پخش زنده
امروز: -
کارشناس مسائل سیاسی رژیم صهیونیستی: همانطور که بعد از جنگ سی و سه روزه، حزب الله بعنوان یک بازیگر منطقهای مطرح شد، از این به بعد هم در فلسطین گروههای مقاومت تعیین کننده معادلات امنیتی و سیاسی خواهند بود.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما شبکه خبر در برنامه جهان امروز با موضوع سقوط نتانیاهو، پایان آشفتگی یا آغاز یک پایان، با آقای مصطفی نظری، کارشناس مسائل سیاسی رژیم صهیونیستی گفتگو کرده است.
سؤال: آیا نتانیاهو جنگ را رها کرده است؟
نظری: ما باید یک تعریف جامع تری داشته باشیم. این پیروزی مقاومت در جریان نبرد طوفان الاقصی، ضربهای بر پیکره تقریباً میشود گفت به نفس افتاده رژیم صهیونیستی وارد کرد که از اساس، هویت و ماهیت و به تعبیر درست تر، حیات این رژیم با تردید و سؤال مواجه است. رژیم صهیونیستی برای اینکه از واقعه شکست پیش آمده جلوگیری کند و یک سرپوشی بگذارد بر این واقعه تلخ به شدت از دیپلماسی عمومی اسرائیلی استفاده میکند و تلاش دارد که به یک نوعی افکار عمومی خودش را و محافل سیاسی منطقه و افکار عمومی منطقه و جهان را منحرف کند. آن چه که در صحنه داخلی رژیم صهیونیستی و جامعه چندپاره صهیونیستی قابل مشاهده است این است که، نداهایی از طرف این جامعه سر داده میشود که بعد از عملیات پیروزمندانه طوفان الاقصی تشدید شده و این است که این جامعه و به تعبیر درست تر، مهاجران یهودی دیگر حاضر به زندگی در اراضی اشغالی نیستند. عرض کنم که قبل از این پیروزی طوفان الاقصی و این عملیات بزرگ مقاومت، ما شاهد یک اعتراضات سراسری در جامعه صهیونیستی و شهرهای بزرگ صهیونیست نشین در اراضی اشغالی بودیم که به یک نوعی دستگاههای رسانهای و دیپلماسی رژیم صهیونیستی تلاش کرد که این تنش و بحران خیلی جدی را به یک تنش سیاسی منوط کند. حالا به تعبیری که رسانههای عبری زبان تسری دادند، تصریح کردند و به نوعی در ادبیات سیاسی جهان هم منتقل شد گفتند که این قضایا منتج از یک تصمیم سیاسی است و گفتند که یک کودتای قضائی است. اما واقعیت جامعه صهیونیست و رژیم صهیونیستی این نبود.
سؤال: یعنی آن را تقلیل دادن به اعتراض به آن لایحه قضائی، اما قضیه و آن چیزی که تقریباً هر شنبه یا هر یکشنبه بود که اعتراضات برگزار میشد.
نظری: بله بیشتر شنبهها بود که تقریباً به چهل و پنج، چهل و شش شنبه هم کشیده شد، قبل از ماجرای طوفان الاقصی.
سؤال: میخواهید بگویید که آن سست شدن پایههای کابینه رژیم صهیونیستی از آنجا آغاز شده بود حالا رسیدیم به طوفان الاقصی. الان چه وضعیتی دارد؟
نظری: الان این بحران تشدید شده است، این بحران به نوعی تشدید شده است که اساس و کیان رژیم صهیونیستی زیر سؤال رفته است.
سؤال: اساس کابینه رژیم صهیونیستی یا شخص نتانیاهو؟ چون الان بعضی از رسانهها روی شخص دارند مانور میدهند و میگویند نتانیاهو دارد آسیب میبیند.
