پخش زنده
امروز: -
کشت زعفران در زمینهای شیبدار مازندران چند سالی است که رونق گرفته و موجبات بهبود معیشتی زارعان را فراهم کرده است.
اراضی شیبدار مناطق کوهستانی هزار جریب شهرستان گلوگاه به خاطر کشت زعفران به عنوان جایگزین صیفی و سبزی در باغات و همچنین زمینهای زراعی به ویژه در مناطق شیبدار، درآمد پنهانی به شمار میرود که وصول آن به تغییر باور کشاورزان و حمایت بیش از پیش مسئولان نیاز دارد.
زعفران به عنوان محصول کمتوقع، به زمستان ملایم و تابستان نه چندان گرم نیازمند است و به عقیده کارشناسان تا ارتفاع یک هزار و ۶۰۰ متر قابلیت کشت دارد؛ نکته مهمتر اینکه با حداقل آبیاری سود مناسبی را نصیب کشاورز میکند.
توقع پایین این گیاه که ارزش افزوده آن هم رفتهرفته بیشتر میشود، امکان کاشت آن حتی در زمینهای شیبدار را نیز فراهم میکند و بر همین اساس میتوان در بسیاری از مناطق کشور از جمله مناطق کوهستانی هزار جریب برای توسعه کشت و حتی صنایع جانبی آن برنامهریزی کرد.
به همین منظور برای تغییر الگوی کشت و ایجاد درآمد و احیای مراتع نیاز است که نگرشی به کشت زعفران در شرایط دیم و اراضی شیب دار ایجاد شود.
بررسیها نشان میدهد، بارندگیهای شدید و طولانی، ذوب شدید برفها، تبدیل اراضی جنگلی به اراضی دیم و کم بازده، استفاده بیرویه از درختان جنگلی به منظور تأمین سوخت، هم جهت بودن شیب اراضی با جهت شخم و چرای بیرویه از مهمترین عوامل فرسایش و تخریب خاک غنی زمینهای این منطقه است.
از آنجا که برای کشت آن نیاز به خاک مستعد است، لذا چند سالی است که کشت این گیاه ارزشمند برای روستائیان فرصت شغلی پر درآمدی را بوجود آورده و مانع مهاجرت آنها به شهر شده است.
کشاورزان گلوگاهی هم در ۱۰ هکتار از زمینهای منطقه زعفران کشت کردند.
شهرستان گلوگاه با موقعیت جغرافیای خاص خود، مستعد کشت زعفران بوده و بدلیل شرایط آب و هوایی مناسب، زعفران این منطقه از اسانس خوبی برخوردار است و با توجه به قیمت این محصول در بازار، میتواند درآمد خوبی نصیب کشاورزان شود.
فتوحی گزارش میدهد