پخش زنده
امروز: -
طرح هدفمندسازی توزیع شیر مصنوعی (شیر خشک) برای جامعه مورد نظر در دانشگاه علوم پزشکی تبریز بررسی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در این نشست گفت: شیر مادر مهمترین و بهترین منبع غذایی برای کودک و اصل تغذیه است و محوریت معاونت بهداشت در چرخه تحویل شیر مصنوعی به کودکان، سنجش نیازمندان اصلی است و دغدغه و نگرانی اصلی چند نرخی بودن شیرمصنوعی است در حالی که در دنیا بیشتر از شیر مادر استفاده میشود.
نقی پور تبیین بحث هدفمندی شیر مصنوعی را نیازمند همکاری رسانهها دانست و افزود: باید فرهنگ سازی لازم برای استفاده بیشتر از شیر مادر انجام شود، همچنین برای غذای کمکی کودک بعد از ۶ ماهگی که از اولویتهای کودکان است باید اقدام شود چرا که میتواند در رشد و سلامتی آنها تاثیر بسزایی داشته باشد.
وی خاطر نشان کرد: باید دغدغههای مالی داروخانهها در بخش شیر مصنوعی که ممکن است در آینده با آن مواجه شوند مورد بررسی قرار گیرد تا نارضایتی نیز پیش نیاید، همچنین مشاوره مادران نیز نیازمند برنامه ریزی و برگزاری کلاسهای آموزشی است.
معاون غذا و داروی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز هم گفت: از ابتدای امسال با کمبود شیر خشک مواجه بودیم و این روند رفته رفته در حال برطرف شدن است و برای رفع یکباره این معضل مطابق طرح دولت که از هفته قبل آغاز شده است اقدام میشود.
نجفی دلایل کمبود شیر مصنوعی را در کشور تخصیص ارز ناکافی برای ورود مواد اولیه و قاچاق معکوس این فرآورده دانست و ادامه داد: بر اساس اهداف این طرح تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی شیر مصنوعی برای کودکان زیر ۲ سال است و کودکان بالای ۲ سال به صورت غیر یارانهای استفاده خواهند کرد و ۱۰ قوطی شیر خشک برای هر فرزند در هر ماه به صورت سهمیه با کد ملی داده خواهد شد.
وی گفت: سامانه تی تک برای اصالت سنجی شیر خشک و سایر موارد برای این موضوع پیش بینی شده است و ارز این بخش به سازمان بیمه سلامت داده میشود و داروخانهها با بیمه طرف حساب خواهند بود.
معاون غذا و داروی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز اظهار کرد: در ۲ ماه اخیر ورود مواد اولیه شیر خشک افزایش یافته و هم ارز کافی تخصیص داده شده است و در دی ماه مشکل کمبود این فرآورده حل خواهد شد، همچنین کودکانی که از اتباع خارجی هستند با کد شناسایی اختصاص یافته میتوانند از این سهمیه استفاده کنند.