نظری: نگوییم کابینه، چون باز هم تمرکزها میرود سراغ نتانیاهو، باید بگوییم دولت رژیم صهیونیستی، آن بدنه سیاسی و تصمیم گیر صهیونیستی الان زیر سؤال رفته است. یعنی الان ماهیت اسرائیل که تا الان ۷۵ سال را بیش از ۷۵ سال را با حمایت بی دریغ و بی شائبه غرب و در رأس آن امریکایی ها طی کرده است. اگر الان صحبتی هم از بحث رفتن نتانیاهو و تعطیل شدن کابینه افراطی نتانیاهو است این یک بازی سیاسی است به نظر من، الان آن چیزی که اتفاق افتاده ، ماهیت و کیان رژیم صهیونیستی زیر سؤال رفته است و آن فرآیند سقوط و فروپاشی که کارشناسان و بنا به تعبیری مقام معظم رهبری فرمودند که در چند سال اخیر فرمودند که تا بیست و پنج سال دیگر رژیم صهیونیستی خودش را نخواهد دید و در این جنگ هم ایشان تعبیر کردند که یک شکست غیرقابل ترمیمی بر بدنه رژیم صهیونیستی افتاده است. عرض کنم که اینها همه یک بازی سیاسی است و هدف اصلی آنها و مخصوصاً امپراطور رسانهای اینها در جهان دنبال میکند این است که افکار عمومی را از این شکست، از این واقعه به نظر من خیلی بزرگ، ببینید اسرائیل یک دولت پادگان است، دولت پادگانی که نه فقط خود صهیونیستها بلکه تمام غربی ها، نظام سلطه در پشت آن بوده اند. ما الان در این جنگ مشخصاً این برای جهان اثبات شد، امریکا و انگلستان و فرانسه و کشورهای غربی، آلمان که تعدادشان زیاد است، همه عملاً در پشت ارتش کودک کش رژیم صهیونیستی ایستادند حتی ما شاهد بودیم که برخی از محافل سیاسی برآورد کرده بودند که اندازه سه تا بمب هستهای بر سر ملت بی دفاع و مظلوم غزه فرود آمد. یعنی این اواخر من شاهد این بودم که در رسانهها از حملات بمب افکنهای رژیم صهیونیستی که استفاده از بمبهای یک تنی، اینها اینطور حمایت کردند.
سؤال: و نهایتاً باز هم نتوانستند به هدف شان برسند، هدف شان حداقل اشغال بخشی از خاک غزه بود که نتوانستند.
نظری: بله دو هدف اصلی را صهیونیستها برای خودشان ترسیم کرده بودند خیلی هم مانور دادند چه به لحاظ رسانهای و چه به لحاظ سیاسی. گفتند اولین هدف ما نابودی کامل حماس است.
سؤال: الان دارند صحبت میکنند که بیایید مذاکره کنیم.
نظری: بله که اصلاً این اتفاق نیفتاد. دوم آزادی به تعبیر خودشان گروگانها که گروگان نبودند، بالاخره یک نبردی اتفاق افتاد و درگیری بود که اینها اسیر شده بودند. گروگان یعنی اینکه شما بروید یک جایی چند نفری دراختیار خودتان قرار بدهید، که این تعبیر تعبیر درستی نیست.
سؤال: به این دو هدف نرسیدند و الان دارند به تمدید پی در پی آتش بس روی میآورند. به نظر شما الان اداره جنگ در دست نتانیاهو است یا نه؟
نظری: خیر نیست.
سؤال: به دست چه کسی است؟
نظری: به نظر من امریکاییها دارند مدیریت میکنند.
