به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در نخستین نشست هم اندیشی با فرماندهان نیروی انتظامی، مسئولان دادستانی و اصحاب رسانه گفت: سازمان حفاظت محیط زیست، دستگاههای کاشف تخلف یعنی فرماندهی محترم فراجا، قوه قضاییه و دادستانی محترم کل کشور که تصمیم گیری نهایی را انجام میدهند، به عنوان سه ضلع مقابله با تخلفات حوزه حیات وحش گرد هم آمدهاند.
معاون رئیس جمهور افزود: انسان برای حل مشکلات خود، مراتبی را طراحی و قوای مجریه، مقننه و قضاییه را ایجاد کرده و میتواند برای حقی که از او ضایع شده، به یکی از این قوا مراجعه کند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه سایر مخلوقات خداوند این توانایی را ندارند، گفت: سازمان حفاظت محیط زیست در خط مقدم حفظ مخلوقات خداوند و به عنوان دادخواه اصلی آنان - به غیر از انسان - فعالیت میکند.
دکتر سلاجقه اضافه کرد: سازمان حفاظت محیط زیست مکلّف به دادخواهی مخلوقات خداوند است و در راستای این دادخواهی، ما شهدا و ایثارگران بزرگواری را تقدیم کرده ایم.
وی با تأکید بر اینکه سازمان حفاظت محیط زیست هم در قیمتگذاری و هم در ارزشگذاری منابع خدادادی قصور داشته است، بیان داشت: ارزشگذاری بر پایه زیبایی شناسی و شکارهای تفننی و تفریحی، قیمتگذاری صحیحی به دنبال ندارد؛ اما دقت در چرخه حیات و جایگاه تک تک مخلوقات خداوند - از ریزترین موجودات در قعر اقیانوسها تا درشتترین جانداران کره خاکی - نشان میدهد که نمیتوان قیمتی بر آنها گذاشت.
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: اگر کره زمین بدون گیاه باشد، به تبع آن زیست جانوری وجود نخواهد داشت و در چنین دنیایی، انسان نیز دوام نخواهد آورد.
بودجه سازمان حفاظت محیط زیست بسیار ناچیز و عِده و عُده آن محدود استرئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به بودجه محدود این سازمان گفت: بنیه محیط زیست کشور باید قویترین بنیه بین دستگاهها باشد چرا که چتر حاکمیتی، مدیریتی و نظارتی آن تمام ارکان حاکمیت را تحت پوشش قرار میدهد.
دکتر سلاجقه با بیان اینکه الان در فصل بودجه هستیم، گفت: بین ۰.۱۲ تا ۰.۱۷ اعتبارات کل کشور به بخش محیط زیست اختصاص پیدا میکند که این عدد در مقابل پهنه و عرصه سرزمینی کشور، به قدری پایین است که اصلاً قابل بیان نیست.
وی افزود: یگان حفاظت ما با حدود سه هزار و ۵۰۰ نیروی انسانی که همگی عاشق حفاظت از محیط زیست و طبیعت کشور هستند، با وجود کمی امکانات، از محیط زیست کشور محافظت میکنند.
معاون رئیس جمهور یادآور شد: خوشبختانه تجهیز یگان در دولت مردم انقلابی به خوبی انجام شده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: ما میتوانیم از ظرفیتهای پهپادی کشور و سنجش از دور در بسیاری از مناطق استفاده کنیم که جایشان در حفاظت از محیط زیست خالی است و تلاش داریم با مجموعه دانش بنیان کشور به آن بپردازیم.
دکتر سلاجقه گفت: نیروی انتظامی درخصوص قاچاق حیات وحش همواره کنار ما بوده و در تمام گلوگاهها، در همین حداقل قاچاقهای حیات وحشی که کشف میشود، تمام ظرفیت خود را در اختیار ما قرار داده و حوزه قضایی کشور هم پای کار است که جا دارد از نیروی انتظامی و دادستانی کل کشور تشکر کنم.
وی با اشاره به ضعف قوانین در حوزه حیات وحش تأکید کرد: مجموعه حقوقی و مجلس باید با همکاری معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی، لوایحی را آماده و جرم و جزا را با هم متناسب کنند.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه تنوع زیستی کشور در معرض خطر است گفت: مردم وقتی دچار خسارت میشوند، به جبران آن، حیات وحش را از بین میبرند؛ البته در این مورد سازمان حفاظت محیط زیست در همکاری با صندوق ملی محیط زیست و صندوق کشاورزی، بیمه محصولات کشاورزی در برابر حیات وحش را اعمال کرده و خسارت به مردم پرداخت میشود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با این پرسش که خسارت وارد شده به محیط زیست، حیات وحش و پوشش گیاهی غنی کشور چه میشود، موضوع قاچاق و نگهداری حیات وحش را مطرح کرد و گفت: برخی جاه طلبان، از سر خوشی حیات وحش کشور را به عنوان موضوعی تفننی تحت تأثیر خود قرار میدهند که این موضوع باعث پرورش حیات وحش در خانه و قاچاق آن شده است که موضوعی بسیار منزجر کننده است.
دکتر سلاجقه با اشاره به قاچاق پرتعداد برخی گونههای بومی ایران به کشورهای همسایه گفت: بخشی از حیات وحشی که از قاچاق آن جلوگیری میشود، یک گوشه بسیار ناچیز از حجم قاچاقی است در کشور اتفاق میافتد.
وی اظهار امیدواری کرد: هم اندیشی با فرماندهان نیروی انتظامی و مسئولان دادستانی، پیش درآمدی برای ایجاد لوایحی باشد که برای حفاظت مطلوب از محیط زیست مخصوصاً حیات وحش گیاهی و جانوری، تبدیل به قانون شوند.