پخش زنده
امروز: -
یافتههای جدید محققان علائم تغییرات ریزساختاری مغز در بیماران مبتلا به کووید -۱۹ طولانی مدت را در مقایسه با بیماران کاملا بهبود یافته و افراد غیر مبتلا نشان میدهد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از نیواطلس، نویسنده اصلی این مطالعه از بیمارستان دانشگاهی فرایبورگ در آلمان میگوید: این تحقیق از یک روش جدید تصویربرداری مغز به نام تصویربرداری ریزساختار انتشاری (DMI) استفاده کرد. این روش حرکت مولکولهای آب را در بافت مغز ردیابی میکند تا تصویری با وضوح بالا از ریزساختارهای مغز ارائه دهد.
محققان به طور کلی با بررسی ضایعات یا ناهنجاریهای مغزی، دریافتند: تمرکز کردن روی تفاوتهای ریزساختاری مغز، تغییرات قابل توجهی را در گروههای هدف نشان میدهد. الکساندر رائو میگوید: در اینجا، ما به تغییرات ماده خاکستری در بیماران مبتلا به کووید -۱۹ طولانی مدت و کسانی که پس از ابتلا به کووید -۱۹ بهبود نیافته بودند، اشاره کردیم.
محققان کشف کردند که سه علامت طولانی کووید -۱۹ (خستگی، از دست دادن حس بویایی و اختلال شناختی) میتواند با الگوهای خاص تغییرات ریزساختاری در مغز ارتباط داشته باشد؛ بنابراین به نظر میرسد آنچه بیماران مبتلا به کووید -۱۹ طولانی مدت را از بیماران بهبود یافته متمایز میکند، نحوه تغییر شکل خاص مغز است.
رائو میافزاید: بیان علائم پس از کووید -۱۹ با شبکههای مغزی خاص آسیب دیده مرتبط بود که نشان دهنده اساس پاتوفیزیولوژی این سندرم بود. (آسیب شناسی یا پاتوفیزیولوژی رشتهای است که شرایطی را توصیف میکند که معمولاً در یک بیماری مشاهده میشود.)
این پژوهش این هفته در نشست سالانه انجمن رادیولوژی آمریکای شمالی ۲۰۲۳ ارائه خواهد شد.