سؤال: اگر فرض که نتانیاهو برود، در اثر فشار افکار عمومی، ناتوانیهایی که داشته است و آن فروپاشی که شما اشاره کردید که از مدتها قبل آغاز شده بود، به نظر شما رژیم صهیونیستی میتواند کابینه جدید با شخص جدید تشکیل بدهد؟
نظری: سیاستهای رژیم صهیونیستی سیاستهای دیکته شدهای است، الان اگر ما انتظار داشته باشیم که یک دولتی عملاً، شاهد این هستیم که مثلاً یوآو گالانت وزیر جنگ رژیم صهیونیستی عنوان کرده است که قرار است که ایشان کابینه تشکیل بدهند. اولاً هر کابینهای که در رژیم صهیونیستی تشکیل شود، عمر کوتاهی خواهد داشت با توجه به اتفاقاتی که افتاده است و مهمتر اینکه من یک گزارشی را مرکز افکار عمومی و سیاستگذاری ملت یهود که وابسته به فکر میکنم یکی از نهادهای علمی و دانشگاهی رژیم باشد که به نظر من؟ یهود هم در خارج از اراضی اشغالی از آن خیلی حمایت میکنند، یک گزارشی راجع به بحث اعتماد عمومی اسرائیلیها و به تعبیری مهاجران یهودی منتشر کرده بود که در آنجا نشان میداد که واقعاً جامعه چند پای صهیونیستی اصلاً اعتمادشان نسبت به دولت، ارتش، نهادهای امنیتی رژیم صهیونیستی خیلی کاهش پیدا کرده است و نشان میداد که اصلاً در برخی از گزارشهایی که مطالعه میکردم این زیر عدد ۱۰ است.
سؤال: بعد از طوفان الاقصی؟
نظری: بله اخیراً این گزارشات منتشر شده است. ما باید این را درنظر بگیریم اگر بخواهیم تحلیل کنیم وقایع دالی رژیم صهیونیستی را، بعد این مؤلفه را همیشه درنظر داشته باشیم که جامعه صهیونیستی اعتمادی دیگر به نهادهای حکومتی رژیم صهیونیستی و امنیتی و نظامی خاصه ندارد.
سؤال: یعنی پشتوانه مردمی ندارد؟
نظری: بله ندارد. اگر باشد یک سیاستی که از بیرون و خارج از اراضی اشغالی دارد برای اینکه این دولت پادگان، برای اینکه این ذخیره نظام سلطه در منطقه راهبردی غرب آسیا، حفظ شود، آنها دارند این کار را میکنند، اما پشتوانه و جایگاه مردمی نخواهند داشت.
سؤال: شنیدیم آقای علیف معتقد بود که کابینه ممکن است شکل بگیرد و خونریزیها و جنایتها هم ادامه داشته باشد. به نظر شما اگر مثلاً کابینهای شکل بگیرد، که شما گفتید که، چون پشتوانه مردمی ندارد سخت است برای آنها و اگر شکل بگیرد دوباره از بین میرود. توان نظامی این کابینه را چقدر میدانید، آیا میتواند اگر جایگزینی در پست نخست وزیری اتفاق بیفتد، توان نظامی دارند که جنگ را ادامه دهند؟
نظری: مسلماً این جایگزینی بین دولتها در توان نظامی ارتش کودک کش رژیم صهیونیستی تغییر خاصی و چندانی ایجاد نخواهد کرد، همان ارتش است، آن ارتش را ما دیدیم در این جنگ طوفان الاقصی، این را همه دنیا و ما باید بدانیم، یک ارتش چند میلیارد دلاری که از پشتیبانی نظام سلطه و خاصه امریکایی ها، انگلیسیها و آلمانیها برخوردار بود و در یک باریکهای با گروههای چریکی مقاومت، ببینید همانطور که آقای صدرالحسینی، کارشناس محترم فرمودند، در غزه یک اتاق عملیات مشترکی متشکل از گروههای مختلف مقاومت تشکیل شد، اینها فاقد سلاح سنگین بودند، فاقد سازمان رزم به شکل متعارف و نظامی که ارتش رژیم صهیونیستی دارد، دارند، اما ما شاهد بودیم که در هفدهمین روز رژیم صهیونیستی وارد جنگ زمینی شد، همه اش میگفت الان وارد میشویم و میزنیم، دیدیم که تا هفدهمین روز اصلاً نتوانست وارد شود فقط حرف اش بود، بازی رسانهای که دنبال میکردند، بعد از آن دیدیم که وارد شدند، اما من آن روز که وارد بیمارستان الشفاء غزه شده بودند، خیلی دوست داشتم رسانهها بیایند این عمق پیشروی رژیم صهیونیستی را بررسی کنند.
