پخش زنده
امروز: -
دانشمندان چینی در تشخیص زودهنگام سرطان پانکراس به موفقیتهای چشمگیری دست یافتند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما به نقل از دفتر همکاری فناوری سفارت ایران در چین، ابزار هوش مصنوعی توسعه یافته توسط دانشمندان چینی منجر به پیشرفتی در غربالگری مراحل اولیه یکی از کشندهترین سرطانها شده است.
یکی از دلایل اصلی مرگ و میر بالای سرطان پانکراس، مشکل در تشخیص زودهنگام این بیماریست. این نوع سرطان به ندرت در مراحل اولیه شناخته میشود و اگر تشخیص زودهنگام صورت بگیرد شانس درمان آن در بالاترین حد است. سرطان پانکراس تا زمانی که به سایر اندامها سرایت نکرده باشد، علائمی ایجاد نمیکند.
این وش جدید یک رصد توموگرافی رایانهای بدون تضاد (CAT) را با هوش مصنوعی ترکیب میکند. به نوشته مقالهای که در مجله معتبر Nature Medicine منتشر شد، موفقیت این نوع غربالگری اولیه به ۹۹٫۹ درصد رسیده است، که نشان میدهد در هر ۱۰۰۰ آزمایش تنها یک مورد مثبت کاذب وجود دارد. در همین حال، حساسیت یا توانایی آن در تشخیص تودههای پانکراس میتواند به ۹۲٫۹ درصد برسد.
در آمریکا، سرطان پانکراس در حال حاضر چهارمین عامل مرگ و میر ناشی از سرطان برای مردان و زنان است و روندها نشان میدهد که تا سال ۲۰۳۰ دومین عامل مرگ ناشی از سرطان در این کشور خواهد بود. پژوهشی که توسط مؤسسه ملی بهداشت این کشور منتشر شد، به بررسی روند شیوع سرطان، بقا و مرگ و میر بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۹ پرداخته است و نشان میدهد که میزان مرگ و میر ناشی از سرطان پانکراس به طور پیوسته در حال افزایش است.
تشخیص زودهنگام یا اتفاقی میتواند به طور قابل توجهی شانس بقای بیمار را افزایش دهد. مطالعات نشان داده است که بیماران پرخطری که در غربالگری اولیه تشخیص داده شدهاند، میانگین بقای کلی آنها ۹٫۸ سال است، در حالی که آنهایی که دیر تشخیص داده شدهاند، میانگین بقای آنها ۱٫۵ سال است.