع باشند و هر دستگاه وظیفه خود را به خوبی
وی ادامه داد: بر اساس این برنامه و در ارتباط مستقیم با شهرستانهای سبزوار، چناران، سرخس، نیشابور و تربت جام، فرمانداران به عنوان بالاترین مقام محلی مسئولیت اجرای کار را بر عهده دارند و قرارگاه زیستی با ظرفیت تمام اعضا و دستاندرکاران برای اجرای اقدامات لازم تشکل میشود.
زهدی با اشاره به این که برگزاری این رزمایش نباید منجر به نگرانی مردم مناطق شود افزود: درصورت دریافت گزارش گروه آشکارسازی، اقداماتی، چون قرنطینه، سم پاشی و آموزش انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: با توجه به همجواری با کشورهای همسایه موضوع قرنطینه و انتقال دام جدی است همچنین با توجه به نیاز به گوشت و توزیع آن در مناطق مختلف استان، جابهجایی دام از مناطق مختلف به سایر نقاط مورد نیاز باید زیر نظر شبکه دامپزشکی همراه با معاینه و در صورت نیاز قرنطینه سازی انجام شود.
هرچند شرایط تشخیص و درمان بیماری تب کریمه کنگو (مشترک بین انسان و دام) در کشور مهیا شده، اما رعایت اصول بهداشتی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
این بیماری با رعایت اصول بهداشتی شامل حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دامها و سمپاشی و ضدعفونی اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن (نظیر چشم و دهان) با ترشحات و خون دام آلوده، خودداری از کشتار دام در محلهای غیرمجاز، تهیه گوشت مورد نیاز از محلهای مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی، نگهداری گوشت تازه دام به صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت و در دمای ۲ تا چهار درجه سانتیگراد (دمای یخچال)، روشهای حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک) و اجتناب از خوردن جگر خام و نیم پخته قابل کنترل است.
برپایه این گزارش، ویروس تب کریمه کنگو در برابر حرارت، حساس است، بنا بر این، پختن گوشت باعث از بین رفتن آن میشود.
تولیدکنندگان و افرادی که در کشتارگاهها و مراکز بستهبندی کار میکنند، در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و با بروز علایم بیماری، باید به سرعت به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.