پخش زنده
امروز: -
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اهمیت مراقبت سلامت نوجوانان، از انجام بسته خدمات سلامت نوجوانان در دورههای ۳ ساله در تمام واحدهای ارائه دهنده خدمات بهداشتی تحت پوشش دانشگاه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس،عباس رضائیان زاده با بیان اینکه گروه سنی ۵ تا ۱۸ سال، به عنوان نوجوانی تعریف میشود، گفت: تلاش در جهت فرهنگ سازی و نهادینه کردن شیوه زندگی سالم در این گروه سنی، ضامن سلامتی نسل آینده کشور است.
او افزود: با توجه به گسترش بیماریهای غیر واگیر و عوارض ناشی از این بیماری ها، مراقبت سلامت نوجوانان (دانش آموز و غیر دانش آموز) به صورت دورهای و هر ۳ سال یک بار، بر اساس بسته خدمات سلامت نوجوانان و در دو سطح پزشک و غیر پزشک انجام میشود.
معاون بهداشت دانشگاه بیان کرد: در حال حاضر ارائه خدمات مراقبت سلامت نوجوانان در قالب پرونده الکترونیک سلامت و در دو بخش ارزیابی مقدماتی، توسط مراقب سلامت در مناطق شهری و بهورز در مناطق روستایی و عشایری و معاینات پزشکی عمومی در تمام واحدهای ارائه دهنده خدمات بهداشتی تحت پوشش دانشگاه انجام میشود.
این مقام مسوول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: در پرونده الکترونیک سلامت (سامانه سیب)، جنبههای مختلف سلامت جسمی، روانی و اجتماعی نوجوان، اعم از مشخصات فردی و اطلاعات اختصاصی، ابتلا به بیماری نیازمند مراقبت ویژه، سابقه بیماری و عادات مضر در خانواده، الگوی تغذیهای و فعالیت فیزیکی فرد، پایش رشد، وضعیت ایمن سازی، غربالگری سلامت روان، ارزیابی سلامت اجتماعی، ارزیابی مصرف دخانیات و مواجهه با دود آن، ارزیابی رفتارهای پرخطر و اختلالات مصرف مواد، معاینات بینایی، شنوایی، پوست و مو، دهان و دندان، ریه، فشارخون و معاینات کامل پزشکی با هدف تشخیص به موقع نارساییهای جسمانی و اختلالات روانی و رفتاری در نوجوان و پیگیری موارد ارجاع به متخصصان، بررسی میشود.
معاون بهداشت دانشگاه گفت: در طول سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱، ۳۰۶ هزار و ۵۰۲ دانش آموز پایههای هدف، شامل دانش آموزان پایههای پیش دبستانی، کلاسهای اول، چهارم، هفتم و کلاس دهم توسط بهورزان، مراقبان سلامت و پزشکان خانواده، مورد ارزیابی و معاینه قرار گرفتند و دانش آموزان دارای اختلال و بیماری، شناسایی، ارجاع و پیگیری شدند.