سؤال: چطور بود؟
نظری: این بیمارستان الشفاء در غرب غزه است و تقریباً در عمق مثلاً هزار و خوردهای متر است، اینها نهایت دستاورد نظامی که داشتند به لحاظ تصرف نظامی، اینها کلاً توانستند در دو هزار متر پیشروی کنند آن هم در غرب غزه، در حاشیه غزه، نه در مرکز و قلب شهر غزه که به تعبیر خودشان گفتند نیروهای مقاومت آنجا هستند، گردانهای مقاومت القسام و جهاد اسلامی آنجا حضور دارد که اول اش هم شاهد بودید که یک پارلمانی که برای تشکیلات خودگردان بود، آنها آمدند آنجا، عکس یادگاری گرفتند، ما اینجاییم، در صورتی که آنجا خالی از سکنه بود و کسی آنجا نبود، اینها خیلی کار شاق و دستاورد خیلی چشمگیری نداشتند.
سؤال: کاربران شبکههای اجتماعی درباره تصاویری که منتشر شده بود و دستاوردها طنز درست کرده بودند.
نظری: بله واقعاً هم یک طنز بود. ارتشی که توان بعد از هفده روز جرأت نمیکند ورود کند به معرکه، ورود رودرروی نظامی و فقط با بمبارانهای گسترده و وسیع و وحشیانه تلفات میگیرد و بعد از هفده روز هم نهایت تلاش اش را میکند، چهار لشگر زرهی وارد کرده است، تیپ گی یو آ تی مهمترین تیپ پیاده و زرهی رژیم صهیونیستی است.
سؤال: یعنی حداکثر ظرفیت و توان نیروی زمینی رژیم صهیونیستی؟
نظری: بله حداکثر ظرفیت ارتش رژیم صهیونیستی وارد معرکه طوفان الاقصی شد، اما ما شاهد چه بودیم، در عمق هزار و خوردهای متری اینها توانستند دستاورد به دست بیاورند.
سؤال: شما معتقد هستید که اگر تغییری در کابینه هم اتفاق بیفتد و نتانیاهو برود، این تغییری نمیکند؟
نظری: بله این ثابت است. ببینید الان من یک خبری را امروز در رسانههای عبری زبان مطالعه میکردم که البته روزنامه دیواخرانود؟ یک اشارهای کرد به این قضیه، گفتند دو افسر نظامی به دلیل اینکه مماشات کردند با فرار سربازان زیردست شان در غزه، از ارتش اخراج شدند. اما یکی از این پایگاههای خبری صهیونیستی اعلام کرد که ۲ هزار سرباز و افسر نظامی در جریان عملیات طوفان الاقصی فرار کرده اند، یعنی تمرد نظامی کرده اند، از فرماندهی خودشان تمرد کردند و آن صحنه درگیری و معرکه را رها کردند و رفته اند. الان اصلاً قضیه بحران اجتماعی که در جامعه چند پاره صهیونیستی وجود دارد را کنار بگذاریم، ما الان یک بحران خیلی جدی در خود ارتش داریم.
سؤال: قبل از درگیری هم سربازان نمیآمدند، فرار میکردند، استعفاء میدادند.
نظری: قبل از درگیری ما در یگان ذخیره و احتیاط که ستون فقرات ارتش رژیم صهیونیستی است و در نیروی هوایی ما شاهد اعتصابات گستردهای بودیم قبل از این ماجرا و بعد از این ماجرا به شدت این وقایع تشدید شد، ولی ما در جامعه صهیونیستی و ارتش اسرائیل شاهد یک سانسور خیلی جدی خبری هستیم.
سؤال: به نظر شما در آینده رژیم صهیونیستی ممکن است دو دولتی بودن پذیرفته شود؟
نظری: من قائل نیستم من به شما بگویم که همانطور که بعد از جنگ سی و سه روزه، حزب الله بعنوان یک بازیگر منطقهای مطرح شد، ما از این به بعد در صحنه داخلی فلسطین شاهد این هستیم که گروههای مقاومت تعیین کننده معادلات امنیتی و سیاسی خواهند بود.