پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان بسیج اساتید کشور گفت: کمک به اولویت ارتقای کارآمدی نظام حمکرانی کشور، اعتلای آموزش عالی، جهاد تبیین، امیدآفرینی و انسجامبخشی و تعالی سازمانی، چهار اولویت بسیج اساتید است که باید در دانشگاهها تعیین و اجرا شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما و به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، رئیس سازمان بسیج اساتید در نشست فرماندهان و اعضای شورای فرماندهی بسیج کارکنان دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی کشور در دانشگاه امیرکبیر، گفت: بسیج امروز بیش از پیش در میدان حضور دارد. اما جهاد باید در عرصههای دیگری نیز گسترانیده شود. یقیناً کارکنان بسیجی در شغل و جایگاه خود استادان فداکار، توانمند و با تجربه هستند و نقش آنها در بسیج دانشگاه بیبدیل است.
مردانی افزود: مهر ۱۴۰۱ بخشنامهای با سه امضا به دانشگاهها فرستادیم و طرح تشکیل شورای هماهنگی بسیج دانشگاه را ابلاغ کردیم. بسیج کارکنان، بسیج دانشجویی و اساتید هر کدام استقلال خود را دارد، اما بسیاری از فعالیتها را با همافزایی هم میتوان انجام داد و میتوانیم در کنار یکدیگر به یک مجموعه بزرگ تبدیل شویم و اگر در یک بحرانی، استادان، کارکنان و دانشجویان بسیجی اجتماع کنند یک عدد بزرگ و اجتماع بزرگی شکل میگیرد و هیچ کسی حتی در ذهن خود هم نمیتواند توطئهای برای انقلاب و اسلام و یا دانشگاه جاری و ساری کند؛ بنابراین این هماهنگی و توصیهای که با بیش از ۲۰ پیشنهاد برای همکاری مشترک داده شد باید جامع عمل پوشانده شود.
رئیس سازمان بسیج اساتید کشور افزود: وزیر علوم تشکیل قرارگاه جهاد تبیین دانشگاه را ابلاغ کرده است که در آن رئیس دانشگاه به عنوان رئیس و بسیج اساتید نیز به عنوان دبیر قرارگاه محسوب میشوند. همه دستاندرکاران امور فرهنگی در این جهاد تبیین حضور دارند.
مردانی همچنین خاطرنشان کرد: توصیه من این است که بسیج کارکنان اولویتهایی برای خودش تعریف کند و نقشآفرینی خود را مطابق با مسئولیت و رسالتش در آموزش عالی تعریف کند.
وی به اولویتهای بسیج اساتید اشاره کرد و گفت: اولین اولویت بسیج اساتید انسجام بخشی و تعالی سازمانی است، زمانی مجموعه میتواند نقشآفرین باشد که منسجم، منظم، دارای راهبردهای ترسیم شده و برنامههای مشخص باشد که برای این امر باید در بعد اولویتها، منابع، برنامهریزی، نقشها و ... توجهاتی شود. آئیننامه شورای عالی انقلاب فرهنگی، سند راهبردی بسیج مستضعفان که به تأیید رهبری رسیده و سند اسلامی شدن دانشگاهها در کنار فرمایشات مقام معظم رهبری میتواند در این زمینه مسیر ما را تعیین کند.
مردانی جهاد تبیین و امیدآفرینی را به عنوان اولویت دوم بسیج اساتید عنوان کرد و گفت: این امر را امام و مقام معظم رهبری از ما خواستند. در این رابطه تشکیل قرارگاه جهاد تبیین در وزارت علوم و پس از آن در هر دانشگاه پیگیری و ابلاغ شد. امیدوارم دانشگاه صنعتی امیرکبیر اولین دانشگاهی باشد که این قرارگاه را راهاندازی کرده و الگویی برای سایر دانشگاههای کشور باشد.
وی اعتلای آموزش عالی را از دیگر اولویتهای اساتید بسیجی دانست و گفت: استاد بسیجی باید برای اسلامی شدن و مرجعیت علمی کمک کند. ما در این رابطه اندیشکده حکمرانی آموزش عالی را راهاندازی کردیم. استادان بسیجی در حوزههای مختلف از جمله تدوین محتوای درسی و برنامهریزی آموزشی به ویژه تألیف کتاب در عرصه علوم انسانی و اطلاعرسانی و پیگیری بیشتر در این عرصه کمک کنند.
مردانی یادآور شد: کمک به ارتقای کارآمدی نظام حمکرانی کشور دیگر اولویت اساتید بسیجی است که در این رابطه ۲۲ کمیته تخصصی به صورت ملی تشکیل دادیم، در استانها هم کارگروههای مختلف و مسئلهمحور به همراه نشستهای مختلف ایجاد شده است تا استادان از این مسیر به قوه قضاییه، مجریه و مغننه کمک کنند. این گونه بسیج اساتید پای کار نظام برای حل مشکلات کشور خواهد آمد.